Okuldan kaçıp lunaparkta rangera binmemiz, yazılılarda millete yanlış kopya vermem, çıktığım çocukla kavga etmek için dersten karnım ağrıyor diye çıkmalarım vs.
Ya bide lise deyince şiir defteri tuttuğum aklıma geldi duruyor mu acaba hala.
19. yüzyılın ilkel bilim anlayışıyla hayali bir varsayım olarak öne sürülen evrim teorisi bugüne kadar hiçbir bilimsel bulgu veya deney tarafından doğrulanamamıştır. Tam tersine, teorinin iddialarını doğrulamak için başvurulan tüm yöntemler böyle bir teorinin geçersizliğini kanıtlamıştır.
Darwin döneminde hücrenin kompleks yapısı hakkında hiçbir şey bilinmiyordu.
Ancak, çoğu insan bugün bile bu teoriyi, aynen yerçekimi kanunu ya da suyun kaldırma gücü gibi ispat edilmiş bilimsel bir gerçek sanır. Çünkü evrimin topluma yansıtılan yüzü gerçek yüzünden çok farklıdır. Pek çok kimse, son çırpınışlarla ayakta tutulmaya çalışılan bu teorinin ne kadar çürük temellere dayandığını ve bilim tarafından nasıl her aşamada yalanlandığını bilmez. Evrimcilerin desteksiz varsayımlar, taraflı, gerçek dışı yorumlar, çarpıtmalar, aldatmacalar, hayali çizimler, psikolojik telkin yöntemleri, sayısız sahtekarlık ve göz boyama tekniklerinden başka bir dayanakları yoktur.
Lisede hepimizin edebiyat sınavında sorulmuştur kutadgu bilig.
1)mutluluk veren anlamında kullanılır.
2) balasagun'lu yusuf hac hacip tarafından, mesnevi tarzında yazılan ve bugün hala islami türk edebiyati'nin ilk yazılı eserlerinden biri olan yapıt
"kutlu bilgi" anlamına gelir. iyi bir devlet yonetiminin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler veren felsefi bir eserdir. 1069-1070'te doğu türkistan'daki kasgar sehrinde tamamlanmis ve dogu karahanli hükümdari tavgaç ulug bugra kara han ebu ali hasan bin arslan'a sunulmustur