pür-i nişan önderimiz, büyük yönetmen, saf duygu ve en asil dumurların insanı cemal şan'ın yaptığı, ali, zeynep, dilber, kemal, orkun, pelin, muammer, kısmet, duru, kumru, çay kaşığı, fotoğraf makinesi, süzgeç, top, kama'nın sekiz günü derken çığırdan çıkan 15 leme 16 lama dahası dalaylama, dolaylama, kolaylama serisinin toptan kalaylanmış ismidir. bundan sonra film ismi düşünmemesini kendisine salık ediyoruz buradan. neyin sekiz gününü çekiyorsa çeksin ama kimselere izletmesin. evde otursun izlesin işte hepsini. kültür bakanlığından da 400 milyar değil de daha az para alsın bari. bak filmin isim babası olarak ben para istemiyorum.
yazı tura daki roluyle yarmış geçmiştir. kimse onu o rolle hatırlayamaz çünkü çok acaip oynamış ve tanınmaz hale gelmiştir. aslen arjantin'li olması ve müzikle ilgilenmesi de ona olan sempatimi katlamaktadır. severek izliyoruz kendisini.
kendi akıbetine ağlayan adamdır. o kadar namaz kıl, iyilik yap, karıya çakma bilmem ne. iyilik yapacam diye kudur sonra da Allah öldü. ağlar tabi adam. oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi ağlar, şimdi kötülük yapmanın da bir anlamı kalmayacak diye ağlar, vicdan azabı çekemeyecek diye ağlar, ölünce ne olacağını bilemediğinden ağlar, belki gerçekten çok sevdiği için ağlar. yanlışlıkla karınca ezince ağlayan adam Allah ölünce ağlar tabi. ağlanmaz mı be?
Bu futbolcu en büyük mutsuzlukların adamıdır. O kadar hazırlan, sosyal veya kişisel bir ileti yaz, kafanda kur, şöyle yapıcam böyle yapıcam de ama maça çık ve fısss. işin kötüsü bu oyuncu soyunup giyinirken takım arkadaşları tarafından görülür bu hazırlık aşaması. işte o adamın cehennemi onlardır. Soyunma odasında kimse ses çıkarmaz ama içten içe de "noldu lan balon" derler. Derler be sözlük.
aslen ismi şöyledir: 2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği
şenlik başlıyor buyurun şenliğimize!
2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliği
2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliği nihayet bu yıl çanakkalenin 7 mahallesinde birden başlıyor. şenliğimiz yüzde yüz çanakkale üretimi olup; tam şeffaf, tam bağımsız, tam özgür ve tam özgün bir şeffaf beygir film şenliğidir.
16-24 temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliğinin bu yıl ki konu başlığı dünya festivalleri çanakkalede buluşuyor dünyanın en önemli 7 film festivaline, şenliğine çanakkaleden selam çakıyoruz. mahallelerimizde oluşturulacak film gösterim merkezlerimize dünyanın 7 önemli festival ya da şenliğinin adlarını veriyoruz.
1-barbaros mahallesi-1 toronto film festivali gösterim merkezi
2-barbaros mahallesi-2 londra film festivali gösterim merkezi
3-fevzipaşa / namık kemal mahallesi venedik film festivali gösterim merkezi
4-kemalpaşa mahallesi moskova film festivali gösterim merkezi
5-ismetpaşa mahallesi tokyo film festivali gösterim merkezi
6-cevatpaşa mahallesi berlin film festivali gösterim merkezi
7-esenler mahallesi cannes film festivali gösterim merkezi
şenliğimizin diğer festivallerden ayıran en önemli özelliği ise dünya sinemasının en büyük yıldızlarının çanakkalede buluşturulması olacaktır. davet edilmesi düşünülen ünlü sinemacılardan bazıları:
eric bana (hektor), mel gibson, russel crowe, angelina jolie, nicola kidman, nikita mikhalkov (rusya), ayumi (japonya), brigitte bardot (fransa), jım carrey(kanada), sibel kekilli(almanya), kate winslet(ingiltere), sophia loren(italya) .
2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliği kendine özgü bir şenlik olarak tasarlandı. birkaç özelliğini sizlerle paylaşırsak ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.
-1. si düzenlenmesine rağmen, dünyada ilk kez gelenekselleşen film şenliğidir.
-evet, şenliğimizin adı 2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliğidir. önümüzdeki yıl da aynı adla şenlik seyircisinin karşısına çıkacağız. sadece değişen tarih olacaktır 2011, 2012 gibi. eğer dünya 2012 yılında batmazsa, dönmeye devam ederse takip eden yıllar aynı şekilde sürüp gidecektir.
-bütün filmler türkçe gösterilecektir. festivale katılacak yabancı filmlerden de türkçe dublaj ön koşul olarak istenecektir.
-bütün filmler (14 film), bütün gösterim merkezlerinde birer kez gösterilecektir.
-tüm filmler ücretsiz izlenecektir.
-tüm gösteri merkezlerinde şeffaf ve kilitli kumbaralar olacaktır. bu kumbaralara gönlünden ne koparsa mantığıyla atılacak her bir kuruş, kumbarasıyla birlikte 1. seçilen filme verilecektir.
-ilk filmini çeken yönetmenlerin filmleri arasından 7 tanesi ön jüri tarafından seçilerek şenliğe davet edilecektir. şenlik çerçevesinde gösterilecek bu yedi film arasından, sinema dünyasının önemli bir isminin jüri başkanlığı yaptığı ve 7 mahalle muhtarlarımızın katılımıyla oluşturulan jüri kamuoyu önünde açık tartışma ve oylamayla bir tanesini birinci seçecektir.
bu 7 temel özellik bizi diğer yerel ve dünya film festivallerinden ayırmakta ve farklılığımızı ortaya koymaktadır.
7. sanat hiç bu kadar 7 kavramını içselleştirmemişti. 2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliği 7. sanat sinemayı hem içselleştiriyor, hem de kentim dört bir yanına yayarak, sinemanın bir halk sanatı, halk eğlencesi olduğunun altını bir kez daha kalın çizgilerle çizme gereği duyuyor
16-24 temmuz arasında tüm kentlilerimizi, ulusal ve uluslararası festival / şenlik izleyicisini kentimize, çanakkaleye bekliyoruz.
şenlik başlıyor
buyurun 2010 1. geleneksel uluslararası çanakkale troia şeffaf beygir film şenliğine
yönetmenliğini bilal bay ve engin behlül'ün yaptığı, cennetten de garip film yapımı filmin çekimleri 20 gün sürdü. 9 milyar bütçeli bir türk bağımsız filmi. başrollerini siya siyabend grubunun bizon murat'ının, kısa filmcilerin ağabeyi mustafa payat'ın ve mert okter'in paylaştığı yapım, hayal kırıklıkları içindeki üç adamı; kör, şair ve yabancı'nın ortak yaşamını anlatır. birbirlerinden habersiz yaşadıkları yılları göz açıp kapayıncaya kadar bitirmiş ama yine de hayata adapte olamamışlardır. artık bulundukları zaman diliminde kendilerine kabul ettirebildikleri gerçeklikleriyle yaşamaktadırlar ama çevrelerindekiler onlara hala alışamamıştır. bir gün ailelerinin dırdırından kurtulmak için bir iş görüşmesine giden adamlar, orada tanışıp beraber yaşamaya karar verirler. boş bir evde, maddi şeylere ihtiyaç duymadan yaşayan adamlar için zaman, evin içinde bir sürüngen gibi ilerlemektedir. bir gün evin balkonunda buldukları eski bir kitabın sırıını araştırmak için evden çıktıklarında ise evde sürüngen gibi geçen zamanın dışarıya aynı şekilde davranmadığını görürler; tıpkı yüzyıllar önce yedi uyurlar'ın başına gelen gibi. değişen yeni dünyada, kitabın sırrının peşinde kendi gerçekliklerini sorgulayacaklar ve sonu gelmez bir yolculuğa çıkacaklardır.
oyuncular: murat toktaş - mert okter - mustafa payat
set & ışık: kemal bay - eren gürses
boom: ramazan yıldız
ses tasarımı & mix: kerem çakıroğlu
müzik: max richter
kurgu: bilal bay - engin behlül - ismail yılmaztekin
senaryo: ali fuat seğmen - engin behlül - bilal bay
yapım sorumlusu: ismail yılmaztekin
yönetmen: bilal bay - engin behlül
Siya Siyabend'in gitaristi. Kurulduğu yıllarda mavi siyah isimli kendi grubuyla da çalan Hakan Özboz o grubun dağılmasıyla tamamen Siya Siyabend ile çalmaya başladı. Gurubun en çok bilinen parçası Hayyam ona aittir. Ayrıca Can Evimden, Yıldız Dağı, Güzelliklerden ve Aklı Kıt da ilk aklıma gelen besteleri. Yeteneklidir, canlı izlemek gerekir.
Siya Siyabend'in kurucusu ve gitaristi ve her bişeyidir. Eline ne alırsa çalar ve yeni yeni harmoniler oluşturur. Bir çok doğaçlama parçanın altında onun imzası vardır. Takip edilesidir.