göksel; hüzünlü, tatlı ruhlu göksel.bu yeni single yaza çıkmamış gibi , lütufsuzca hüznü, sıkışıklığı, kışı bırakıyor insanın içine . özlüyorum neyi kimi belli değil” demiş. “eksik bir şey var “ı dinlerken “bak çayım, sigaram her şeyim tamam” diyor da yine de eksik bir şeyi anlatıyor ya onu hatırladım dinlerken. Çok vurucu. sözler güzel, gökselin şarkıya kattığı çaresizlik güzel. Çok beğendim çok.
italyan yazar Elena Ferrante'nin romanından uyarlanan dizi bir yandan Elena ile Lila'nın arkadaşlık hikayesini anlatırken bir yandan ikinci dünya savaşı sonrası yaşanan toplumsal ayrışmayı ve eşitlenme çabasını anlatıyor. Lila’yla kendini ölçen ve lila sayesinde kendini aramayı akıl eden lenu ile içi fırtınalı lila’nın öyküsü izlerken romanı okuyormuş gibi hissettiriyor.
uzun yıllar önce “minareden at beni, in aşağı tut beni” isimli eserini görmüştüm bir yerde; sanırım bir dergiydi. aylarca resme takıldım. yıllar geçti hala baktıkça takılıyorum ne olduğu belirsiz aynı hisle. yakın zamanda googlede ilk kez arattım ressamın ismini. hikayesi hissettiklerime ne çok uğramış meğer . ah bu resmin aslını bir kez görsem diye düşünüyorum şimdi de. ressamın arkadaşı meltem ahıska’yı tıklıyorum googleyi açıp açıp; o biliyordur resmin aslı nerededir diye. her neyse. çok işlevsiz bir entry oldu. deniz bilgin başlığı olmaması da tuhaf. ressam.
Polonyalı sanatçı Slawomir Zubrzycki’nin hayata geçirdiği, Leonardo Da Vinci tarafından 500 yıl önce hayal edilip tasarlanan müzik aletidir. Piyano ve çello arasında bir sesi vardır.
şöyle ki içine 4 yumurta, 100 ml sıvı yağ, 200 ml süt, 2 su bardağı şeker, vanilin ve katı yağ katıyorsunuz. kabartma tozlu un bu. tam bir hayal kırıklığı yaşadım şu an; dr oetker’e hiiiiç yakıştıramadım.
Fabrikası 1940 lı yıllarda Hiroşima kentinde kurulmuştur. dünyanın en kaliteli kum boncuk üreticisidir. Boncuklar miyuki boncukları olarak anılmaktadır, renk ve boyut bakımından özdeş olmaları önemli özelliklerindendir. iyi bir zanaatkarın elinde oldukça zarif takılara dönüşen bu boncukları bugün keşfetmiş bulunmaktayım.
bazı ağaç türlerinde en üstteki dalların birbirlerine değmeyerek ve sınırlar oluşturarak büyümesi fenomenidir. genelde aynı tür ağaçlar arasında görülmektedir. nedenine dair çeşitli hipotezler vardır. diğer ağaçlardaki zararlı canlılardan ve hastalıklardan korunmak, ışığa daha rahat ulaşabilmek, rüzgar vb. nedenlerle fiziksel olarak diğer ağaçlara zarar vermemek bunlardan birkaçıdır. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1616113/+