forumlarında "bütün .edu uzantılı sayfaların beyaz listeye eklenmesi" temalı bir başlıkta bunu yapmanın hayli sakıncalı olduğu, illa gerekiyorsa .edu uzantılı sayfaların ziyaret edildikçe tek tek beyaz listeye eklenmesi gerektiği salık verilmektedir. sonuç itibariyle hayli faydalı bir eklentidir, herkese tavsiye edilir. özellike wireshark'dan sonra internet bağlantınızın aslında ne kadar bilginiz dışında çatallanıp farklı adreslere de yönlendirildiğini görmeniz açısından oldukça önemlidir.
yeni medya başlığına tıklandığında otomatik olarak internet'e yönlendirilseniz de, aslında yeni medya kavramı başlı başına bir konsepttir. sanatta da tezahürü bulunan yeni medya, aslen klasik sanat icra araçlarının (medyalarının) dışında kalan, yeni teknoloji ve yeni arayışlarla beraber gelişen ve kendini yenileyen, adeta bir sürekli devrim içerisinde, olduğu yerde duramayan hiperaktif bir çocuk gibi kıpır kıpır bir alandır. yerli yeni medya sanatçıları arasında candaş şişman, osman koç, bager akbay, selçuk artut ve daha niceleri bulunmaktadır.
e-skop adıyla da geçen, sanat hakkında felsefeyle yoğrulmyş yazıların paylaşıldığı, ali artun'un yazılarının da bulunabileceği, sanat hakkında sayılı kaliteli web sitelerindendir. http://www.e-skop.com adresinden ulaşılabilir.
skop (yahut diğer adıyla e-skop) ile beraber sanat dünyasındaki yenilikleri takip edip sanat hakkında yazılan çizilenleri okumak adına faydalı bir web sitesi.
şeytanla bağdaştırıldığı için bir adı da "şeytan aralığı" olarak kalmış ve o dönem yasaklanmıştır. elbette o zamanlar değil bir john cage'in, bir bartok'un bile düşünülemeyeceği yıllarmış.