poisonx
870 (teknoseksüel)
beşinci nesil silik 40 takipçi 748.15 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    allahsiz kitapsiz cahil kadin

    ?.
  1. mutlu oğlancıkların fake hesapları ile saldırdıklarıdır.

    hesap gidince "üsturuplu" olup da mutlu mutlu da yazarlar amınakoduklarım gelip buradan.
    1 ...
  2. yağmuru çok seviyorum diyen plaza denyosu

    3.
  3. türk polisi

    1517.
  4. herhangi bir müşteri hizmetlerini aradığında dahi;

    "ben polis memuru bilmemkim" olarak göze çarpan insanlar topluluğudur.

    pek çoğunun "polis" olmak dışında bir başarısı yoksa hayatında demek...
    4 ...
  5. sözlük erkeklerinin şu an dinlediği şarkılar

    1930.


  6. if i die tomorrow...
    2 ...
  7. chp li vekilden tepki çeken andımız tweet i

    12.
  8. güzeldir, çirkindir demek haddim değil; erbaplarına bırakıyorum o faslını da adam haklı beyler;
    (bkz: çocuğa cinsel istismarı peygamberle savunmak)
    1 ...
  9. kredi çekemiyorum

    1.
  10. bir türkiye gerçeğidir. hemen her forum sitesindeki "ekonomi" başlığı altında veya hemen her ekonomi sayfası haber yorumlarında kendisine yer bulur bu durum.

    "merhaba,

    adım tahsin yolbeyli, ben kredi çekemiyorum. 5 bankaya başvurdum ama hepsi de reddettiler kredi talebimi. kredi kartlarım da çok düzenli ama neden çekemiyorum. telefon numaram 531 531 31 31"

    "kredi çekememek" dediğimiz şey, benim yurdumda hemen herkesin başına gelebilen bir durum. ya da mesleki olarak benim çıkarımım bu. ve insanlar gerçekten bilmiyorlar bazı detayları.

    mesela adam ev alacak ve 20 bin lira bir meblağ için gidip de konut kredisi kullanıyor. al sana facia. zaten eksper masrafı, ipotek masrafı ve minimum banka komisyonunu toplayıp da üzerine "dask" ve "konut paket" sigortalarını koyduğunda 2.500 lira masrafın çıkıyor güzel kardeşim. git, 20 bin lira ihtiyaç kredisi çek en az 2000 lira karda olacağın kesin.

    ya da 10 bin lira araç kredisi çekiyor adam. faiz oranı? ihtiyaç kredisiyle aynı. masrafı? yaklaşık olmakla beraber mutlaka daha fazla. peki fark nedir? birisinde aracın üzerine rehin konulur ve yarın bir durum olsa satarken zorluk çıkartırlar sana, ötekinde dilersen arabayı aldığın gün sat tekrar. arabayla alakası bilr yok bankanın.

    hayır artık canım sıkılıyor ya. bankanın "arayıp da bulamadığı" profildeki müşteriler bile banka tarafından reddediliyor. ya bankada çalışanın aptal olması, ya kendisinin durumu anlatamaması(1000 tl resmi gelirle 1200 tl taksit ödeyebileceği sanrısı).

    sanırım hayatta "duymadığım zaman mutlu olacağım" bir sözcük grubudur ki o; "kredi çekemiyorum".

    he çok ihtiyacınız yoksa zaten çekmeyin lan kredi falan. sikilmenin alemi yok ayaküstü.
    1 ...
  11. sözlük yazarlarının isimleri

    394.
  12. mırtaza. ama u ile yazılıyor.
    1 ...
  13. cin con fenevbahçe sekiztaş diyen insan

    5.
  14. birbirlerini siksinler de kurtulalım.
    0 ...
  15. forest gump taki jenny nin tam bir orospu olması

    5.
  16. "sevmek" dediğimiz şeyin nasıl kontrolsüz bir etkileşim olduğundan bihaber olan toy insanın tespitidir.

    ve aslında jenny, forrest'ı seviyor da büyük oranda işin aslını isterseniz ama akıllı bir kadın ve biliyor ki "beklentiler farklı" aralarında.

    gerçek hayatta da böyle olmuyor mu bu? 1 ay sonunda boşanmaya karar veren yıllara meydan okumuş afilli sevgililer yok mu hiç tanıdığınız? benim var. neden peki? çünkü her ikisi de en az forrest kadar "aptal" ve her ikisi de en az jenny kadar "ırıspı" da o sebepten. ne görebiliyorlar birbirlerinin "ne beklediklerini" ve ne de gözlerini dışarıdan alıp da doğru yere konuşlandırabiliyorlar.

    adama bakıyorsun; 15 senelik evli ve hala yaz aylarında içi gidiyor "bir fırsat yakalasam da 10 gün ruslarla dolup taşan tatil beldelerine kaçsam" diye.

    kadına bakıyorum; bu durumu kabullenmiş ve kendisine başka bir yol çizmiş o da kendi dünyasında. artık arkadaşlarıyla buluştuğunda "ahmet çok ırıspı çocuğu" geyiği yapmaktan dahi bir tad alamaz hale gelmiş ama alışkanlık da edinmiş bu durumu.

    o sebeple jenny, yapılacak en iyi şeyi yapmış arkadaş filmde. gidip hayatını yaşıyor, elemana da hayatı yaşama imkanı sunuyor sonunda da aralarındaki bu ucu açık sevginin meyvesini(!) forrest'a veriveriyor ortaya çıkıp da.

    şimdi jenny için "ırıspı" yakıştırması yapan akıl fukaraları sevişirken gözlerini sıkı sıkıya kapatan sevgililerini bir getirsinler gözlerinin önüne. ve bilsinler ki, bu bile doğrudan doğruya bir insanı "ırıspı" yapmaz. "bu bile" diyorum çünkü aldatmanın en aşağılık şeklidir bu aslında.

    kalınız sağlıcakla. jenny'e laf yok, ona göre.*
    5 ...
  17. lpg li araçlardaki rölanti düzensizlği

    11.
  18. yakın zamanda 99 model bir volvo ile sizi sınamış dengesizliktir.
    0 ...
  19. uludağ sözlük moderasyonu

    5663.
  20. hala bana "format" falan diye maval anlatan geneli avamlardan oluşan topluluk. toplulukları da aralarındaki iki ibnetordan gelir.

    hayır şu an itibari ile 10 saat 50 dakika süreleri kaldı ve hala daha bana ulaşmadı zall dopaçı.

    bekliyorum canım.
    5 ...
  21. ben bu yazıyı sana yazdım

    18437.
  22. akp nin altını kazısak çoğu mhp çıkar

    3.
  23. yetmez ama evet'çi siyasi oluşumlar sanıyormusunuz ki seçimlerde ak parti'ye oy vermesinler?

    bugün "seçim barajı bizden önce de vardı" kılıfıyla minare sıvazlayanlar neden "andımız bizden önce de vardı, haftada bir okunsun" demiyorlar da "seçim barajı bizden önce de vardı %5'te kalsın o zaman" diyorlar demokratik demokratik?

    bakınız gençlik büyük birlik partisi gibi bir parti ki kendisine doğrudan fayda sağlayacak(gerek maddesel, gerek ideoloji anlamında) seçimlerde dahi afiş için ödenek bulup da iki tane sloganlı afiş asamazken, referandum sürecinde boy boy "yetmez ama evet" afişleri süsledi dört bir yanı. ki bunun akabinde alperen ocakları ciddi kan kaybetti falan, işin detayı bunlar(amca faktörü, bilgiyi getiriyor) ve şeytan hep buralarda gizlenirmiş rivayet o ki.

    bilmiyorum anlatabildim mi?

    siyasetten arınamadığı sürece hiç bir düşünce gerçeklik eşiğine ulaşamaz, orospu olmaya mahkumdur.
    1 ...
  24. uyumalısın

    1.
  25. uykusu olmayan kişiyi, uyumaya ikna için kullanışlı olan gereklilik kipiyle çekimlenmiş bir fiil.
    0 ...
  26. sikerim sizi de ülkenizi de gidiyorum ben

    10.
  27. aç tavuklara bir anlık "darı ambarı" serabı görme olanağı sağlayan isyan cümlesidir ama bu ülkeden geçmişte de örnekleri görülebileceği üzere kimlerin ve ülkeyi ne durumda bırakarak gidecekleri aşikârdır.

    benim derdim aptallarla. gene anlamayacaklar ona yanıyorum. gene göremeyecekler "siyasi yavşaklığı" ona yanıyorum. bakın tarafını ayırmıyorum bu işin. laciverti de aynı, yeşili de aynı ve yarına ulaşabilirsek göreceğiz ihale gene nasıl bizim götümüzde patlıyor.

    en azından belli bir kısmımız bunu görecek, bundan eminim.

    siker miyim? sikimin haysiyeti olmasaydı sikerdim de giderdim de hazır doğudan ve batıdan farklı farklı kapılar hala daha açıkken. ama burada kalacağım korkarım ki.

    hala "birine olsun anlatabilmek" ümidiyle sikeceksem de kendi evimde, sokağımda, meydanımda sikeceğim en afro halimle hem.
    1 ...
  28. olmamış çocukları yenileme ve yaşatma derneği

    1.
  29. 2014 baharı ile beraber kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyete geçmesi olası dernektir.

    tüzük için de bakınız;

    --spoiler--
    OLMAMIŞ ÇOCUKLARI YENiLEME VE YAŞATMA DERNEĞi TÜZÜĞÜ

    Derneğin Adı ve Merkezi

    Madde 1- Derneğin Adı: “olmamış çocukları yenileme ve yaşatma derneği” dir.
    Derneğin merkezi istanbul’dur. Şubesi açılmayacaktır.

    Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek için Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri ile Faaliyet Alanı

    Madde 2-Dernek, sağlıklı şartlar altında çocuk yapma faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.

    Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

    1-Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak,
    2-Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek,
    3-Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak,
    4-Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlamak, her türlü teknik araç ve gereci, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin etmek,
    5-Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak ve yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul etmek,
    6-Tüzük amacının gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek,
    7-Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek,
    8-Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak,
    9-Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek,
    10-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda yurt içinde ve yurt dışında vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak derneklerin kurabileceği tesisleri kurmak,
    11-Uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak,
    12-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ilişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek,
    13-Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak,
    14-Gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açmak,
    15-Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturmak,

    Derneğin Faaliyet Alanı

    Dernek, sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir.

    Üye Olma Hakkı ve Üyelik işlemleri

    Madde 3- Fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve Mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan her gerçek ve tüzel kişi bu derneğe üye olma hakkına sahiptir. Ancak, yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması da gerekir. Onursal üyelik için bu koşul aranmaz.
    Dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir.
    Derneğin asıl üyeleri, derneğin kurucuları ile müracaatları üzerine yönetim kurulunca üyeliğe kabul edilen kişilerdir.
    Derneğe maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanlar yönetim kurulu kararı ile onursal üye olarak kabul edilebilir.

    Üyelikten Çıkma

    Madde 4- Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir.
    Üyenin istifa dilekçesi yönetim kuruluna ulaştığı anda çıkış işlemleri sonuçlanmış sayılır. Üyelikten ayrılma, üyenin derneğe olan birikmiş borçlarını sona erdirmez.

    Üyelikten Çıkarılma

    Madde 5-Dernek üyeliğinden çıkarılmayı gerektiren haller.
    1-Dernek tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmak,
    2-Verilen görevlerden sürekli kaçınmak,
    3-Yazılı ikazlara rağmen üyelik aidatını altı ay içinde ödememek,
    4-Dernek organlarınca verilen kararlara uymamak.
    5-Üye olma şartlarını kaybetmiş olmak,

    Yukarıda sayılan durumlardan birinin tespiti halinde yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılır.
    Dernekten çıkan veya çıkarılanlar, üye kayıt defterinden silinir ve dernek malvarlığında hak iddia edemez.

    Dernek Organları

    Madde 6-Derneğin organları aşağıda gösterilmiştir.
    1-Genel kurul,
    2-Yönetim kurulu,
    3-Denetim kurulu,

    Dernek Genel Kurulunun Kuruluş Şekli, Toplanma Zamanı ve Çağrı ve Toplantı Usulü

    Madde 7-Genel kurul, derneğin en yetkili karar organı olup; derneğe kayıtlı üyelerden oluşur.
    Genel kurul;
    1-Bu tüzükte belli edilen zamanda olağan,
    2-Yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine otuz gün içinde olağanüstü toplanır.

    Olağan genel kurul, 3 yılda bir, Aralık ayı içersinde, yönetim kurulunca belirlenecek gün yer ve saatte toplanır.
    Genel kurul toplantıya yönetim kurulunca çağrılır.
    Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hakimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

    Çağrı Usulü*

    Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, toplantının günü, saati, yeri ve gündemi en az bir gazetede veya derneğin internet sayfasında ilan edilmek, yazılı olarak bildirilmek, üyenin bildirdiği elektronik posta adresine ya da iletişim numarasına mesaj gönderilmek veya mahalli yayın araçları kullanılmak suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. ilk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.
    Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. ikinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
    Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

    Toplantı Usulü*

    Genel kurul, katılma hakkı bulunan üyelerin salt çoğunluğunun, tüzük değişikliği ve derneğin feshi hallerinde ise üçte ikisinin katılımıyla toplanır; çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
    Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler.
    Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.
    Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.
    Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.
    Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir.
    Genel kurulda, yalnızca gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin onda biri tarafından görüşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur.
    Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Onursal üyeler genel kurul toplantılarına katılabilir ancak oy kullanamazlar. Tüzel kişinin üye olması halinde, tüzel kişinin yönetim kurulu başkanı veya temsille görevlendireceği kişi oy kullanır
    Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.
    Genel Kurulun Oy kullanma ve Karar Alma Usul ve Şekilleri

    Madde 8- Genel kurulda, aksine karar alınmamışsa, oylamalar açık olarak yapılır. Açık oylamada, genel kurul başkanının belirteceği yöntem uygulanır.
    Gizli oylama yapılacak olması durumunda ise, toplantı başkanı tarafından mühürlenmiş kağıtlar veya oy pusulaları üyeler tarafından gereği yapıldıktan sonra içi boş bir kaba atılır ve oy vermenin bitiminden sonra açık dökümü yapılarak sonuç belirlenir.
    Genel kurul kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadar ki, tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları, ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir.
    Toplantısız veya Çağrısız Alınan Kararlar*
    Bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile dernek üyelerinin tamamının bu tüzükte yazılı çağrı usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerlidir. Bu şekilde karar alınması olağan toplantı yerine geçmez.
    Genel Kurulun Görev ve Yetkileri
    Madde 9-Aşağıda yazılı hususlar genel kurulca görüşülüp karara bağlanır.

    1-Dernek organlarının seçilmesi,
    2-Dernek tüzüğünün değiştirilmesi,
    3-Yönetim ve denetim kurulları raporlarının görüşülmesi ve yönetim kurulunun ibrası,
    4-Yönetim kurulunca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,
    5-Dernek için gerekli olan taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi,
    6-Yönetim kurulunca dernek çalışmaları ile ilgili olarak hazırlanacak yöneltmelikleri inceleyip aynen veya değiştirilerek onaylanması,
    7-Dernek yönetim ve denetim kurullarının kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerine verilecek ücret ile her türlü ödenek, yolluk ve tazminatlar ile dernek hizmetleri için görevlendirilecek üyelere verilecek gündelik ve yolluk miktarlarının tespit edilmesi,
    8-Derneğin federasyona katılması ve ayrılmasının kararlaştırılması,
    9-Derneğin uluslar arası faaliyette bulunması, yurt dışındaki dernek ve kuruluşlara üye olarak katılması veya ayrılması,
    10-Derneğin vakıf kurması,
    11-Derneğin fesih edilmesi,
    12-Yönetim kurulunun diğer önerilerinin incelenip karara bağlanması,
    13-Mevzuatta genel kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesi,
    Genel kurul, derneğin diğer organlarını denetler ve onları haklı sebeplerle her zaman görevden alabilir.
    Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir. Derneğin en yetkili organı olarak derneğin diğer bir organına verilmemiş olan işleri görür ve yetkileri kullanır.

    Yönetim Kurulunun Teşkili, Görev ve Yetkileri

    Madde 10-Yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek üye olarak genel kurulca seçilir.
    Yönetim kurulu, seçimden sonraki ilk toplantısında bir kararla görev bölüşümü yaparak başkan, başkan yardımcısı, sekreter, sayman ve üye’yi belirler.
    Yönetim kurulu, tüm üyelerin haber edilmesi şartıyla her zaman toplantıya çağrılabilir. Üye tamsayısının yarısından bir fazlasının hazır bulunması ile toplanır. Kararlar, toplantıya katılan üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınır.
    Yönetim kurulu asıl üyeliğinde istifa veya başka sebeplerden dolayı boşalma olduğu taktirde genel kurulda aldığı oy çokluğu sırasına göre yedek üyelerin göreve çağrılması mecburidir.

    Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri

    Yönetim kurulu aşağıdaki hususları yerine getirir.
    1-Derneği temsil etmek veya bu hususta kendi üyelerinden bir veya birkaçına yetki vermek,
    2-Gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak genel kurula sunmak,
    3-Derneğin çalışmaları ile ilgili yönetmelikleri hazırlayarak genel kurul onayına sunmak
    4-Genel kurulun verdiği yetki ile taşınmaz mal satın almak, derneğe ait taşınır ve taşınmaz malları satmak, bina veya tesis inşa ettirmek, kira sözleşmesi yapmak, dernek lehine rehin ipotek veya ayni haklar tesis ettirmek,
    5-Gerekli görülen yerlerde temsilcilik açılmasını sağlamak
    6-Genel kurulda alınan kararları uygulamak,
    7-Her faaliyet yılı sonunda derneğin işletme hesabı tablosu veya bilanço ve gelir tablosu ile yönetim kurulu çalışmalarını açıklayan raporunu düzenlemek, toplandığında genel kurula sunmak,
    8- Bütçenin uygulanmasını sağlamak,
    9-Derneğe üye alınması veya üyelikten çıkarılma hususlarında karar vermek.
    10-Derneğin amacını gerçekleştirmek için her çeşit kararı almak ve uygulamak,
    11-Mevzuatın kendisine verdiği diğer görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak,

    Denetim Kurulunun Teşkili, Görev ve Yetkileri

    Madde 11-Denetim kurulu, üç asıl ve üç yedek üye olarak genel kurulca seçilir.
    Denetim kurulu asıl üyeliğinde istifa veya başka sebeplerden dolayı boşalma olduğu taktirde genel kurulda aldığı oy çokluğu sırasına göre yedek üyelerin göreve çağrılması mecburidir.
    Denetim Kurulunun Görev ve Yetkileri
    Denetim kurulu; derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar.
    Denetim kurulu; gerektiğinde genel kurulu toplantıya çağırır.

    Derneğin Gelir Kaynakları

    Madde 12-Derneğin gelir kaynakları aşağıda sayılmıştır.
    1-Üye Aidatı: Üyelerden giriş ödentisi olarak 10 TL, aylık olarak ta 1 TL aidat alınır. Bu miktarları artırmaya veya eksiltmeye genel kurul yetkilidir.
    2-Gerçek ve tüzel kişilerin kendi isteği ile derneğe yaptıkları bağış ve yardımlar.
    3-Dernek tarafından tertiplenen çay ve yemekli toplantı, gezi ve eğlence, temsil, konser, spor yarışması ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler,
    4-Derneğin mal varlığından elde edilen gelirler,
    5-Yardım toplama hakkındaki mevzuat hükümlerine uygun olarak toplanacak bağış ve yardımlar.
    6-Derneğin, amacını gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu geliri temin etmek amacıyla giriştiği ticari faaliyetlerden elde edilen kazançlar.
    7-Diğer gelirler.

    Derneğin Defter Tutma Esas ve Usulleri ve Tutulacak Defterler *

    Madde 13-Defter tutma esasları;
    Dernekte, işletme hesabı esasına göre defter tutulur. Ancak, yıllık brüt gelirin Dernekler Yönetmeliğinin 31. Maddesinde belirtilen haddi aşması durumunda takip eden hesap döneminden başlayarak bilanço esasına göre defter tutulur.
    Bilanço esasına geçilmesi durumunda, üst üste iki hesap döneminde yukarıda belirtilen haddin altına düşülürse, takip eden yıldan itibaren işletme hesabı esasına dönülebilir.
    Yukarıda belirtilen hadde bağlı kalmaksızın yönetim kurulu kararı ile bilanço esasına göre defter tutulabilir.
    Derneğin ticari işletmesi açılması durumunda, bu ticari işletme için, ayrıca Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre defter tutulur.

    Kayıt Usulü

    Derneğin defter ve kayıtları Dernekler Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esasa uygun olarak tutulur.
    Tutulacak Defterler
    Dernekte, aşağıda yazılı defterler tutulur.
    a)işletme hesabı esasında tutulacak defterler ve uyulacak esaslar aşağıdaki gibidir:
    1-Karar Defteri: Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır.
    2-Üye Kayıt Defteri: Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Üyelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları bu deftere işlenebilir.
    3-Evrak Kayıt Defteri: Gelen ve giden evraklar, tarih ve sıra numarası ile bu deftere kaydedilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak suretiyle saklanır.
    4-işletme Hesabı Defteri: Dernek adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere işlenir.
    5-Alındı Belgesi Kayıt Defteri: Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edelerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir.
    6-Demirbaş Defteri: Derneğe ait demirbaşların edinme tarihi ve şekli ile kullanıldıkları veya verildikleri yerler ve kullanım sürelerini dolduranların kayıttan düşürülmesi bu deftere işlenir.
    Alındı Belgesi Kayıt Defteri ile Demirbaş Defterinin tutulması zorunlu değildir.

    b)Bilanço esasında tutulacak defterler ve uyulacak esaslar aşağıdaki gibidir:
    1-(a) bendinin 1, 2 ve 3 üncü alt bentlerinde kayıtlı defterler bilanço esasında defter tutulması durumunda da tutulur.
    2-Yevmiye Defteri ve Büyük Defter: Bu defterlerin tutulma usulü ile kayıt şekli Vergi Usul Kanunu ile bu Kanununun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden yayımlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri esaslarına göre yapılır.
    Defterlerin Tasdiki
    Dernekte, tutulması zorunlu olan defterler (Büyük Defter hariç), kullanmaya başlamadan önce il dernekler müdürlüğüne veya notere tasdik ettirilir. Bu defterlerin kullanılmasına sayfaları bitene kadar devam edilir ve defterlerin ara tasdiki yapılmaz. Ancak, bilanço esasına göre tutulan Yevmiye Defteri’nin kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda, her yıl yeniden tasdik ettirilmesi zorunludur.
    Gelir Tablosu ve Bilanço Düzenlenmesi
    işletme hesabı esasına göre kayıt tutulması durumunda yıl sonlarında (31 Aralık) (Dernekler Yönetmeliği EK-16’da belirtilen) “işletme Hesabı Tablosu” düzenlenir. Bilanço esasına göre defter tutulması durumunda ise, yılsonlarında (31 Aralık), Maliye Bakanlığınca yayımlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerini esas alarak bilanço ve gelir tablosu düzenlenir.
    Derneğin Gelir ve Gider işlemleri*
    Madde 14-Gelir ve gider belgeleri;
    Dernek gelirleri, (Dernekler Yönetmeliği EK- 17’de örneği bulunan) “Alındı Belgesi” ile tahsil edilir. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer.
    Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır. Ancak derneğin, Gelir Vergisi Kanununun 94’üncü maddesi kapsamında bulunan ödemeleri için Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre gider pusulası, bu kapsamda da bulunmayan ödemeleri için (Dernekler Yönetmeliği EK-13’te örneği buluna) “Gider Makbuzu” veya “Banka Dekontu” gibi belgeler harcama belgesi olarak kullanılır.
    Dernek tarafından kişi, kurum veya kuruluşlara yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri (Dernekler Yönetmeliği EK-14’te örneği bulunan) “Ayni Yardım Teslim Belgesi” ile yapılır. Kişi, kurum veya kuruluşlar tarafından derneğe yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri ise (Dernekler Yönetmeliği EK-15’te örneği bulunan) “Ayni Bağış Alındı Belgesi” ile kabul edilir.
    Bu belgeler; Ek-13, Ek-14 ve Ek-15’te gösterilen biçim ve ebatta, müteselsil seri ve sıra numarası taşıyan, kendinden karbonlu elli asıl ve elli koçan yaprağından meydana gelen ciltler veya elektronik sistemler ve yazı makineleri aracılığıyla yazdırılacak form veya sürekli form şeklinde bastırılır. Form veya sürekli form şeklinde bastırılacak belgelerin, belirtilen nitelikte olması zorunludur.
    Alındı Belgeleri
    Dernek gelirlerinin tahsilinde kullanılacak “Alındı Belgeleri” (Dernekler Yönetmeliği EK- 17’de gösterilen biçim ve ebatta) yönetim kurulu kararıyla, matbaaya bastırılır.
    Alındı belgelerinin bastırılması ve kontrolü, matbaadan teslim alınması, deftere kaydedilmesi, eski ve yeni saymanlar arasında devir teslimi ve alındı belgesi ile dernek adına gelir tahsil edecek kişi veya kişiler tarafından bu alındı belgelerinin kullanımına ve toplanılan gelirlerin teslimine ilişkin hususlarda Dernekler Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre hareket edilir.
    Yetki Belgesi
    Yönetim kurulu asıl üyeleri hariç, dernek adına gelir tahsil edecek kişi veya kişiler, yetki süresi de belirtilmek suretiyle, yönetim kurulu kararı ile tespit edilir. Gelir tahsil edecek kişilerin açık kimliği, imzası ve fotoğraflarını ihtiva eden (Dernekler Yönetmeliği Ek-19’da yer alan) “Yetki Belgesi” dernek tarafından iki nüsha olarak düzenlenerek, dernek yönetim kurulu başkanınca onaylanır. Yönetim kurulu asıl üyeleri yetki belgesi olmadan gelir tahsil edebilir.
    Yetki belgelerinin süresi yönetim kurulu tarafından en çok bir yıl olarak belirlenir. Süresi biten yetki belgeleri birinci fıkraya göre yenilenir. Yetki belgesinin süresinin bitmesi veya adına yetki belgesi düzenlenen kişinin görevinden ayrılması, ölümü, işine veya görevine son verilmesi gibi hallerde, verilmiş olan yetki belgelerinin dernek yönetim kuruluna bir hafta içinde teslimi zorunludur. Ayrıca, gelir toplama yetkisi yönetim kurulu kararı ile her zaman iptal edilebilir.”
    Gelir ve Gider Belgelerinin Saklama Süresi;
    Defterler hariç olmak üzere, dernek tarafından kullanılan alındı belgeleri, harcama belgeleri ve diğer belgeler özel kanunlarda belirtilen süreler saklı kalmak üzere, kaydedildikleri defterlerdeki sayı ve tarih düzenine uygun olarak 5 yıl süreyle saklanır.
    Beyanname Verilmesi*
    Madde 15-Derneğin, bir önceki yıla ait faaliyetleri ile gelir ve gider işlemlerinin yıl sonu itibarıyla sonuçlarına ilişkin (Dernekler Yönetmeliği EK-21’de bulunan) “Dernek Beyannamesi” dernek yönetim kurulu tarafından doldurarak, her takvim yılının ilk dört ayı içinde dernek başkanı tarafından mahallin mülki idare amirliğine verilir.
    Bildirim Yükümlülüğü *
    Madde 16-Mülki amirliğe yapılacak bildirimler;
    Genel Kurul Sonuç Bildirimi
    Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren (Dernekler Yönetmeliği Ek-3’te yer alan) Genel Kurul Sonuç Bildirimi mülki idare amirliğine verilir. Genel kurul toplantısında tüzük değişikliği yapılması halinde; genel kurul toplantı tutanağı, tüzüğün değişen maddelerinin eski ve yeni şekli, her sayfası yönetim kurulu üyelerinin salt çoğunluğunca imzalanmış dernek tüzüğünün son şekli, bu fıkrada belirtilen süre içinde ve bir yazı ekinde mülki idare amirliğine verilir
    Taşınmazların Bildirilmesi
    Derneğin edindiği taşınmazlar tapuya tescilinden itibaren otuz gün içinde (Dernekler Yönetmeliği EK-26’da sunulan) “Taşınmaz Mal Bildirimi”ni doldurmak suretiyle mülki idare amirliğine bildirilir.
    Yurtdışından Yardım Alma Bildirimi
    Dernek tarafından, yurtdışından yardım alınacak olması durumunda yardım alınmadan önce (Dernekler Yönetmeliği EK-4’te belirtilen) “Yurtdışından Yardım Alma Bildirimi” doldurup mülki idare amirliğine bildirimde bulunulur.
    Nakdi yardımların bankalar aracılığıyla alınması ve kullanılmadan önce bildirim şartının yerine getirilmesi zorunludur.
    Değişikliklerin Bildirilmesi
    Derneğin yerleşim yerinde meydana gelen değişiklik (Dernekler Yönetmeliği EK-24’te belirtilen) “Yerleşim Yeri Değişiklik Bildirimi”; genel kurul toplantısı dışında dernek organlarında meydana gelen değişiklikler (Dernekler Yönetmeliği EK-25’te belirtilen) “Dernek Organlarındaki Değişiklik Bildirimi” doldurulmak suretiyle, değişikliği izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine bildirilir.
    Dernek tüzüğünde yapılan değişiklikler de tüzük değişikliğinin yapıldığı genel kurul toplantısını izleyen otuz gün içinde, genel kurul sonuç bildirimi ekinde mülki idare amirliğine bildirilir.
    Temsilcilik Açma*
    Madde 17-Dernek, gerekli gördüğü yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla yönetim kurulu kararıyla temsilcilik açabilir. Temsilciliğin adresi, yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülkî idare amirliğine yazılı olarak bildirilir. Temsilcilik, dernek genel kurulunda temsil edilmez.
    Derneğin iç Denetimi
    Madde 18-Dernekte genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.
    Denetim kurulu tarafından en geç yılda bir defa derneğin denetimi gerçekleştirilir. Genel kurul veya yönetim kurulu, gerek görülen hallerde denetim yapabilir veya bağımsız denetim kuruluşlarına denetim yaptırabilir.
    Derneğin Borçlanma Usulleri
    Madde 19-Dernek amacını gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde yönetim kurulu kararı ile borçlanma yapabilir. Bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak ta yapılabilir. Ancak bu borçlanma, derneğin gelir kaynakları ile karşılanamayacak miktarlarda ve derneği ödeme güçlüğüne düşürecek nitelikte yapılamaz.
    Tüzüğün Ne Şekilde Değiştirileceği
    Madde 20-Tüzük değişikliği genel kurul kararı ile yapılabilir.
    Genel kurulda tüzük değişikliği yapılabilmesi için genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğu aranır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
    Tüzük değişikliği için gerekli olan karar çoğunluğu toplantıya katılan ve oy kullanma hakkı bulunan üyelerin oylarının 2/3’ü’dür. Genel kurulda tüzük değişikliği oylaması açık olarak yapılır.
    Derneğin Feshi ve Mal Varlığının Tasfiye Şekli
    Madde 21-Genel kurul, her zaman derneğin feshine karar verebilir.
    Genel kurulda fesih konusunun görüşülebilmesi için genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğu aranır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.
    Fesih kararının alınabilmesi için gerekli olan karar çoğunluğu toplantıya katılan ve oy kullanma hakkı bulunan üyelerin oylarının 2/3’ü’dür. Genel kurulda fesih kararı oylaması açık olarak yapılır.
    Tasfiye işlemleri
    Genel kurulca fesih kararı verildiğinde, derneğin para, mal ve haklarının tasfiyesi son yönetim kurulu üyelerinden oluşan tasfiye kurulunca yapılır. Bu işlemlere, feshe ilişkin genel kurul kararının alındığı veya kendiliğinden sona erme halinin kesinleştiği tarihten itibaren başlanır. Tasfiye süresi içinde bütün işlemlerde dernek adında “Tasfiye Halinde Sivil Toplumu Destekleme Derneği” ibaresi kullanılır.
    Tasfiye kurulu, mevzuata uygun olarak derneğin para, mal ve haklarının tasfiyesi işlemlerini baştan sonuna kadar tamamlamakla görevli ve yetkilidir. Bu kurul, önce derneğin hesaplarını inceler. inceleme esnasında derneğe ait defterler, alındı belgeleri, harcama belgeleri, tapu ve banka kayıtları ile diğer belgelerinin tespiti yapılarak varlık ve yükümlülükleri bir tutanağa bağlanır. Tasfiye işlemeleri sırasında derneğin alacaklılarına çağrıda bulunulur ve varsa malları paraya çevrilerek alacaklılara ödenir. Derneğin alacaklı olması durumunda alacaklar tahsil edilir. Alacakların tahsil edilmesi ve borçların ödenmesinden sonra kalan tüm para, mal ve hakları, genel kurulda belirlenen yere devredilir. Genel kurulda, devredilecek yer belirlenmemişse derneğin bulunduğu ildeki amacına en yakın ve fesih edildiği tarihte en fazla üyeye sahip derneğe devredilir.
    Tasfiyeye ilişkin tüm işlemler tasfiye tutanağında gösterilir ve tasfiye işlemleri, mülki idare amirliklerince haklı bir nedene dayanılarak verilen ek süreler hariç üç ay içinde tamamlanır.
    Derneğin para, mal ve haklarının tasfiye ve intikal işlemlerinin tamamlanmasını müteakip tasfiye kurulu tarafından durumun yedi gün içinde bir yazı ile dernek merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine bildirilmesi ve bu yazıya tasfiye tutanağının da eklenmesi zorunludur.
    Derneğin defter ve belgelerini tasfiye kurulu sıfatıyla son yönetim kurulu üyeleri saklamakla görevlidir. Bu görev, bir yönetim kurulu üyesine de verilebilir. Bu defter ve belgelerin saklanma süresi beş yıldır.
    Hüküm Eksikliği
    Madde 22-Bu tüzükte belirtilmemiş hususlarda Dernekler Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve bu Kanunlara atfen çıkartılmış olan Dernekler Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatın dernekler hakkındaki hükümleri uygulanır.
    Geçici Madde 1-ilk genel kurulda dernek organları oluşturulana kadar, derneği temsil edecek ve dernekle ilgili iş ve işlemleri yürütecek olan geçici yönetim kurulu üyeleri aşağıda belirtilmiştir.
    Geçici Yönetim Kurulu Üyelerinin;
    Adı ve Soyadı : Görev Unvanı :
    Bu tüzük 22 (Yirmiiki) madde ve 1 (Bir) geçici maddeden ibarettir.
    (Not:(*) Yıldız ile işaretli madde veya bölümler tüzükte bulunması zorunlu hususlardan değildir. Bu tüzükte yer alan kırmızı renkle ve altı çizili yazılanlar Mevzuata aykırı olmamak şartıyla değiştirilebilecek hususlardır. Kuruluşu eski olan ve tüzüğünü tamamen değiştirecek derneklerde “Geçici yönetim kurulu üyeleri” yerine “mevcut yönetim kurulu” yazılır.)

    --spoiler--
    0 ...
  30. hoşlanılan kızın iyi koz üflemesi

    3.
  31. aynı zamanda çakacağının göstergesi de olabilecek durum.

    tikkatli olmakta fayda var.
    1 ...
  32. sözlük yazarlarından şiirler

    4157.
  33. sahi ellerin vardı senin
    unutup da sildiğim her şeye inat
    o gece senin ellerin vardılar
    geldiler, yüzümde durdular
    saçlarımı kuruladılar

    sahi gözlerin vardı aklımda
    durdular, çok uzun durdular
    saklanmış gözler hem senin
    bu bana verdiğin gözlerin
    benden başkası isterlerse
    sabahtan akşama baksınlar
    daha da çok baksınlar hem
    benim vakitlerim
    durmaksızın tükeniyorlar

    aklıma gelmişken
    sana fazla, bana gizli
    kiloların vardılar
    o kitabı okumadın
    ben geldim aklına,
    okumadın
    oysa okunasıydı
    sana göre daha dün
    bütün ama büsbütün
    o güzelim kitaplar

    bir de yolculuklar
    onlar da vardılar
    ben biliyorum
    önce ben geldim
    en önce ben gittim
    sen, gidecektin
    belki gelecektin
    sonra sen gittin
    belki yarın
    haftaya
    seneye
    bilinmez bir tarihin
    kapısının eşiğine
    belki geleceksin
    ben, olmayacağım
    sen zaten bana haber
    vermeyeceksin
    saçlarımı kurularsın
    en fazla sen
    kusmuğumu temizlersin
    bir taraftan
    bana küfürler
    ederken

    ayrıca güzel olurdu gitmeden
    gelmenin bir yolu bulunsaydı
    sen, şimdi olduğun yerden
    çıkıp gelsen ve gözlerin
    kalkıp da gözlerimde
    öylece dursaydı
    0 ...
  34. güzel uyu

    1.
  35. şahsına münhasır bir "iyi geceler" temennisidir.

    bazen, sesiniz duyulmasa ve bu aptalca temenni gideceği adresleri şaşırıyor, gidemiyor olsa da bardağın dibindeki son yudumu çalkalıyor ve tek kurşunla öldürüyormuş gibi öldürüyorsunuz. yetmezmiş gibi açık pencereye dönüp de fısıldıyorsunuz işte;

    güzel uyu...
    1 ...
  36. gecenin şarkısı

    6414.
  37. triodur bu gece kendisi.

    önce sana gelsin;



    sonra bana gelsin;



    sonra gene bana gelsin;
    http://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww

    sonra da bir şeyciğim kalmaz zaten. zıbarırım sessiz-sakin.
    1 ...
  38. gezicilerin hepsi uyuşturucu kullanıyordu hepsi

    16.
  39. eroin neyim içmeyin evladım

    1.
  40. niğde'li bir annenin, şehir dışında üniversite okuyan çocuğu ve ev arkadaşlarına dair genel uyarısıdır.
    1 ...
  41. ben bu yazıyı android telefonuma yazdım

    7.
  42. aklını sikeyim.

    sabri bile enerjisini daha kontrollü kullanıyor, sana "akıllı" diyoruz biz de.

    asıl sabri akıllı işte hıh.
    0 ...
  43. uludağ sözlük moderasyonu

    5660.
  44. kendilerine şu andan itibaren tam 24 saat mühlet tanıyorum bir aksiyon almaları için.

    aksi hâlde ben bir aksiyon alıyor olacağım.

    yazsınlar bunu bir kenara. ya da siktiretsinler, yazmasınlar ben zaten buraya yazdım "ctrl+c ve ctrl+v" tuş kombinasyonunu kullansınlar.

    zall burada mı sahi? ahaha beybi, bi ses versin bana.*
    0 ...
  45. sözlük yazarlarından aforizmalar

    9312.
  46. yanlışına ödül bulan köpek, kısa sürede yanlış köpek olup çıkar.
    0 ...
  47. uludağ sözlük moderasyonu

    5659.
  48. anasını bile sikip de gene de "bacılarımız yazamıyor" diyecek padişahın sol taşağı var.(polemik yok gülüm, sol taşak ben oluyorum bu hikayede)

    evet bu sanki çok moderatörleri, moderasyonu tanımlar nitelikte olmadı ama siktiredin şimdi onu. bu memlekette savcı var arkadaş savcı var. en çok da o siker bir yakalarsa.
    1 ...
  49. uludağ sözlük moderasyonu

    5658.
  50. bugün ikinci kez uyarıyorum kendilerini;

    piçlerini ya toplasınlar ortalıktan, ya da artık zall'ın, görüş günlerini takip etsinler.

    bu nedir amınakoyim, bacılarımız yazamaz oldular şurada düşündüklerini, diledikleri gibi. bildiğin barzo yuvası oldu lan koduğumun sözlüğü.
    1 ...
  51. unknown woman

    27.
  52. bugün sanıyorum cemaatçi troll tayfa sözlükte isminde "kadın, kız" namına bir belirteç geçen herkese savaş açmış. da işte bayıra açmışlar halk arasındaki deyim ile savaşacak organlarını, olmamış gene görüyoruz ki.

    lan olum bi siktirin gidin lan, sonra götün tekiyle muhattap ediyorsunuz beni nickaltı entry "forum/chat" diye silinince.

    unknown'a gelirsek de, varolsun ve hep ne düşünüyorsa böyle "patadanak" söylesin.

    zoruna gitse de zevatların söylesin gene de.
    3 ...
  53. lidya

    103.
  54. (bkz: #21468004) annesi bunu da yeniden yapsın lan, bu sabi de olmamış gene.

    stk kuruyoruz lan bu tipler için, yakında faaliyete geçeceğiz.

    "olmamış çocukları yenileme ve yaşatma derneği" de adımız olacak muhtemel.

    bi gitsin, ötede yazsın.
    1 ...
  55. karindesenjackinkizkardesi

    139.
  56. gavatölçer orospu evlatlarının milletin gavatlığına değinmek için nickaltına geldiği bir yazarmış.

    lan ben sana demedim mi annenin, mesleki eğimleriyle bir alakam olmadığını.

    nuri alço için 3'e, coşkun abi için 4'e basınız. yoksa da 9'u tuşlayarak siktirip gidiniz, bu son çağrı bak.
    2 ...
  57. daha fazla entry yükleniyor...
    © 2025 uludağ sözlük