2011-2012 döneminde ilk defa öğrenci alımına başlayan ve bu sene ikinci defa öğrenci almış bölümdür.bölümün geçen sene 70 olan kontenjanı bu sene 80'e yükselmiştir.kaliteli akademik kadroya ve olanaklara sahip olup bölümün ilk öğrencileri tarafından kurulan bir de toplulukları vardır. topluluğa ulaşmak için şu adresler kullanılabilir :
tercih yapmak istemeyen,ya da sözel'den tercih yapmak isteyen - lys 3 ve lys 4 'e başvurduysa - kişinin tercihidir.
not: lys 1 tm ve fm için ortak olduğu ve puanları yüksek olarak etkilediği için,tm ve ya fm öğrencileri için bu sınava girmemek intiharla eşdeğerdir gözümde.
izmir'de bulunan tarihi kemeraltı çarşısının belki de vazgeçilmez insanlarıdır,yol ortasında tezgahını açıp her gelene "kot lazım mı abey?" diye sorarlar.zabıta tarafından her gün kovalanmalarına rağmen işlerinden vazgeçtikleri görülmemiştir.
türkçe'ye "akıldışının mantığı" ismiyle çevrilmiş "dan ariely" kitabı. optimist yayınları tarafından türkiye'de satılmaktadır. yazarın diğer kitabı için:
iktisadi karar alma süreçlerinde bireylerin beceri, ön yargı, dikkat düzeyi ve içselleştirilmiş değerler doğrultusunda davrandıkları varsayımıyla iktisadi olgu ve olayları insan psikolojisi ile açıklayan yaklaşım. orijinal ismi "behavioral economics" dir. 2002 yılında "daniel kahnemann" ın iktisat nobel ödülü almasıyla daha çok ilgi toplamaya başladı.
izmir'in çiğli ilçesinde 44 bin metrekarelik alana kurulacak olan fakültedir. arsanın değeri 70 milyon türk lirasıdır ve emekli bir öğretmen tarafından üniversiteye bağışlanmıştır.
--spoiler--
tarihe geçecek rekor bağış
çiğli anadolu caddesine cepheli 44 bin metrekarelik bu arsa gediz üniversitesine bağışlandı.
izmir, eğitime bağışlarla adını duyurmuş, bu konuda öncü olmuş bir kent. ama bu kez öyle bir bağış yapıldı ki... daha önce eşi benzeri görülmedi... böylesi hiç duyulmadı...
parasal değeri tam 70 milyon lira... bol sıfırlı eski paraya göre 70 trilyon lira... eğitim için bir defada bir kişi işte böylesine rekor bir desteğe imza attı.
çıtayı ulaşılması zor noktaya yükselten, bir anlamda ezber bozan, parmak ısırtan bu rekor bağış, milli piyangonun yılbaşı gecesi çekilişinde verdiği büyük ikramiyenin iki katından da fazla...
ortalama 500 bin liraya mal olan okul binalarından 140 tane birden inşa ettirmeye yetecek kadar büyük. neredeyse bir metro parası...
işte böylesine bir bağış gerçekleşti. sevinen, gücüne inanılmaz güç katan ise gediz üniversitesiydi...
izmirin geçen yıl kapılarını açan yedinci bilim yuvası, benzersiz bu desteğe layık görülmüştü.
kahramanı emekli bir kadın öğretmen... hayatını bu kutsal mesleğe adamış, gelecek kuşakları aydınlık yarınlara taşımak için yıllarca yorulmadan, özveriyle çalışmış bir isim...
çiğli anadolu caddesinde altın değerindeki 43 bin 940 metrekarelik ata yadigarı arsasını gediz üniversitesine bağışladı.
emlak bedeli en az 70 milyon lira olarak gösterilen bu gayrimenkulu gediz üniversitesine bırakırken tek şartı vardı. tıp fakültesi kurulmasını, topluma şifa saçacak geleceğin doktorlarının burada yetiştirilmesini istemişti.
böyle bir bağış yapmasına rağmen öne çıkmamayı tercih etmişti. ona göre iyilik gizli kalmalı, pek bilinmemeliydi.
cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan hayırsever, böyle görmüştü, buna inanıyordu. isminin açıklanmasına güçlükle razı oldu. o, hatice bahriye yağcıydı... 89 yaşındaydı...
meslek yaşamı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren bu köklü eğitim çınarı, hayattayken böylesine değerli bir mirası yine eğitime ayırmıştı.
kurucuları arasında eski bakanlar işılay saygın, kutlu aktaş, ünlü işadamları abdullah kavuk, ahmet küçükbay, ekonomi uzmanı bilal doğan, şerafettin sipahi, şeref sipahi gibi isimlerin bulunduğu gediz üniversitesi, şimdi geleceğe daha mutlu ve umutlu bakıyor.
mütevelli heyeti başkanı abdullah kavuk, eli öpülesi eğitim kahramanının bu bağış için kendilerini seçmesinden büyük gurur duyduklarını söylüyor.
kavuk, 70 milyon liralık bu desteğin heyecanını yaşadıklarını, yağcının istediği tıp fakültesi için hazırlıklara hemen başladıklarını ifade ediyor, bakın neler anlatıyor:
gediz üniversitesi hayırseverlerin destekleriyle yola çıktı. gücümüzü ve farkımızı daha ilk yıldan bizi tercih eden öğrencilerimizle ortaya koyduk. seyrekteki modern kampusümüze taşınmaya hazırlandığımız bugünlerde gelen bu bağış, gediz üniversitesine, türkiyenin, hatta avrupanın sayılı bilim kurumlarından biri olma fırsatı da sundu. hayırseverimize bir kez daha teşekkür ediyorum. güvenlerine layık olacağız. bize emanet ettiği o arsada pırıl pırıl gençler yetiştirip ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunacağız. sayın hatice bahriye yağcı, öğretmen olmanın ne demek olduğunu, nasıl bir sorumluluk yüklediğini gösterdi. cumhuriyet tarihine geçecek önemdeki bu desteğiyle eğitimci farkını sergiledi. kendisine minnettarız...
gediz üniversitesi bu tarihi bağışı önümüzdeki hafta ilan edecek.
düzenlenecek törende milli savunma bakanı vecdi gönülün ve vali cahit kıraçın da yer alıp bu mutluluğu paylaşması bekleniyor. belki rekortmen hayırsever de katılır. bekleyip, göreceğiz..
almanca'da bir kız ismi. çok yaygın olmamakla birlikte hala kullanılmaktadır. 710-782 yılları arası yaşayan ve anglo-sakson bir rahibe ilk olarak bu ismi kullanmıştır.ismi de "saint lioba" dır.
bundan 2 sene sonra elimizde biletlerimiz, cem karaca üstad'ın da dediği gibi "umut gönlümün ekmeği" düşüncesiyle televizyon karşısında bekleyeceğimiz çekiliş.
28 kasım 2009 günü izmir'deki pınar karşıyaka-galatasaray maçını izlemeye giderken trafik kazası geçiren ve 4 aralık 2009 günü hayata gözlerini yuman kardeşimiz,aynı zamanda okul arkadaşımdır. organlarıyla 4 kişiye hayat vermiştir. ölümünün 2. senesinde bir kere daha rahmetle anıyoruz. organ bağışı haberi:
6 aralık saat 14:00'te gediz üniversitesi gösteri merkezi'nde ahmet şerif izgören tarafından verilecek olan sertifikalı seminerdir. dışarıdan katılımcılara ücreti 25 tl'dir. biletler seyrek kampüsü e blokta satılacak. etkinlik sayfası için: