ilkokul 7. sınıftayken çıkan bir şarkıydı. Candan Erçetin'e hayran birisi olarak diyebilirim ki en iyi şarkısı gamsız hayat. arka fondaki görüntüler aslında ne fason, ne boş bir yerde ölmeyi beklediğimizi gösteriyor...
kanal d izlerken bir anda karşıma çıkan reklam. alt müziği de çok enteresandı. illüminatici abilerden değillerdir umarım. inanmıyorsanız başka kanala bakın bölümü vardı. inanmadım cnn'e geçtim orda da aynı reklam vardı.
Deli para dökmüş bu işe peak. uludağ'a da reklam versinler..
Bu adamla karşılaşan herkes divan edebiyatına ilgi duyuyor. Bu ilgi neticesinde can veren pervaneler isimli kitabını almış bulunuyorsunuz. Açıkçası divan edebiyatı bitti diye düşünüyordum ancak Veysel Öksüz'ü de tanıtan kendisidir..
Memleket, her zaman uzakta olandır. Memleketini özleyen her insan dışarıdadır. Ama memleketinde yaşayan da kalbinin memleketine özlem duyar. insan her zaman bir şeylerin özlemini çeker. Sonunda da özlem duyduğuna kavuşur da başka şeyleri özler. Bu işte insanın memleketidir. Memleket her zaman bir coğrafi bölge değildir..
Değişik bir hayat yasiyorlar... Hızlılar ve yokuş aşağı ilerliyorlar. Sonları, hoyratça kullandıkları vücutları ne olacak, ne hale gelecek bilinmez. Fakat şu cok önemli bir soru...
Girne, paran yoksa girme diye bir söz var. Eğer yoksa da yeni uydurdum. Asker olarak gidildiğinde vahşi yüzüyle tanışıyorsunuz. Halk askerden illallah etmiş. Bakışları bir değişik. Almanların yahudilere davrandığı gibi davraniyorlar..
Bohemian rhapsody filmi elbette izlenmeli ancak queen grubu ile ilgili ciddi araştırmalarım sonucunda vardığım sonuçlar bu filmin ciddi anlamda eksik olduğunu söylüyor. Şöyle ki:
Queen grubunu ayakta tutan kesinlikle freddy Mercury değil. Freedy, grubun önemini sonradan kavrıyor.. Farklı bir hayat tarzı var ve grubu ciddi anlamda etkiliyor bu durum. Diğer arkadaşları oldukça muhafazakâr iken Freedy ters kimliğe sahip..
Ve daha bir sürü şey var. Sonraki entrylerimde buna değineceğim..