aslında yeni değil 2009'lardan kalma ama bu kalıcı hesap artık.
Bi kopyala yapıştır yapalım hakkımızda kısmını. Umarım bundan sonra güzelce yeşillenir buralar.
ALINTI;
Hayat tecrübesi ile biriktirdiği :çoğunlukla sözlüklerden bakarak onaylayıp detayını öğrendiğibilgileri, artık herkesle paylaşmak isteyen, çoğunlukla fazla gerçekçi konuştuğu için sevilmeyen.
aslında yeni değil, bayağı eski nesil yazar. Sözlükler ve Duyurularda 2009'lardan kalma bir yazar hatta.
diğer lakabı da ördek. endüstri mühendisi gibi, her şeyi bilen* ama hiç birini tam bilmeyen adamdır. zamanla buralar yeşillendikçe anlaşılacaktır.
zaman verirsen kanada'da bir süre balık tutup, sonrasında balığın nasıl tutulacağı hakkında dersler verebilecek farklı / değişik bakış açılı bir memeli
Ben 12yim.7 ay oldu sanırım onaylanalı.
gerçi 2009 dan beri varım ama, siliniyor, onaylanmıyor, yok uğraşmıyoruz derken, yaş ilerleyip oturunca, bi kalıcı hesap açalım artık dedik
2 yıl önce çevrimiçi sayısının 220lere düştüğünü ve bundan dolayı güncellenmediğini söyleyenler var. Şu an 80-100 arası. Demek ki artık gelmeyecek
Dur bakalım eskisini illegal yerlerden indirip bi deneyelim.
Bakalım bir sonraki yeni üye geldiğinde durum ne olacak.
2014 den bu yana kullananın olup olmadığını merak ettiğim, ~2 yıldır kullanılamıyor olmasına rağmen, kimsenin merak edip sormadığı, Sözde Facebook ile Ulu sözlüğümüzün çalışmayan uygulaması
Akıllı prizleri kullanamadığınız yerler için tasarlanmış, herhangi bir kabloyu keserek araya taktığınız (sadece 2 kablo, bilgi gerektirmez) genelde üzerinde bir açma kapama tuşu olan(herhangi bir problem olursa elle müdahale için), standart ev şalterinin internet ya da lokal olarak internet olmadan kontrol edilebildiği cihazlardır.
diğerlerinden basittir, ucuzdur, çok kolay kurulur, herhangi bir şeyi uzaktan kontrol edip akıllı yapmaya yarar. 3000'e akıllı ısıtıcı almak yerine elindeki 700 liralık ısıtıcıyı toplam 950 liraya akıllı ısıtıcı yapmak içindir. (yaptım kullanıyorum)
artık türkiye'de de yapılıyor. desteği : garantisi var ve tamamen türkçe. herkes rahatça kullanabilir.
basitçe söyleyelim; merak edenlerin %90'ı bunu mobil şarj aleti için kullanacak.
öncelikle kablo önemli. mesela 25watt şarj etmek için en az kablonun en az 3 amper olması gerekir. önce bunu çözün.
ilk mesajda yazdığı gibi arkasında gördüğün 2li değerleri birbiriyle çarp yeterli:5v 3a / 9v 2a gibi değerleri.
samsung ve aplle kendi şarj standardını kullanır, o standartla karışık işler. orjinal almadan düzgün şarj etmez.
konuya dönelim; amper ne kadar yüksekse çalıştırdığı makine o kadar yüksek güçte çalışır, eğer ki pil / akü dolduruyorsa ömrünü daha çabuk tüketir.
apple'da pek hızlı şarj olmaz, samsungda da en yeni :son 3 nesilcihazınız harici orjinal almanıza gerek kalmaz.
bir solukta aç susuz bitirdiğim konusu sağlık, ana konusu da "gerçek bilgi ukalâlık değildir" i anlatan türk dizisi.
dr. house diye bir diziden uyarlanmış sanırım*. uyarlaması bu ise orjinali nasıl güzeldir diye aklımdan çıkmıyor.
sosyal hayatı pek olmayıp, gerçekçi şekilde hep kazanmanın değerini bilenler izlerse kendini iyi hisseder. ben şahsen bizzat kendim yaşadım.
yalandan teknoloji destek hattıdır. mh temsilcilerinin %90'ı konuyu bile bilmez, önlerindeki veritabanından konuyu aratıp bulup, süreyi olabildiğince uzatıp bekleterek söylemeye çalışırlar.
hangi web sitenin ya da ürünün direk müşteri hizmetleri numarası yoksa önce onlardan başalayarak google örümceğinin:google'ın internette ne var ne yok diye araştırma yaptığı yazılımın ismiönceliklendireceği kelimeler ile kendilerini oranın temsilcisi gibi gösterirler.
resmi olmayan sitelere facebook müşteri hizmetleri vb. şeklinde kalıplar bırakıp aramalarda çıkmalarını sağlıyorlar. karşılaştığıma göre 1 dakika sürmeyecek işlemler için lafı uzatarak 7-8 dakika hatta 30 dakika uzattıklarını bizzat işittim.
en eski ve kaynaklı bilgi marco polo'nun 13. yy'da, seyahatnamesinde yazdığıdır.
küresel olarak turkey kullanılmasını istemeyen çevre, hava atarak 'artık turkey değil türkiye' demektedir. bu şekilde olamaz, küresel dilde karşılığı olmayan harfleri milliyetçiyim diye kullanamazsın. tabi önce küreseli öğretmek lazım.
bundan dolayıdır ki en mâkul olanı (bkz: turchia)'dır.
ilk yapılış amacı reklamdı, tasarlarken izlediğim bir belgeselde %8'lik bir eğimin baş dönmesi yapacağını öğrendiğimde, yapıyı hemen %8 eğimle tasarladım, içindeki eşyalardan dışındaki arabaya (araç serçe motorunu söktürüp kırmızıya boyattık) kadar kendimiz yaptık. %8 eğim ile yapıldı ve giren insanlarda baş dönmesi oluştu. evlenenler, boşananlar herkes gelip fotoğraf çekiniyor.
sonrasında insanların hoşuna gitti ve bazıları müze gibi kullanıp para kazandı. bu arada konya'da hâlâ duruyor.
hafif çelik yapıları 3b olarak tasarlamak, servo motorlu sürekli sigma bükümü makinelerini çalıştırmak için üretim dosyası cam alabilen, aslında autocad'ın ~20 komutundan oluşan, ama hem 3b çalışıp, hem de endüstriyel üretim alabilmenizi sağlayan cad yazılımıdır.
tam ismi; soğuk şekillendirilmiş paslanmaz galvanizli yapı çeliğidir. avrupa standartına göre s220 kalitenin altı kullanılmaz.
aşırı deprem bölgelerinde ~s350 kullanılır. iş japonya, yeni zelanda gibi yerler olursa s550 kullanılır.
bilal'e anlatır gibi anlat; deprem yok, 1haftada istediğin tasarımla kurulur, yalıtımı çok iyidir, beton yapıdan pahalı gibi görünür ama en sonunda beton %20 daha pahalıya çıkar.
en çok dünyayı kurtaran adam filmini hatırlarım. vhs kaset vardı o zamanlar, defalarca izlediğimiz yetmezmiş gibi, sünnet olduğumda da 1 hafta sürekli onu izledim. neredeyse her dakikasını ezberledim.
şu an komik gelebilir ama o dönemde zamanın ötesindeydi.