ünlü oyuncu Benicio Del Toro'yu yönetmen , ünlü yönetmen Emir Kusturica'yı da oyuncu olarak filmde yer almıştır.Havana antolojisi tadında olan film yedi farklı yönetmenin Havana'da geçen bir haftayı anlattığı yedi farklı hikayeden oluşuyor.küba 'nın havasıyla sanatsal anlamda güzel bir film.
Reşit olmayan yüzlerce Mısırlı kız çocuğu Basra Körfezinden yaz tatili için ülkeye gelen zengin turistlerle, para karşılığında geçici olarak 'dini' nikahla evlendiriliyor. http://haber.mynet.com/ki...igi-turizmi-641188-dunya/
mükemmel bir gece yolcuları şarkısı.sözleri içini acıtır insanın.
Bir sen değil herkes unuttu beni
Bir sen değil herkes uyuttu beni
Gözden uzak olunca
Gönlün unuttu beni
Sevgimiz ayrı olunca
Terk edip gittin beni
Ayrılık sevgiye ilaç olur
Buna sabrın yok senin
istemem artık bunu
Aşka ihtiyacım yok benim ...
Güney Afrika'da bir Siyah, Avrupa'da bir Asya'lı, Geceyarısı MetrodaYalnız
bir Kadın, israil'de bir Filistin'li, Hindistan'da bir Maya,Bosna'da bir
Pasifist, ispanya'da bir Anarşist, Almanya'da bir Yahudi,Türkiye'de bir
Kürt, Topraksız Bir Köy...lü, Mutsuz Bir Öğrenci, iş Bulamayan Bir...Adam, Ama Herşeyden Önce CHiAPAS Dağlarında Bir ZAPATiSTAYIM. Yani Ben ÖTEKiYiM..
iyilik ve kötülük;
Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran ...iki köpeği izliyorlardı Köpeklerden biri beyaz, biri siyahtı Oniki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri köpekti bunlar Çocuk, kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olduğunu düşünüyor, dedesinin ikinci köpeğe neden ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu
O merakla, sordu dedesine Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı
"Onlar" dedi, "benim için iki simgedir evlat"
"Neyin simgesi" diye sordu çocuk
"iyilik ile kötülüğün simgesi Aynen şu gördüğün köpekler gibi, iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm Onun için yanımda tutarım onları"
Çocuk, sözün burasında, mücadele varsa, kazananı da olmalı diye düşündü ve çocuklara has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:
"Peki", dedi "Sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?"
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa:
"Hangisi mi evlat?
Ben hangisini daha iyi beslersem!"
reha muhtarın haber sunarken yaptığı patavatsızlıklardır.
a)Ne yaptı amcalar sana? (8 yaşındaki, tecavüze uğramış çocuğa)
b)Tüneli kaçmak için mi kazdınız (Tünel kazan mahkumlara)
c) Doğuştan kör olduğunuzu anladım da beyfendi küçükken de gözleriniz görmüyor muydu?
d)Efendim başınız sağolsun (Karısını boğarak öldüren adama)
e)Cenaze töreninde sayıları on binin üzerinde, yedi bin güvenlik görevlisi vardı
f) Zaten 64 yerinden bıçaklanmışsın, sus bi dakika
g)Peki bebek şimdi nerde (Kürtaj yaptıran Harika Avcı`ya).
sorumlumdur kendisi.herkes nefret eder.ama onun işleri yürür,istedikleri olur.sadece kendini düşünür ne de olsa.dünya da herkes onun gibi olsa,yaşanılacak yer,solunacak hava bırakmazlar.
incilde geçen bir cümle şöyleydi;cehenneme giriş kapısının büyük olduğunu,cennete giriş kapısının da küçük olduğunu yazıyordu.büyük kapıdan ancak bizlerin erişginlerin geçebilmesi için rahat olduğunu,küçük kapıdan ise sadece çocukların geçeceği için küçük olduğunu yazıyordu.
kalabalık içinde olduğun halde sanki kimsenin olmadığı sadece senin olduğunu hissettiğin zamandır.istiklalin ortasında durmuş etrafı seyrettiğin ve herşeyin boş diye biran içinden geçirmişindir.
genelde sürekli hayatına başkaları müdahale eden insanlardır.karısını,işini,hatta okuyacağı okulu bile başkaları seçen o da sadece izlemekle yetinip,hayatının oyuncusu değil,figuranı olan kişidir.