körfez ülkeleri bir adım öndedir. bahreyn, katar, birleşik arap emirlikleri somut örnek olarak verilebilir. fransızcanın yanı sıra arapçanın da kullandığı tunus, fas gibi ülkeleri aslında bu kategoriye sokabiliriz. her ne kader coğrafi olarak kuzey afrika da bulunsalarda arap mentalitesini bire bir yaşıyorlar.
günümüzde kutsal sayılan hiçbir kitap bir kişi tarafından yazılmamıştır. ha keza kuran da bir kişi ya da kişiler tarafından kaleme alınmamıştır. tüm kutsal kitapların yaratıcı tarafından indiği söylenir. bence sorulması gereken soru şu: tüm kitaplar kronolojik bir sıraya göre mi inmiştir? neden ortalama her 500 yüzyıl da bir kitap ve de din inmiştir? her din de neden dini ritüeller sert ve de devrim niteliğinde değişmiştir? iran da üç vakit okunan ezan neden ülkemiz ve de diğer orta doğu ülkeleri dahil beş kez okunmaktadır? iran’a sorsanız islam bu der. orta doğuya sorsanız hayır islam bu der. müslümanlar daha kendi aralarında anlaşamaz iken günümüzde islamı ve de kuranı nasıl anlayacağız ?
kaldı ki 1000 km batı da, sırbistan topraklarında doğmuş olsak şu an bambaşka şeyler üzerinde konuşuyor olurduk.
bilim adamlarının yüzyıllar boyunca arayıpta bulamadığı şey var. he bu şey ne bizde bilmiyoruz. boşluktan sonra mutlaka birşeyler olduğu kesin. cümleler biraz ali ihsan bey gibi oldu ama siz onu görmezden gelin.
ne yazık ki türkiye cumhuriyeti tarihine geçen kara bir leke. 1993 den beri halen gerçek failleri ortaya çıkarılmış değil. bir takım sözüm ona islam savunucuları yüzünden 37 can katledildi.
ispanyolca derim. tam emin olmamakla birlikte dünya üzerinde 600 milyon kişi bu dili konuşuyor. fransızca da düşünülebilir. ama kanımca ispanyolca hep bir adım önde olacaktır.
hakareti marifet sayıp aklınca bizi, birilerini, onu, bunu aşağıladığını düşünen insancıklar(!) unutmayın ki biz şöyle değerlendiriyoruz. mustafa kemal atatürk ve de diğerleri.
cumhuriyetin ilanından beri sizin gibi tipler hep oldu. günümüzde de var. gelecekde de olacak. ama mustafa kemal hep var olacak. izmir marşı kulaklarınızda çınlasın belki bu topraklar nasıl kazanıldı o zaman beyninize biraz olsun kan gider ve de düşünme yetinizi kazanabilirsiniz.
taksiciler uber olayında ciddi manada tepki göstermişti. bu tepkileri yersiz ve de haksızdı. ancak suriyeli konser taksi konusunda nasıl bir tavır takınacaklar merak konusu. ortalıkda kavga dövüş bizleri bekliyor sanki.
birçok kez ziyaret ettiğim ülke. kısaca mollaların içine ettiği ülke. hayatı yaşanmaz hale getirip insan yararına olan herşeyin din kisvesi altında yasak olması.
ahlaklı ve de iyi insan olmanın din ile alakasının olmadığını anladığımız gün ülke daha yaşanır hale gelecektir. ama din günümüzde en değerli ticari araç olarak varlığını sürdürüyor.
bayramda ülkelerine koşa koşa gittiklerine göre durum oralarda stabil olsa gerek. neden halen ülkemizin kanını emmeye devam ediyor, kim neden bunlara bu kadar müsamaha gösteriyor. sorulması gereken bu kanımca.
fenerbahçe spor kulubünün üstüne alınmayacağı sözler. sonuç itibariyle aziz yıldırım'ın kişisel gayretleri ile ortaya çıkan bir stadyumları var. adına da şu günlerde ülker diyoruz ama oranın adı şükrü saraçoğlu.