Her şeyin bir fiyatı, her insanın bir değeri vardır.diye düzeltilen klasik bir tabirdir.genelleme yapılacak kadar doğrudur. her insanın bir fiyatı vardır evet ama her insanın fiyatı ödenecek kadar az değildir. bazı insanların inancını satın almak mümkün değildir çünkü sonucunda cennet vaat edilmiştir yani onun fiyatı cennete bilettir. daha üstün bir fiyatının olması onu almanın da mümkün olabileceğinin anlamını taşır ancak böyle bir imkana sahip olacağın anlamını taşımaz.
yok cevabını aldıktan sonra beklemediği bu durumda ne yapması gerektiğini düşünürken istemsizce hiç mi yok? diye atılan kişidir. 'yok' olma durumuna tepki olarak doğmuştur.
hiç dert,tasa yokken durduk yere içimize çöken nedenini bilmediğimiz iç sıkıntılarımız vardır ne yapsan içinden çıkaramadığın bir sıkıntı.
-moralin neden bozuk? sorusuna cevap bulamadığımız duygudur.
hiç bir şeyden tam anlamıyla keyif alamadığın durumdur.
bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek ağaç dik
ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit.
bir kez ürün verir, ekersen tohum
bir kez ağaç dikersen, on kez ürün verir
yüz kez olur bu ürün halkı eğitirsen.
çay verirsen bir kez, ikincisini ister
öğretirsen çay demlemeyi, kendi çayını kendi içer
bir karar alırken kalbini dinle doğru yolu bulacağına eminim. derdik,denilirdi eskiden. kalp saflığı temsil eder kalp ile alınan kararlar temizdir kalbin hilesi olmaz. hileyi bilmez kalp herkesi kendi gibi sanır aldığı kararlarda hataya düşer yada daha doğru bir deyimle hataya düşürülür .işte akılda burada devreye giriyor kurduğu mantıkla kalbin batmasına izin vermiyor.
bilindiği üzere bazı hükümdarlar özellikle Osmanlı padişahları şiirle ilgilenmiş etraflarında seçkin şairleri tutmaya gayret göstermiştir. II.Murat tan sonraki Osmanlı Padişahlarının birçoğu şairdi de. Şair Padişahların ad yerine kullanmış oldukları mahlas ları vardı. en meşhurlarından biride muhibbi-kanuni sultan süleyman dır.
günün birey için önemini anlatan özellikle maç günlerinde sosyal paylaşım sitelerinde sıkça gördüğümüz ve artık bıktırdığını düşündüğüm bir muhabbettir.
Yunan mitolojisinde yarı insan ve yarı at bedenli düşsel varlıktır.bu düşsel varlık efsanesi at sırtında savaşa giden atla bütünleşen savaşçılardan gelmektedir. günümüzde de benzer örneklerini gösterebileceğimizi düşündüğüm canlılardır.
sehabe nin 'kafamı dağıtmak istesem kurşun sıkardım' adlı parçasında ki; neden kırmızı,mavi yada siyah değilde özellikle sarıyı seçmiş olduğunu merak ettiğim cümledir.
hazır gıdaların hemen hemen hepsi için geçerli olduğunu düşündüğüm bir önerme. peynir fabrikasında çalışan bir işçinin peynir, meyve suyu üretimine tanık olan birinin de meyve suyu tüketmekten kaçması örnek olarak verilebilir.
entry alan başlıkların basit olarak nitelendireceğimiz başlıklar olması ve daha çok oylanılan başlığın bunlar olması orjinal başlık diye bileceğimiz başlıkların sayısını da azaltmaktadır yani revaç gören konulara sözlükçe yönelme olması da aslında doğaldır yani tepki görmeyen iyi bir başlığın yerine tepki gören sıradan başlıkların seçilmesi. bütün yazarları bu konuda duyarlılığa davet ettiğimin bir önermedir.
bu durumun satışları arttırmak için yapıldığını düşündüğüm bir önerme. karadeniz markalı ege şiveli olunca çift taraflı reklam ve alıcıda olmuş oluyor her halde.
istenilen;
sözlük yazarlarının sevdiği,kitabını okumaktan zevk aldığı,takip ettiği,çok başarısız bulduğu yada herhangi bir nedenle adının aklında kaldığı gerçek anlamdaki yazarlardır.
normalde olan;
sözlük yazarlarının kendi adını yazması.
evden çıkarken ardına son bir kez daha bakarsın unuttuğum bir şey kaldı mı diye. bir şeyleri unuttuğunu ne kadar hissetsen de aklına gelmez ta ki otobüse binene kadar.otobüse bindiğinde unuttuğunu hatırladığın şeyler kafanı otobüs camına vurduran şeylerdir.
düşüncem sözlük yazarlarının çoğunu asosyal ve bilgisayar bağımlısı kişilerin oluşturduğu üzerinedir.tabi bu bir genellemedir. sözlük yazarları düşünceme göre tembel asosyal ve bilgisayar bağımlıları olsalar bile haklarını vereyim zeki,bilgili ve yaratıcı kişilerdir.
bir ismin sevilmemesine neden olan şey genel olarak o isimdeki bir kişiyi sevmememiz den kaynaklanır.
bu başlık sevilmeyen isim yoktur sevilmeyen kişi vardır genellemesi dir.
atacağımız twitin 140 karakter sınırına takılması sonucunda cümlenin sesli harflerini silerek dengelemeye çalışmak her twittercının başına gelmiştir yada 140 karakterlik olsa bile gözümüze uzun göründüğü için okumadığımız tiwitlerde yok değildir.
bence iyi yönlerinin kötü yönlerinden çok daha fazla olduğu bir sınırlama.
klasik müzik her dinleyici kitlesine hitap etmez; daha duygusal olanların,hissetmeyi daha çok bilenlerin tercihidir. klasik müzik söz olmadan ifade olmadan anlatma biçimidir. klasik müzik olmayanın özlemidir. klasik müzik candır,canandır. andre rieu-may way