Işığımız ilimdir, yolumuz vatan yolu
Ruhumuzu titreten ümittir hedefimiz.
Yarına varmak için kalbimiz iman dolu
Maarif Koleji'nin hız alan gençleriyiz.
Türk gücünü bu hızla dile getireceğiz,
Aldığımız görevi sona erdireceğiz.
Kadıköy Koleji'miz, feyz aldığım ocağım
Senden aldığım hızla yolumu bulacağım.
Beste: Hikmet Günsel, Müzik Öğretmeni
Güfte: Nezahat Somar, Türkçe Öğretmeni
bu okula girip de mutlu olan var mıdır merak ediyorum. yüksek puan alıp hevesle bu okula kayıt yaptıran öğrenciler ve velileri okulun fiziki şartlarının yetersizliği karşında dumura uğrar. sıradan bir mahalle arası okul havasındadır. kapalı kutudur. mezunları okullarına sahip çıkmaz. okul dersane havasındadır. okulun bir ekolü, geleneği, kültürü yoktur. bilinirliği azdır. meslek okulu mu diye karıştırılır.
Türkiye'de en kolay şey suç işlemek olduğunu ispatlayan bir vaka daha. Suç işle dur...Verilen cezalarda caydırıcılık yok...Suç işleyeni daha da motive ediyor bu durum.. Suçlular saatli bomba gibi aramızda dolaşmaya devam etsin..
14 yaşında öğretmenine yürüyen genç adamın da bir fotoğrafını görsek daha sağlıklı yorum yapabiliriz. yorumlarda öğretmene yüklenilmiş ama işin içinde iş var gibi duruyor kardeşim.
Kadıköy Maarif bir kültürdür, ekoldür, gelenektir, tarihtir. Bu okulun öğrencileri hem akademik hem sosyal kabiliyetler açısından dünya standartlarında en iyi şekilde yetişir. Kadıköy Maarif öğrencileri için lise sadece akademik seviyeyi geliştiren bir yer değil aynı zamanda hayat boyu devam ettirecekleri değerleri, arkadaşlıkları, maarif kültürünü edindikleri bir mabettir. Heryıl sayısal, eşit ağırlık ilk 1000'de onlarca derecesi vardır. Boğaziçi, ODTÜ, itü, Hacettepe, Koç, Sabancı üniversitelerine bir sürü Kadıköy Maarif öğrencisi gider. Yurtdışında en iyi üniversitelere tam bursla kabul alırlar. Mezunları birbirine sahip çıkar. Dünyanın her köşesinde Kadıköy Maarif mezunu karşınıza çıkar. Mezunları özgüveni yüksek, donanımlı, bulundukları kurumlara değer katan, bencil olmayan, özgür ruhlu, mücadeleci, Atatürk sevgisiyle yetişmiş bireylerdir. istanbul erkek ve kabataş ile birlikte en nitelikli liselerdir ama onlar da Kadıköy Maarif değildir, olamazlar. istanbul'un en güzel semtlerinden bir olan Moda'da muhteşem bir kampüsü vardır. Mezunları okullarına sahip çıkar. ihtiyacı olan Martılara burs desteği sağlanır.
herşeyin fiyatı yüzde 150-200 artarken kira zamlarına müdahale edip üst üste 2 sene yüzde 25 'te sabitleyenler kiraların bu seviyelere çıkmasının en büyük sorumlusudur. bu süreçte bir kısım makul kiracılar ve makul ev sahipleri anlaşıp orta yolu buldu. ama gel gör ki işine gelen yüzde 25 zam ile ev sahiplerini ayakta .ikmeye kalkan kiracılar kendi kuyularını kazdılar. Ev sahibi olup da enflasyonun çok çok üzerinde zam isteyenlerle, enflasyon %150 iken %25 zammı ev sahibine kabul ettirmeye kalkan kiracılar aynı bokun yolcusudur. 2 taraftan da bu tipler kendi boklarında boğulsunlar.
Adana Şakirpaşa havaalanı Adana'ya yakışmayan rezil ötesi bir yer haline gelmişti son yıllarda. Gidin lan 50km yeni açılan havalimanına. herşeyin .ötünüzün dibinde olması gerekmiyor.
AI tabanlı robotlara özellikle belirli siyasi başlıklarda on binlerce entry girdirilen uluslarası operasyon odaklarının paralı askeri haline gelmiş rezil site.
karma eğitime geçildikten sonra ismindeki erkek ifadesi kaldırılmışken nedense akpli meb yönetimi tekrar erkek ismini geri getirmiştir. aynı şekilde istanbul lisesine de erkek ifadesi eklenmiştir. halbuki bu liselerde günümüzde karma eğitim verilmektedir. okulun adında erkek ifadesinin yeralaması mevcuttaki kız öğrenciler açısından rahatsız edicidir. bunun yanında akp döneminde karma eğitim ilkesine aykırı olarak sadece kız öğrenci ve sadece erkek öğrenci alınan yeni liseler de açılmıştır. bunu eleştirenlere de bakın kabataş da erkek lisesiymiş vs diye açıklama yapabiliyorlar. kabataş düz lise statüstündeydi. Yabancı dil ağırlıklı bir eğitim vermiyordu. sıradan bir lise görünümünde talep görmüyordu.70lerde 80lerde 90larda merkezi sınavla öğrenci alıp yabancı dille eğitim yapan anadolu liseleri en yüksek puanlı en zeki öğrencileri toplayan okullardı. yani bu dönemlerde kabataşın adı yoktu. 90ların başında süper lise diye dandik birşey icat ettiler, sonra da 90 ların sonunda anadolu lisesi ve proje okul statüsüne alındıktan sonra eski kabataş mezunları bile bizim okul neymiş diyip okullarını hatırladı. lgsde yüksek puan alan öğrenciler tercih etmeye başladı.
genel kanı belki böyledir. ama tanımadığınız birini rüyanızda görüp sonra da gerçek hayatta karşılaşıp bir de üzerine tanışırsanız işte bu olağanüstüdür. gelin buna yorum yapın.