memlüklüler mi abbasiler mi emeviler mi tam bilemeyeceğim bir devlet bir kale savunmasında kalenin kapısını kırmaya gelen koçbaşını surların tepesinden mızrak gibi şeyler atarak yukarıya çekmişler. Bunu Öğrendiğimde beynimde yeni bağlar oluştuğunu hissetmiştim.
istediğini yapabilme, tercih yapabilme yeteneği.
irademizi elimize aldığımız kadar özgürüz, heveslerimize, nefsimize yenik düşmeden, tercihlerimizi yapabildiğimiz kadar özgürüz. Aksi durumda gerçek birer köleyiz.
iman gözlüğü ile bakılırsa mevlana da olduğu gibi ölüm şeb-i aruz olabilir. imanı çıkarır atarsan başından, ölüm hayatı cehenneme çeviren bi araca dönüşecek. Yani bazıları için ölümden güzel bir şey yokken bazıları için tam zıddıdır.
hepimiz düşüncelerimizle zincirleriz kendimizi, kafese koyarız ruhumuzu bilmeden. Sanki beden kafesi yetmiyormuş gibi, hayallerimize zincir vururuz, mantığımızın geleceğimizle savaşmasına göz yumarız. işte Django bize özgür bir adamın; kendi kendisinin, karamsarlığının kölesi olmuş diğer adı-insanlardan ne derece üstün olduğunu gösteriyor, gözüme sokuyor.
hey sanal çıkar üzerinden eseften dikilmiş gömleğini, ümitsizlik kırmıştı belimi ama kalkacağım ayağa. Kadere inanırız birleşttirecektir bütün noktaları, bana düşen hareket. Biliyorsun, senin zerrelerin hareketli, hareketten yoğrulmuşsun, neden bu direniş, kop git artık.
Hayat kayıyor avucumun içinden, eriyor zamanımız. kaybolacağız yakında. Tekrar diriltilmeden, sermayemi iyi işlerde kullanmalıyım. Ah Django, ne güzel bir hayalsin.
Cezayirdeki Fransa etkisinin hala üst düzeyde oldugunu gösteren açıklamadır. Soykırıma ugradığını düşünen bir milletten beklenen, bu olayı dünya medyasına taşıyacak araçları doğru şekilde kullanmaktır. ama cezayir ne yapıyor kalkıyor, bizim üzerimizden siyaset yapmayın diyor. Bu, biz bu tartışmada fransızların tarafını tutuyoruz demekten başka bir şey değildir. Yani bu açıklamada onur felan aramak boşuna.
küçükken hep onun için bir çıkış yolu aradığım, gargamelin elinden kendini kurtarmasını dilediğim kedidir. Nedense hep özünde iyi bir kedi oldugunu düşünmüştüm. *
çoğu erkeğin hayalindeki atsız kadının nitelikleri arasında küfretmek, gaz çıkarmak olmadığından dolayı, çoğu erkeğe itici gelen kişilerdir bunlar, der bir nefeste girerim entrymi.
filmde asıl anlatılmak istenen israilin Filistin'i işgal edişinin insani göstemekti.
Filmde; bir yahudinin annesi kendi gözleri önünde öldürülüyor, ilginç ki bir alman tarafından. Son sahnede ise magneto yani o yahudi; bu anne öldürme olayından güç alarak hatta bu olayın onu özgürleştirdiğin kabul ederek, bombaları durdurma imkanı varken onları durdurmayıp, büyük bir savaş çıkarmayı göze alıyor. Bize de izleyiciler olarak şu fikir veriliyor; eğer gözünüz önünde anneniz katledildiyse, büyük bir savaş çıkarıp, insanlara zulmetmekte haklı olabilirsiniz. Yani soykırıma uğramış bir ırksanız, bu size başkalarına eziyet etme ve onları öldürme hakkı tanır.
Son olarak söyleyeceğim: görsel efektler kandırdı hepimizi.
herşeyi ne kadar oluruna bıraktığımızı ve aslında hayatımızda neleri değiştirebilecek kapasitemiz olduğunu gösteren eğlenceli ve ders verici film. Ayrıca A summer song ve Nothing in this world can stop me worrin' bout that girl adlı film müzikleri çok iyi.
öğrencileri aşırı şekilde sosyal olan üniversite. orada rast geleceğiniz neredeyse her öğrenci ya bir proje yürütmekte, ya kulüp,spor faaliyetinde bulunmakta, ya da cemaat için bir şeyler yapmakta, bu yüzden iftihar ediyorum üniversitemle. Ayrıca 12-13 milletten yüze yakın yabancı öğrencisiyle bayagı dünyaya açılmış vaziyette.
en hızlı bilgisayardan kat kat hızlı bir beyne sahip olup,
son derece ince matematik,fizik hesaplarıyla oluşturulabilecek parmak eklemlerine sahip olup
son noktada kimya bilmekle yapılabilecek kas sistemine sahip olup da o mükemmel cihazlarla bi sike yarar entry giremeyen insanın anlayamayacağı mantıktır.
reklamlarında cem yılmaz, şahan gökbakar gibi şahıslar oynardı.
Daha çok türkte birer iphone olcağı için, blackberry, htc gibi markalar tiki gözünde daha değerli olurdu.
Apple in başarısının hükümetin gidişatıyla alakalı olmadığı şeklinde görüşler muhalefet tarafından sürekli dile getirilirdi.
aşk bir karadeliktir.
insanın iç dünyasında ne varsa kendine yöneltir, sevgi ışıklarını dahi çeker. Herşeyi merkezdekine feda eder. öyle bir dereceye gelir,o kadar büyür ki;
Artık o'ndan başka kimseyi sevmezsiniz, kimseyi düşünmezsiniz, kimse için öfkelenmez, kimse için üzülmezsiniz,
kimse için heyecan duymaz, kimse için hayal kurmazsınız, kimseyi de güzel bulmazsınız.
---------------
Karadeliğin sahibi kimse, kalbin sahibi de odur.
Aşk da O'na olmalı
(bkz: hakiki aşk)