günlerdir anaya paketi üzerinde tartışmalar sürüyor.chp'nin kaygısı laiklik üzerinde , mhp ise yeni bir anayasaya herkesin ihtiyacının olduğu ancak bunu yeni seçilecek bir parlamentonun yapması gerektiğini söylüyor.yani 1,5 yıl sonra ki seçimleri işaret ediyor anayasa'nın değişmesinde ki unsur olarak.
öncelikle chp , değişiklik paketini görmeden ayaklandı.laiklik ibaresinin içeriği boşaltılıyor diyerekten.bu söylentilerle yeni yapılacak anayasanın sanki laiklik karşıtı olduğunu vurguluyordu.bugün bakıyoruz ki açıklanan reform niteliğinde olan anayasa taslağı hiç bir şekilde bu endişelere yer vermiyor .
bir diğeri ise mhp. mhp'de anayasa değişikliğini savunmasına karşın bunun yeni parlamento tarafından yapılması gerektiğini bu parlamentonun bunu yapamayacağını söylüyor.ancak seçimlerden sonra bir uzlaşı için yeşil ışık yakmışlardı.ancak görünen bir gerçek var ki ak parti hükümetinin 1,5 yıl kadar daha görev süresi vardır.bu toplam görev süresinin %40'ı demektir.mhp mantığına göre hareket edersek -ki herhalde kendi koalisyon dönemi ile karıştırıyorlar süreleri- o zaman hükümetlerin görev süresi 2,5 yıldır.peki anayasa ne diyor? seçimler 4 yılda bir gerçekleştirilir.o zaman ak parti'nin bu anayasa değişikliği yönünde attığı adımların gücü anayasadan geliyor şüphesiz bir gerçek olarak.sözgelimi ak parti bu yönde geri adım atarsa -ki atmaz- halkın gözünde büyük güven kaybı yaşar.
değişiklik neleri öngörüyor bakmak lazım , bakmadan yorum yapmak , gözlerini güneş ışığında gerçeklere kapamaktır.
değişiklikleri inceleyenler kesinlikle yapılan reformların ne kadar önemli ve ne denli sivil olduğunu anlayacaklardır.bakmadan yorum yapmak zavallılık içerisine düşmüş cahillerin tercih ettiği yoldur..