sokak kopegi
124 (çevresinde sevilen sayılan)
yedinci nesil silik 2 takipçi 12.50 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    taksiyi bırakıp kavgaya koşmak

    ?.
  1. taksici abinin bir anlık merakına ve dalgınlığına gelmiş enteresan bir durumdur. hem de içinde müşterisi varken! gülsem mi ağlasam mı denilesidir, aynı zamanda izlenildiğinde el freninin de işlevliğini bir kez daha anlıyoruz *

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/44145/

    edit:video altındaki yorumu okurken farkettim de, arkadan aracın geldiğini görüp arabasını aniden sola kıran ve kurtulan bir taksici abi de var orda helal olsun..
    2 ...
  2. senin de bir tuşun olsun projesi

    ?.
  3. Bursa Filarmoni Derneğinin öncülüğünde, dünyanın en iyi piyanosunu Bursaya kazandırmak amacıyla başlatılan bir projedir.

    Dünyaca ünlü piyanist (bkz: idil Biret)ve (bkz: Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası)bir bedel almadan verecekleri konser geliri ile dünyanın en iyi piyanosunu Bursaya kazandıracaklar. bu konserde idil Biret, Orkestra eşliğinde Chopin ve Lisztten eserler seslendirecektir.
    konsere bilet alan sanatseverler; yeni piyanonun açılış konserini de izleme imkanı bulacaklar. projeye katkıda bulunan sanatseverlerin isimleri de konserin verileceği binada panoya asılacaktır.
    bu konser bileti ile ikinci bir konsere, yani alınacak yeni piyanonun açılış konserine de girilebilecektir.

    Tarih: 25 Ocak 2010 Salı
    Yer: Atatürk Kongre Kültür Merkezi- Merinos (Osmangazi Salonu)
    Bilet Fiyatları: ana salon ve ön balkon 200 TL
    2. ve 3. balkonlar 50 ve 20 TL
    Bilet Satış Yerleri:
    Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Gişesi ( Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Gişesi Yanı)

    Bursa Filarmoni Derneği
    Tel: 0 224 666 00 16
    Garanti Bankası Uzun çarşı Şubesi/BURSA
    HESAP NO:163–6297678
    IBAN NO:TR89 0006 2000 1630 0006 2976 78
    1 ...
  4. kışın çekilmeyen şeyler

    ?.
  5. otobüs beklemek. hele ki durak kapalı değilse, totona kadar üşürsün..
    2 ...
  6. sahnede ölmek

    ?.
  7. ölüm şeklini seçme durumu* olsaydı; bir virtüözün, sanatçının, oyuncunun, müzisyenin, şarkıcının daha doğrusu hayatını sadece sahnelere adayan insanın isteyeceği ölüm şeklidir.
    2 ...
  8. dağhan celayir

    1.
  9. Makinelerin isyanı, Şehri Unutanlar ve adadan Çıkmayan Adam adlı kısa filmleriyle birçok film festivalinde ödül aldı.
    filmleri yirmiye yakın ulusal ve uluslararası festivalde gösterildi. 2007'de UNESCO bursuyla, Avustralya Bundanonda artist in residency programına katıldı. Birçok televizyon programında yönetmen ve sinema filmlerinde editör, görüntü yönetmeni asistanı, yönetmen asistanı görevlerinde bulundu.
    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafınca desteklenen (bkz: Tek Notalık Adam) isimli kısa filminin çalışmalarını (bkz: bursa bölge devlet senfoni orkestrası)nın katılımıyla tamamladı.
    istanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV Bölümünde film eğitimi vermektedir.
    1 ...
  10. metro kullanan sokak köpekleri

    1.
  11. Moskovada sokak köpekleri sabahın erken saatlerinde yaşadıkları varoşlardan yola çıkıyorlarmış sonrasında da metroya binip, kolaylıkla yiyecek buldukları şehir merkezine geliyorlarmış efendim. var böyle şeyler de biz sadece okuyoruz. daha metroya sakin binmeyi bile bilmiyoruz ki..

    olay şöyle ki;
    Sokak köpeklerinin geceyi geçirdikleri varoş bölgelerine gitmek için metro kullandıklarını farkeden uzmanlar onları incelemiş.
    Bu incelemenin sonunda elde ettikleri bulgular onları daha da şaşırtmış.

    'Farkettik ki, köpekler doğru metro durağında inmek için alıştırma yapıyorlar. Birbirlerine metroda ne kadar kalmaları gerektiğini öğretiyorlar. Bu köpekler için en iyi yiyecek kaynağı şehir merkezinde... O yüzden de yaşadıkları bölge olan varoşlardan şehir merkezine gitmeyi öğrenmeleri gerekiyordu.
    Onları incelememiz sonuncunda farkettik ki, sabah erken saatlerde metroya binip şehir merkezine gidiyorlar, akşam mesai bitiminde de tekrar metroya binip varoşlara dönüyorlar. insanlardan hiçbir farkları yok. Bazen trende uyuyakalıyorlar ve inmeleri gereken durağı kaçırıyorlar.. incelememiz sırasında sokak köpeklerinin trafik lambalarına da uygun hareket ettiklerini gördük.' Dr. Andrei Poiarkov gözlemlerini böyle anlatıyor.. *
    37 ...
  12. zurnaninzirtdedigiyer

    1.
  13. yeni yazarmış, nesildaşmış, ilk hoşgeldini de benden olsunmuş..
    3 ...
  14. uludağ üniversitesi devlet konservatuvarı

    1.
  15. 152 Evler mahallesi Eski Eğitim Fakültesi Kampüsünde yer alan, fakat görükle kampüsü içinde yeni bina inşaatına başlanan konservatuvardır.
    evrensel çoksesli müzik eğitimi vererek, öncelikle bursanın daha sonra da ülkemizin müzik yaşamına katkıda bulunacak bir kuruma duyulan gereksinimi karşılamak üzere, 1998 yılında kurulmuştur.

    ilköğretim, Ortaöğretim ve Yükseköğretim sürecini kapsar.
    1999-2000 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
    2001-2002 öğretim yılında Konservatuvarın Lise Devresi,
    2004-2005 öğretim yılında da Lisans devresi eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

    11 yıllık sanatsal ve kültürel bir örgün eğitim birikimi ile icracılık niteliği yüksek, çağdaş, vizyonu geniş sanatçılar yetiştirmektir.
    2 ...
  16. o anki kızgınlıkla söz yazıp rap müziği yapmak

    1.
  17. müzik mi denmeli acaba diye bi giriş yapasım var başlığı. çünkü sadece nakarat kısımlarında duyulur bir melodi, o da ne kadar müzik olabilir? aslı düşündüğümüzde altta sadece bir ritm ve üstünde hızla okunan bir şiir.

    Edit: ilk defa açmadığım bi başlığım oldu. bu da güzelmiş..
    2 ...
  18. dimitri şostakoviç viyolonsel konçertosu no 1

    1.
  19. konçerto, günümüzün viyolonsel virtüözü rostropoviçin adına sunulmuş ve ilk olarak onun tarafından seslendirilmiştir.
    konçerto esinini rostropoviçin benzersiz müzisyenliğinden alır.

    eser bölümleri, birinci ve ikinci bölümler rasında verilen ara dışında birbirine bağlı olarak çalınır. ilk bölüm solistin sunduğu, hafif karakterde, kaygısız bir tema ile açılır. konçertonun genel yapısı içinde bu bölüm, öteki bölümlerin önünde yer alan, geniş soluklu bir öndeyiş gibidir. ikinci bölümünün, tipik bir rus ezgisi olduğunu hemen amlaşılır. bölümün ortalarında, dramatik bir havaya dönüşür ve besteciye özgü anlatım içinde, çelestanın da katıldığı bir sona ulaşır. üçüncü bölüm, başlı başına bir kadanstır ve solo çalgı tarafından sunulur. bölümün ikinci kısmında, ilk bölümün teması yinelenir. aynı tema, enerjik son bölümde de ele alınır, bylece eserin dönüşümlü yapısı da vurgulanmış olur.
    2 ...
  20. benyamin sönmez

    2.
  21. 17 yaşında ulusal çello yarışmasında birinci oldu. kısa bir süre ankara devlet kosnervatuvarında eğitim gördükten sonra leipzig de düzenlenen uluslararası young concert artist yarışmasında barenreiter ödülünü kazandı.
    sönmez ayrıca, kurucusu olduğu, şef ve solistliğini yaptığı camerata barocco topluluğu ile de konserler vermektedir. yakın zamana kadar tek ve son öğrencisi olduğu natalia gutman ile moskova çaykovski konservatuvarında eğitimini sürdürmüştür.
    3 ...
  22. raoul gruneis

    1.
  23. yeni prodüksiyonlar, uçan hollandalı, kasabalılar, don giovanni, arabella, otello, la clemenza di tito ve lulu ile çok sayıda konser yönetmiştir.
    çok sayıda barok opera yönetmiş, daha sonra da oldenburg devlet operasında bir yıl süreyle geçici genel müzik yönetmenliği görevini üstlenmiştr. burada modern müziğe olan vurgusu da gözlemlenmiştir.
    kısa bir süre önce uluslararası sanatçıların da yer aldığı (bkz: richard wagner) (bkz: siegfried) opera prodüksiyonuyla dikkatleri çektiği venezuela orkestrasında düzenli biçimde konuk olarak yer almaktadır. şubat 2008 tarihinde aynı orkestrayla birlikte richar strauss serisinin başlangıcını teşkil eden alpensinfonie eserini sunmuştur.
    kendisi 2005-06 sezonundan bu yana regensburg tiyatrosu genel müzik yönetmenliği görevini yürütmektedir.
    2 ...
  24. louis spohr yaylı dörtlü ve orkestra için konçerto

    ?.
  25. 1845 yılına ait bir yapıttır. temelde klasik dönem etkisi altında kalmış bir romantik dönem bestecisi olan sphorun müzik dünyasına armağan ettiği, yaylı dörtlüsü ve orkestrayı birleştiren, az bulunur türde bir konçertodur.
    özellikle yaylı çalgılar ve en çok da keman üzerine yoğunlaştığı bilinmektedir, bunun sebebi bestecinin kemancı olmasından kaynaklanır.

    fırtınalı kış günlerini anımsatan, ağırbaşlı ve romantik ilk bölüm, yaylı çalgılar dörtlüsünü ön plana çıkartır ama orkestranın güçlü desteğini hissetmektedir. adagio (ağır bölüm) dramatik bir havanın hakim olduğu ikinci bölümü, spohrun kendisine ilham veren geçmiş dönem bestecilerine saygısını sunduğu bir atmosferi yansıtır. konçertonun son bölümü ise hareketli, umut dolu bir bahar dansı gibidir.

    spohrun bu konçertosunda dikkat çeken müzik dilinin, (bkz: hector berlioz) (bkz: anton bruckner), (bkz: gustav mahler) ve (bkz: richard strauss) gibi betecileri etkilediği düşünülmektedir.
    2 ...
  26. eski sevgiliyi sözlükte görmek

    1.
  27. an itibariyle şokunu hala atamadığım durum. üyeymiş de bilmiyordum, hatta ve hatta zirvelerden birine katılacağını da belirten fakat uzun zamandır entry girmemiş olduğunu gördüğüm, (bkz: #10033749) entrymdeki hayvan kişilik. * * *
    5 ...
  28. katibim çeşitlemeleri

    1.
  29. (bkz: bir istanbul türküsü üzerine çeşitlemeler) eserinin varyasyonudur.
    katibim türkü temasının net olarak duyulduğu ilk onbir varyasyon eserin kendi içinde birinci bölümü meydana getirir. ilk dört varyasyonun temaya sıkı sıkı bağlı kalması nedeniyle besteci sonat allegrosunun ilk düşüncesini (temasını) belirtmiş olur. sonat allegrosunun ikinci düşüncesi olan beşinci varyasyondan itibaren 'katibim' teması artık gittikçe form değiştirerek ayırt edilmesi zor bir hal alacaktır. onbir varyasyonun sona ermesiyle başlayan ve temanın uzaktan aksettrildiği 12, 13 ve 14. varyasyonların tamamı andante akışlı ikinci bölümdür.
    12 ve 13. varyasyonlarda yaylı sazların çaldığı solo bölümü, piyanonun solo kadansı tamamlar.
    3 ...
  30. bir istanbul türküsü üzerine çeşitlemeler

    1.
  31. (bkz: türk beşleri)nin en yaşlı üyesi olan besteci (bkz: cemal reşit rey) osmanlı imparatorluğunun yıkılışı ve türkiye cumhuriyetinin kuruluş dönemlerini birlikte yaşamış, bu dönemlerin etkilerini hayatına ve müziğine yansıtmıştır.
    eserinde anadolu ezgileri ve türk motifleri, kontrpuantik yazı üslubu ve istanbul izlenimleri göze çarpar. bu bağlamda yer alan 'bir istanbul türküsü üzerine çeşitlemeler' 21 varyasyondan oluşan ve bestecinin tarifiyle de birbirine bağlanan dört bölümde açıklanan bir piyano konçertosu formudur.
    2 ...
  32. sunay muratov

    1.
  33. bulgaristanda doğdu. ilk müzik eğitimine, 6 yaşında keman çalarak başladı.
    sofya devlet akademisinde teori, kompozisyon ve şeflik çalışarak devam etti.
    1995-97 yılları arasında burgaz devlet senfoni orkestrası ve balesinde, varna devlet opera ve balesinde konuk şef olarak konserler verdi ve bir dönem varna devlet opera ve balesi orekstra şefi ve koro şefi vekili olarak çalıştı. daha sonra ankara devlet opera ve balesi müdürlüğünde orkestra şefi olarak çalıştı.
    bu kurumda bir çok ilke imza atmış ve (bkz: yunus emre oratoryosu), (bkz: don quijote), (bkz: fındıkkıran) gibi eserleri yönetti halen bu kurumda çalışmalarına devam etmektedir.
    2 ...
  34. olgu kızılay

    ?.
  35. keman eğitimine dokuz eylül üniversitesi izmir devlet konservatuvarında başlamıştır. Yüksek Lisans eğitimi için Fransada Strazburg Ulusal Devlet Konservatuvarına kabul edilmiştir.
    Şu anda yurtiçi ve yurtdışı konserlerini sürdürürken, aynı zamanda da (bkz: Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü) üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
    1 ...
  36. borusan yaylı çalgılar dörtlüsü

    2.
  37. ününü yurtdışına da taşırmış, türkiyenin önemli dörtlülerindendir.
    üyeleri:
    esen kıvrak 'keman'
    olgu kızılay 'keman'
    efdal altun 'viyola'
    (bkz: çağ erçağ) 'viyonsel
    1 ...
  38. emirhan tuğa

    1.
  39. klarinet sanatçısı.
    1984 yılında H.Ü devlet konservatuvarında müzik çalışmalarına başladı. istanbul filarmoni derneğinin yurtdışı burs sınavını kazandı ve hollandanın amsterdam konservatuvarında çalışmalarına devam etti. orada bir çok radyo ve televizyon kayıtları gerçekleştirdi. türk kanto ve tango müziklerinin uyarlamalarını yaptı.
    bazı bestecilerin eserlerini ve türk-balkan enstrümantal müziği uyarlamalarını klarinet ve piyano için düzenledi. hollanda, belçika, almanya, japonya ve türkiyede kosnserler vermektedir.
    bu konser programlarından oluşan bir cd kaydı da vardır:'moonlight-ayışığı'
    2 ...
  40. gayaneh bale süitleri

    ?.
  41. (bkz: aram hacaturyan) ın spartacuss ile birlikte ün kazanmış olan bale eseridir.
    konusu savaş sırasında bir ermeni kolhozunda geçmekte olan gayanneh'dir. 1942 yılında yazılmış olan gayaneh'ten besteci, üç konser süiti çıkartmıştır.
    hatta en önemlileri çöyle sıranalabilir;

    gopak: ukrayna halk dansıdır.
    kılıç dansı: balenin son perdesinden alınma, büyük üne sahip olan bir danstır.
    ninni
    2 ...
  42. töre bale suiti

    ?.
  43. bestesi (bkz: cem idiz) e ait olan ve 12 bölümden oluşan bir orekstra eseridir.
    -çatışma
    -sığınma
    -intikam
    -baskın
    -köy kadınları
    -istanbulda eğlence
    -dedikodu
    -ana
    -hüzün
    -aşk
    -kına gecesi ve ölüm
    -ağıt(final)
    0 ...
  44. eğitim konseri

    1.
  45. (bkz: bursa bölge devlet senfoni orkestrası)nın sezon içerisinde ilk ve ortaokul devresindeki çocuklara; müziği sevdirmek ve enstrümanları tanıtmak amacıyla düzenlenen konserlere verdiği isimdir.
    1 ...
  46. ender sakpınar

    1.
  47. Ankara Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümünden mezun olmuştur. fransa hükümetinden burs alıp pariste şeflik eğitimi almıştır.
    Fransa Kültür ve Dışişleri Bakanlığının desteğiyle Ensemble International de Paris orkestrasını kurmuştur. yurtiçi ve yurtdşı bir çok orkestrayı yönetmiştir. bir süre izmir Devlet Senfoni Orkestrası şefliğini yapmıştır. şuan eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası danışmanlığı görevindedir.
    1 ...
  48. orhan şallıel

    3.
  49. genç kuşağın en yetenekli, üretken şef ve bestecilerindendir. bir dönem bursa bölge devlet senfoni orkestrası daimi şefi olmuştur. bilgi birikimi alır başını gider..
    1 ...
  50. koral çalgan

    1.
  51. müzik eğitimine Cumhurbaşkanlığı SenfoniOrkestrası'nın Viyola sanatçılarından babası Turgut Çalgan ile başladı. 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'na ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nsa viyolacı olarak girdi.Aynı zamanda müzik yazıları ve makaleler de yazmıştır.
    Çocuk ve gençlik orkestralarının kurulmasındaki katkıları ile yurtdışında diploma ve altın madalya ile ödüllendirilmiştir.
    1 ...
  52. koloratur

    1.
  53. 13. yüzyılda çalgı müziğindeki süslemeleri belirmek için kullanılan terimdir.
    1 ...
  54. kıvırcıkların düz düzlerin de kıvırcık saç merakı

    1.
  55. bayanlarda sık sık rastlanılan şey.

    düz saçlı: ay saçların ne güzel kıvır kıvır keşke benim de olsa
    kıvırcık saçlı: hiç heveslenme sen bunun ne zor bakımı biliyor musun

    gibi olası diyalogların yaşanması, aynı zamanda kıvırcık saçlıların çektiği işkenceyi anladığım durum.
    3 ...
  56. istemihan taviloğlu

    1.
  57. Türk besteci ve müzik eğitimcisi.
    Türkiyede ilk klarnet konçertosu besteleyen ilk türk besteci olarak tanınmıştır. aynı zamanda ankara devlet konservatuarı'nda müzikoloji bölümünün kurucu üyesidir. üç çocuğa sahiptir hatta büyük oğlu ahmet taviloğlu da bir orkestra şefidir. *
    taviloğlunun ünlü öğrencileri de vardır; fazıl say ve ahmet kanneci gibi.
    1 ...
  58. © 2025 uludağ sözlük