Liseyi okuduğunuz şehirle ilgili genel bilgileri öğrenin. Valisi kimdir, belediye başkanı kimdir, üniversitesi nasıldır, hangi sanayi kuruluşları vardır, komşu iller nelerdir? Çevrenizden biri aniden sorar, cevaplayamazsanız mahcup olursunuz.
Shoegazing (diğer adıyla shoegaze) 1980'lerin sonunda Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan bir alternatif rock alttürü. My Bloody Valentine, Slowdive ve Ride gibi gruplar tarafından öncülüğü yapılan shoegazing, 1990-91 yıllarında zirve noktasına ulaşmakla birlikte 1990'ların ortasına kadar popülaritesini sürdürdü ve 2010'lu yıllarda yeniden dirildi. NME ve Melody Maker başta olmak üzere Britanya müzik medyası bu tarza "shoegazing" ("ayakkabıya bakmak") ismini vermiştir çünkü bu tarzı icra eden müzisyenler konserlerde genelde dinleyici kitlesinden kopuk bir şekilde durup yere bakarak şarkılarını çalmışlardır.[1][2] Müzisyenlerin bu şekilde çalmasının nedeni ise büyük ölçüde efekt pedalları kullanmaları olmuştur.
Shoegazing tarzı kayda değer ölçüde gitar efektlerine dayalı olması ve gitarın gürültüsüne (distorsiyon) karışan ayırt edilmesi güç vokal melodileri içermesi ile ön plana çıkmıştır.[1] 1990'ların başında Londra'da shoegaze tarzı müzik yapan ve bu türle bağlantılı olan grupların çevresine genel olarak "The Scene That Celebrates Itself" ismi verilmiştir. 1990'ların başında Amerika'daki grunge akımının boy göstermesi ve Birleşik Krallık'ta Suede ve Blur gibi Britpop gruplarının ön plana çıkması shoegazing'in popülaritesini yitirmesine ve bu tarz müzik yapan kimi grupların tarzlarını değiltirmesine yol açmıştır.[1] Kimi gruplar daha farklı tarzlar ele almaya başlarken, The Verve ile Lush gibi bazıları ise Britpop'a geçiş yapmıştır. 2000'li yıllarda shoegazing, indie rock grupları arasında yeniden bir popülarite kazanmış; yeni nesil gruplara "nu gaze" ismi verilmiştir.[2]
Shoegaze'in oluşmasında rol sahibi olan gruplar arasında Cocteau Twins,[1][3] The Jesus and Mary Chain, Spacemen 3, Loop, The Velvet Underground, Hüsker Dü, Yo La Tengo, The Chameleons, The Cure,[4] Bauhaus,[5] Galaxie 500,[6] ve The Smiths bulunmaktadır.[7][8] Garaj rock'ın, 1960'ların psychedelic rock'ının ve Sonic Youth ile Dinosaur Jr. gibi Amerikan indie rock gruplarının da türe etkisi olmuştur.[7] Shoegaze, post-rock ile post-metal'in öncüsü olmuştur.[9]
Psychedelic rock, LSD ve meskalin gibi halüsinasyon gördüren uyuşturucuların etkisi altında yapılan rock müzik türüdür. 60'lı yıllarda LSD gibi halüsinojen maddelerin patlama yapmasıyla, dolaylı yoldan "psychedelic müzik" ve alt dalı olan "psychedelic rock" ortaya çıkmıştır. Psychedelic rock; blues-rock, progressive rock ve heavy metal aralarında bir köprü oluşturur. Kökleri daha çok batı müziğine dayansa da, melodilerinde hint müziği gibi etnik tarzlardan da özellikler taşır.
CEM KARACA NIN ALDIĞI ÖDÜLLER
100'ün üzerinde plaket ve ödüllerden bazıları;
1967: "ALTIN MiKROFON" yarışması. Cem Karaca ve
Apaşlar grubu "Emrah" adlı eserin bestesi ile
birincilik ödülü.
1971: Hey dergisi. "Dadaloğlu" ile birincilik
ödülü.
1972: "Hey Osgarları". Cem Karaca yılın erkek
şarkıcısı.
1974: Hey dergisi. "Yılın Bestesi" yarışmasında
Namus Belası ile birincilik ödülü.
1974: Demokrat izmir. "Yılın Plağı" Namus Belası
1975: Hey dergisi. "Yılın Müzik Oskarları" Yılın
Erkek Şarkıcısı ödülü
1975: Altın Kelebek Türk Batı Müziğinde "Yılın
Erkek Şarkıcısı" ödülü
1975: Ses dergisi. "Yılın Batı Müziği Sanatçısı"
1976: TGS izmir Basın. "Yılın Erkek Sanatçısı"
1976: TGS izmir Basın. "Başarılı Plak" "Kavga" Cem
Karaca/Dervişan
1977: TGS izmir Basın. "Yılın Topluluğu" Dervişan
1977: TGS izmir Basın. "Yılın Erkek Sanatçısı"
1990: " 4. Altın Güvercin" şarkı yarışması.
Yorumcu ödülü
1990: " 4. Altın Güvercin" şarkı yarışması. "Söz
Yazarı Ödülü" Kahya Yahya
1993: Raks- Popsav ve Kültür Bakanlığının
düzenlediği "Türk Pop Müziğinde 35 Yıl" yılın
bestesi öoülü. Namus Belası
1995: Bahçelievler belediyesi basın ödülü
1999: Avrupa Gençlik Festivali "Kuzey Yıldız"
2000: Gazeteci ve Yazarlar vakfı Çeyrek asrı aşan
grur tablosu
2001: Burç FM "Onur Ödülü"
1964'yılında Almanya'nın Köln şehrinde faliyete giren Türküola, Türkiye'de ilk defa 1973 yılında yayınlarına başladı. Bir dönemde Akbaş Müzik adlı müzik şirketi ortak prodüksiyon yapmıştır. Bünyesinde Cem Karaca, ibrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Selda Bağcan, Zeki Müren, Derdiyoklar, Barış Manço gibi birçok ünlü sanatçıyı barındırmıştır. Ayrıca Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Gönül Akkor, Ümit Besen gibi birçok ünlü sanatçının plak ve kasetlerinin telif haklarını satın alarak bu albümlerin yurt dışında yaşayan gurbetçilerle buluşmasını sağlamıştır.
derdiyoklar ikilisi müzik grubu, ilk albümünün geçmişi 1972 yılına dayanan, mazisi oldukca eski ve tarzı ile farklılık yaratmış bir grup olma özelliği taşır. farklılıkları ile çığır açmışlardır diyebilirim
yaklasık 10 yıldır rap dinliyorum ve en önemli olan dinleyici olarak kaldım ve
sağlam eski rapçilerin bildigim kadar bilgiler veriyorum
uludagsozluk sözlük yazarıdır.
Erken yaşta müzikle münasebeti başlayan Grej, ilk çalışmalarında enstrümantal işler yaptı. Bu süreç ve devamında süregelen üretkenlik döneminde üç solo albüm ve ülke hiphop sahnesinin önde gelen birçok ismiyle ortak çalışmalar yaptı. Kırılma öncesi bu evrede hiphop menşei tarzlarda çalışmalarını Grejuva adıyla yayınladı. internet üzerinden yayınladığı bu albümlerden sonra üniversite eğitimiyle beraber hayata ve müziğe bakış açısında keskin değişimler oldu. Tanık olduğu yani gözlerinin önüne devrilen kimi tecrübelerden kazandığı edinimler, merak ve keşif etme dürtüsünü daha da kuvvetlendirdi. Çeşitli sanat disiplinlerinin gerek hikayeciliğine, gerekse prodüksiyonuna büyük etkileri oldu. Alternatif patikaların, gözden ırak keçi yollarının müdavimi, kiracısı olma tutkusu büyük sessizliklere sebep olsa da kendi kendini etüt etme serüvenini asla kesmedi.
2011 yılında bir konser için gittiği Eskişehir’de M4NM kurucularıyla tanıştı. Karşılıklı ziyaretlerle perçinlenen arkadaşlık Ağaçkakan’ın ‘Plankton’ şarkısına yaptığı remix ile beraber müzisyen ortaklığına dönüştü. Aynı sene içerisinde Ağaçkakan’ın harekete katılma teklifini aktif bir dönem geçirmediğini, üretken olduğu bir anda katılmak istediğini söyleyerek geri çevirdi. Bundan yaklaşık bir sene sonra Eskişehir’deki bir roadside.picnic konserine gittiğinde spontane bir ortak sahne gerçekleştirdiler ve o gecenin sonunda da M4NM’e katıldı.
Enstrümantal çalışmalarını 2013 yılından itibaren ‘Tembel Hayvan’ ismiyle servis etmeye başladı. Çağrıştırdıklarından da anlaşılabileceği gibi tembelliğinden müzdarip olan, bazıları yarıda kalmış, bazıları zoraki tamamlanmış sample-based downtempo merkezli çalışmalarının ilk ürünü olan ‘Serengeti’de Sıradan Bir Gün’ü aynı sene içerisinde internete ücretsiz sundu.
Yine 2013 yılında Gitarist Çağın Güler ile birlikte başladığı yan projesi ‘Maymunla Diyalog’ vasıtasıyla analog enstrüman ve ses kayıt denemelerine başladı. Sıfırdan ses üretim tekniklerinin yanısıra vinyl-sampling’i de müziğinin içine katmasıyla beraber kendine has, kendine ait bir lisanı olan bir müzik yakalama arzusu daha da alevlendi. Canlı enstrümanlara sık sık prodüksiyonlarında yer vermesi konserlerinin biçimlerinde enerjik momentumlara sebep oldu. Birbirinden farklı projelerde birbirinden farklı insanlar ve hayvanlarla haşır neşir olan, bazen onların diliyle konuşan, bazen yıllardır gitmedikleri bir vatanın harfleriyle fısıldayan Grej, M4NM’in geç kalmış dakiklerinden.
Ethnique Punch, beat/lerini kendisiyle yapan bağımsız bir MC. Eskidoğu’nun müziğini arıyor. 2006’dan beri rap yapan, 2008’den beri ismiyle müziğini harmanlayan Ethnique Punch, 2010’da yayınladığı albümü Avantür’ün ardından, ikinci albümü Sarhoş Baykuş ile dönüyor. Doğu kanadından grenli sample/lar, kirli davul/lar, synthesizer/lar, sinematik kesit dialog/lar ve metaforik lirik/ler ile hiphop’un farklı tınılarında yankı ediyor. Şarabın ve tütünün mayhoşluğuyla bazı garip lügatları, hoyratça seslendiriyor. Ayrica Selekta/Dj olarak da carpik sesler, komposizyonlar ve instrumentallerle performans sergiliyor
Ethnique.Punch. Modern.Antik.Urban.Etnik.
Ali’Eksan
Ethnique Punch is an independent MC who makes his beat himself since 2008. He has released his first album ‘Avantür’ in 2010 and the second one ‘Sarhoş Baykuş’ in the end of 2012. Eastern samples, dirty drums, synths and fragmented dialogs with metaphorical lyrics are his musics trademarks. Also, performing as Selekta/Dj with disturbed sounds, compositions and instrumentals He continues to make music within different projects under various sobriquets
Memleket:istanbul
Plak Şirketi:indie
Kısa Açıklama
youtube.com/surveyanofficial
twitter.com/surveyan34
instagram.com/surveyan34
Uzun Açıklama http://www.youtube.com/user/surveyanofficial