üniversiteye ilk geldiğimde beşiktaşa gitmenin en kısa yolunun bu olduğunu sandığımdan dolayı onlarca kez bağcılardan kabataşa o iğrenç koltuklarda belim yerinden sökülürcesine seyahat ettiğim ve bir arkadaştan metrobüsün icat edildiğini ögrenmemle kurtulduğum nalet tranway.
dine yakın olduğum dönemlerde doğru olan fakat dine uzak olduğum şu aralarda tam tersi bir etki oluşturan durumdur. insan irkiliyor ne olacak bu halimiz diye düşünmeye dalıyor ve 5 dakka sonra yine aynı. kısacası dönem dönem değişen durumdur.
amerikada olan olaydır. amerika da türlü türlü millet yaşar ama büyük bir çogunlugu kendi milletinin milliyetçiliğini yapmaz. herkes amerika milliyetçiliği yapar.
böyle işlerin baştan oturtulması gerekir sonradan olacak işler değillerdir.
öyle bir neden yoktur kanımca. bir vatansever olarak hiçbir şekilde ülkenin terk edilemeyeceğini düşünüyorum. sen kaçarsan ben kaçarsam ne olacak bu ülkenin hali.
ya bu deveyi güdecez ya bu deveyi güdecez. safımızı belli edeceğiz. bizim bu topraklardan başka yatacak yerimiz yok.
insan dünya ya gönderilmek için yaratılmıştır. ve dünyadan sonra insanı bir takım sınavlar beklemektedir cennet cehennem için. melekler ise dünya için yaratılmamıştır.iradeleri yoktur ve alemleri farklıdır. insan değillerdir ve onların sınavı yoktur.çünki iradeleri yoktur. huriler ise insan için yaratılmıştır. cennete giden insanlar için.
aslında olmaması gerekendir. ama bunu doğru bir şekilde düzenleyen hiçbir sistem yoktur dünyada. o yüzden dirki yeryüzündeki en iyi oy verme işlemi budur.
dershaneler kesinlikle kapanmalıdır. oralar artık eğitim sektörüne hizmet etmekten çıkmıştır. cemaaat dersanesinde beyin yıkar başka dersane milleti sömürür bir başkası hayatını etkiler falan filan dershanelerin zararları saymakla bitmez.
eee zararlarının yanında faydalı yanları da yok mudur. tabi ki vardır. fakat yıl olmuş 2012 hala meb siklnmeyip bütün üniversite hazırlık dönemi dershaneler üzerinden ilerlememesi lazım.
hadi dershaneleri kapatıyoruz deyip de dershaneleri kapatmanın da hiçbir anlamı yok. bu sefer de sektör özel derslere kayacaktır. meb bunları hepsini bitirebilecek şekilde bir zihniyet üretmesi lazımdır. üniversite hazırlık sürecinin tamamının okullar üzerinden gidebileceği bir zihniyet.
üniversiteye hazırlık işinin okulla birlikte yürütülmesi için en büyük yük tecrübeli ve işi bilen hocalara düşmektedir. kendini ögrenciye sevdirebilecek öğrenciye güven aşılayabilecek hocalar. zaten ögrencilerin dershanelerde etkilendikleri şeylerin başında hocalar gelir. genç işi bilen azı laf yapabilen gaza getirebilen biraz bilgisi olup bu bilgiyi ögrenciye satabilen. o zaman ögrenci gözünde kıral oluyorlar zaten.