oyunculuk 0, senaryo mantik hatalariyla dolu. 90larin film ve dizilerinde olan her tur klise ve de kotu esprileri bu dizide. yan yana kahraman ve kotu adam kosarken kotu olanin elinde iki adet makineli tufek olmasina ve o adamin hunharca mermi savurmasina ragmen vucudunda delik acilmayan bir kahramanin dizisi. kacirmayin derim.
başımızdaki rezillere muhalefet olsun diye oy verdiğim, nerede doğduğunu neye inandığını zerre önemsemediğim insandır.
hala 1800lü yıllarda ülkemize giren milliyetçiliğe laf edenler var, sözüm size. bi ülkenin anasına atlanırken dini ya da milliyetle ilgili hiçbir değer kullanmadan başarılı olan bir lider bulun, helal olsun derim ama ne olursunuz bu kadar aptal olmayın.
Ve evet, Kemal Kılıçdaroğlu vizyonsuzdur, karizmatik değildir, belki iyi işletmeci de değildir ama halkının özgürlüklerine, üstüne basarak söylüyorum işçisinin haklarına bu kadar tecavüz edilmesine asla ve asla izin vermez, verdirmezler. Tek ihtiyacı var bu Kürt ve Alevi liderin, düzgün bir ekonomik plan yapacak bir kaç uzman.
Nasıl yaptı bilmiyorum ama 7den 70ine ülkedeki her zümreyi bir şekilde rahatsız etmiş liderdir. tüm şeriatçıları asmayarak kemalistleri, bazılarını asarak dinden bacaklı şeriatçıları, savaş zamanı olmasından ve ülkedeki herkesin savaşlar yüzünden umutsuzluğa düşmesinden ötürü sarıldığı milliyetçilik ilkeleriyle bizim saftirik solcuları, tek partili dönemden dolayı bazı liboşları, egemenliği kayıtsız şartsız cahil bir millete vermesinden dolayı da beni rahatsız etmiş iyi niyetli, dahi diktatördür.
Milliyetçilik ilkeleri ve cumhuriyet ilanı dışındaki konulara değinmek bile istemiyorum, bence tamamen anlamsız. Öncelikle milliyetçilik ilkelerini eleştiren insanlara avrupada bir tur atmalarını öneriyorum. Nitekim din ve milliyetçilikle hiç alakası olmayan ben avrupada bulunduğum süre içinde milliyetçilik ilkelerini haklı çıkaran bazı sıkıntılar gördüm. Sorun şu ki, milliyetçilik kavramı günümüz için geçerliliğini yitirmiş gibi görünse de, ülkeler arasında, hatta ülkeler içindeki eyaletler ya da doğusu batısı güneyi kuzeyi vb bölümleri arasında çok ciddi kültür farklılıkları barındırıyor. Bu kültürlerin ortak özelliği ise, bulundukları ya da gittikleri ortama uyum sağlamayı değil, kendilerine uydurma politikasını seçmeleri. Bu nereye giderseniz gidin değişmeyen bir gerçek. Şimdi bu ülkelerin hangisine giderseniz gidin geçmişte yaşanan savaşlardan ötürü, bıraksanız hepsi birbirini boğazlayacak, modernler filan ama boşluğu bulurlarsa hiç acımaz yapıştırırlar benden demesi. Başlık konusu kişinin ülkeye bir nebze kazandırdığı, bir nebze de nefretle karşılandığı milliyetçilik anlayışının özü kültür birliği amaçlıdır. Kenan Evren ve benzeri Amerika işbirlikçelirinin Atatürk'ün prensiplerine bağlı olduğunu iddia etmek ancak akıl tutulmasıyla açıklanabilir. Ülkeyi işgalcilerden kurtarmak amacıyla millete "tirivirisin", "kaplansın" deyip gaz verdiği doğrudur, ki burda kazanan yine Anadolu insanıdır; bu ilkesinin özü genelgeçer milliyetçilik kavramı değil kültür birliği yaratma çabasıdır. Yoksa kalkıp da 72 milletin yaşadığı topraklarda "ne mutlu türk'üm diyene" demenin bir mantığı yok. Gelelim ikinci sıkıntılı hamle olan cumhuriyetin ilanına, bence atatürk'ün yaptığı en büyük hatadır. Türk toplumu hiyerarşik bir yapıya sahiptir, sağcısı ya da solcusu tarafından, tek bir adam tarafından yönetilmiş ve yapısı gereği de bunu istemektedir. Son demokrat amcamız da buna örnek. Bence doğrusu meşrutiyetle yola devam etmek idi, ama kendisi idealleri doğrultusunda kontrolü halka vermiştir, iyi ya da kötü yapmıştır tartışılır. Yüzlerce iyi icraatından sonra devede kulak kaldığından saygı duymama sebebi değildir.
Not: diktatör kelimesi illa ki kötü bir anlam ifade etmez. Krallar otoritesini tanrılardan alıyor, adam uğraşmış bilek gücüyle almış. Örnek olarak Napolyon, Fransayı yenilgiden yenilgiye sürüklemiş bir diktatör ama yönetim, ticaret gibi konularda yaptığı çalışmalar avrupa ülkelerinin temelini oluşturmuştur.
amerikan vatandaşlarının en büyük sanrısıdır. ülkende başkanlık sistemi, iki tane parti olsun, sen de git demokrasicilik oyna. ülkenin her yanında hiyerarşi hüküm sürsün, meclisine bir tane fakir adam sokama, sonra da yok efendim biz dünyanın demokrasi elçisiyiz. hayır burda zaten demokratik olmayan ülkelere ne götürüldüğünü tartışmaya gerek bile yok ama halkın genel olarak ülkelerinde demokrasi olduğuna inanmaları komik.
yasemin mori ya da sertap erenerdir. yasemin mori bana göre çok çok üst seviyede bir sese sahip olmasa da müziğine ruhunu katmasıyla gönlümde yer etmiştir. sertap erener ise zaten kendini her ortamda kanıtlamış bir vokaldir.
yaşadığımız çağın büyük problemlerinden birisi. istediğin kadar güzel, yakışıklı ol; kendini eğitim artı bir kaç hobiyle geliştirmezsen hayalindeki yare yeterli gelmezsin. sözgelimi, iyi bir iş, iyi bir maaş ve güzel bir görünüm size güzel bir eş getirebilir ama size getirisinin düzenli seks hayatından fazlası olacağını düşünmüyorum. müzik, edebiyat, sinema, spor vb alanlarda ne kadar gelişirmek ve haddinizce konuşabileceğiniz konu miktarı doğru orantılıdır. beğendiğiniz bir insan hakkında aklınızı kandırıp o insana olduğundan fazla değer yükleyebilirsiniz tabii, ama bu da en fazla birkaç yıl sürer (az değil ama çok da değil).
Not: biraz yavan olmuş olabilir, elden gelen bu.
insanda akıl tutulmasına sebebiyet veren açıklamalar yapan organizma. hükümeti halk değiştirir siz ergenekonsunuz diyor, bir insanın bu kadar insanı zan altında bırakması için ya zeka geriliğine ya da çok kötü niyete sahip olması gerekir.
4 yıllık üniversite bitirip asgari ücretle çalışıyor ve işteki üçüncü ayını da doldurmuşsa haklı düşüncedir. iş yeri sahibi ve devlet kazansın, 10 katı 100 katı kazansın tabi kimse için sıkıntı yok.
seçme hakkı özgürlüğünü kullanarak, özgürlüklerini ve can güvenliğini günbegün tehlikeye atan kadındır.
not: demokrat değilim. insan hakları ve demokrasinin aynı şey gibi algılanması da ayrıca komik.
sidik yarışında kim kimi geçer bir yunan kaç türk kaç luxembourglı eder bilmem de bizim de sanat alanında büyük katkılarımız var. ebruli, hat, minyatür, müzik benim aklıma gelenler. Bunların haricinde mimarlarımız da gayet başarılıdır. Ayasofya mimarisini taklit ettikleri söylenebilir ama en azından geliştirmişlerdir.(mükemmelleştirerek, ayasofya defalarca çökmüştür)
bunun dışında 400-500 yıl önceki Yunanistan ile isadan önce 400-500 yılları arasındaki Klasik Yunan kültürü arasında da uçurum farklar vardır. Osmanlıyı mükemmel bulan biri değilim, Yunan, italyan ya da Roma kültüründen üstün görmek gibi bir niyetim de yok ama Osmanlı Devleti'ne kültürsüz demek bana göre vicdansızlıktır.
not: agora, Mısır'ın iskenderiye şehrinde geçen bir filmdir, Roma döneminde Hıristiyan ve Pagan toplumlarının çekişmesini anlatır.
bir özelliği sivrilen erkektir. benim gibi tamamen ortalama olmaktan iyidir. ortalama boy, ortalama zeka, ortalama bir gelecek vs. benim gibi düz adamın olacağına sağlam ziken damızlığın olsun.
ezanın yasaklanması değil de sesinin kısılmasını isteyen laik olabilir. 200 metre uzağındaki camiden gelen sesi dükkan içinde tren geçme sesine eşit duyan insanın haklı serzenişi olur o zaman. zaten 300 metreye bir camii düşüyor bu daha neyin dayatması?
terörü engellemeye yönelik hiçbir politikası olmayan partinin haklı söylemi. "toplasak ne bok yicez ki amk" diye devam etmesi gerekir halbuki. Çoktan teslim olmuşların bakanının beyanı.
zerre umrumda olmayan olaydır. "ekonomi süper", "kriz nerda yeaa", gibi beyanatlar verip millete kuruş zammı çok gören devletin büyük başarısıdır, aferin tabii onlara. kazandığımızın yarısını vergi veriyoruz, asıl alınan vergilerin tutarını ve bu alınan vergilerin hangi sınıflardan ne kadar alındığını açıklasınlar. Cari açık bu ülkede anca düzeni değiştirir, düzüleni değil.