Çok bilimsel bir görüntüsü olan "evrim ağacı" sayfasının foyası ortaya çıkmış. özellikle yöneticilerinden, çağrı mert bakırcı'nın insanları kandırmak için dünya çapında tanınan kişilerin makalelerini nasıl değiştirerek "evrim ağacı" sayfasına koyduğu meydana çıkmış.
çok bilimselsiniz(!) arkadaşlar durmak yok yola devam:)))
Ayar verdiği ateisti meşhur eden felsefecidir. Ayar verdiği kerem cankoçak, artık ateistlerin bağrına bastığı kişilerden biri olmuştur.
Felsefeyle alakaları olmayan kişilere ağır gelebilir.
Kendisinin farklı konularda yararlanılabilecek eserleri vardır. "Kolay para kazanmanın yolunu bulmuş" diyen arkadaşlara inat, kitaplarının pdf hallerini web sitesinde ücretsiz dağıtmaktadır.
Facebook'ta makale ve kitaplarından konuların paylaşıldığı "Bilim Felsefe ve Din ilişkisi" adında sayfası vardır. çalışmaları buradan da takip edilebilir.
1)Big Bang ve tanrı: big bang teorisinin felsefe ve dinler açısından hangi sonuçları getirdiğini anlatan ve Kant ve hawking'e güzel eleştirilerinin olduğu harika bir kitaptır.
2)evrim teorisi felsefe ve tanrı: Kitabın Özellikle 4. ve 5. Bölümlerinin dikkatli okunması gerekir.
3)Allah felsefe ve bilim: insandaki arzulardan allah'a nasıl ulaşıldığını anlatan makalesinin kesinlikle okunması gerekir
4)Evren'den allah'a: Tasarım delilinden bahsedilen güzel bir kitaptır.
5)Kuantum teorisi felsefe ve tanrı: Kuantum teorisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin okuması gereken bir kitap
6)Küreselleşme sürecinde türkiye'de islam: Multidisipliner bir çalışmanın ürünüdür.
7)Modern bilim felsefe ve tanrı:Bir kaç makalesinden uluşan güzel bir kitaptır.
Toplumun, şiddetle adam olacağını sanan ve Kuran'daki cihat kavramını sadece savaş etmek olarak anlayanların söylemidir. Ahlaksızlığı, tüm ahlaksızları öldürerek bitiremezsin.
Kuran'daki cihad kavramı hakkında şu linkten bilgi edinilebilir.
Bu güne kadar türkiye tarihinde hiç kimse bilim-din ilşkisini bu kadar ciddi ele almamış, bu konuda böylesi başarılı eserler vermemiştir. Yüksek lisans, doktora ve doçentliği bu konuda olduğu gini Tokyo, Oxford, Cambridge ve Harvard gibi üniverstelerde yaptığı çalışmaları da bu konudadır. Daha da önemlisi http://www.canertaslaman.com daki makale, kitap ve videolarında ortaya koyduğu kalite izlenmeye değerdir. Spor giyinir, basket-kayak-yüzme gibi birçok spor dalı hobisidir, muhabbetleri tatlı ve espirilidir; fakat bilim-din-felsefe ilişkisi hakkındalki konuşmaları işi bilmeyenlere ağır kaçabilir.
iki doktora yapmış türkiyede parmakla sayılı kişi vardır ve birisi caner taslaman'dır. fizik, biyoloji gibi alanların felsefe ve dinle ilişkisi üzerine yazmakta ve konuşmakta herkesten çok hakkı vardır. birçok kişinin anlamadığı şu: evrenin kökeni veya canlıların kökeni, hatta doğa yasalarının kökeni gibi konular fizik-biyoloji kadar, hatta daha çok felsefi konulardır. caner taslaman'ın ise yüksek lisans, doktara, doçentlik konuları hep bunlar hakkındadır. türkiyede hem yüksek lisans, hem doktora, hem doçentliğini bu konularda yapmış bir kişi bile yoktur. üstelik oxford'daki post doktora çalışması, harvard üniversitesindeki misafir akademisyenliği, cambridge'teki misafir akademisyenliği bu konular hakkındadır. cambridge üniversitesinde faraday institute'ta bulunmuştur ki burası dünyanın bilim-din ilişkisi konusundaki en prestijli merkezidir. bunun dışında farklı alanları birleştirmesi, televizyondaki performansı ve en önemlisi yazdıklarıyla "türkiye'nin en iyi felsefecisi" ünvanını en çok hak eden kişidir. videolarını şu kanalda seyredebilirsiniz:
bir çok farklı alanda cevap verilebilecek başlıktır.(örn: bilim,felsefe,psikoloji,din)
herhangi bir dine bağlı olduğunda yaşamın belli konularda kısıtlanır. inandığın değerlerde bulunan kurallara uymama durumu, insanı rahatsız edebilir. Bundan rahatsız olunacağına hiç bir şeye inanmamak en iyisidir. ayrıca ateistlerin daha zeki olduğu gibi bir düşünce yaygın olduğundan ve ateistler azınlıkta olduğu için ateist olmanın, çoğu insandan farklı olmak olduğu düşüncesi ateist olmak için sebep görünüyor. ayrıca bir çok ateist ise anlamadıkları yada anlamak istedikleri gibi anladıkları din'lerden dolayı ateist oluyor. inançlardaki saçmalıklardan allah'ın olmadığı sonucu çıkmaz. eğer gerçekden dinlerde saçmalık varsa, allah'ın işini doğru yapmadığı sonucu çıkar.
Daimler-Benz AG şirketine mensup olan Mercedes-Benz firmasının üretmiş olduğu 123 serisi otomobillerinin en başarılı modeli olarak gösterilmektedir. 1976 yılının Ocak ayından, 1986 yılının Ocak ayına kadar yaklaşık 2.7 milyon adet üretilmiştir.
arının yaptığı peteği kendi uğraşsa yapamayacağını bilemeyen insanın açtığı başlıktır.
ARI BiR MATEMATiK PROFESÖRÜ MÜDÜR?
Kuranda dikkat çekilen dişi bal arısının yaptıklarını iyice incelediğimizde arının kabiliyetlerine şaşmamak elde değildir. Arının yaşayacağı evini (kovanını) oluşturması, bu evin içindeki petekleri inşa etmesi matematiksel bir deha gerektirmektedir.
Bal arıları milyonlarca yıldır peteklerini altıgen yapmaktadır (On milyonlarca yıl öncesine ait arı fosillerinden bu anlaşılmaktadır). Acaba neden bu şekil dikdörtgen, beşgen, sekizgen değil de altıgendir? Bunu araştıran matematikçiler birim alanın tamamen kullanılması ve en az malzemeyle petek yapılabilmesi için en ideal şeklin altıgen olduğunu ortaya koydular. Petekler üçgen ya da dörtgen olsaydı, boşluksuz kullanılabilecekti. Fakat altıgen hücreler için kullanılan malzeme üçgen ya da dörtgen için kullanılan malzemeden daha azdır. Diğer birçok geometrik şekilde ise kullanılmayan bölgeler ortaya çıkacaktı. Sonuç olarak altıgen hücre, en çok miktarda bal depolarken, yapılması için en az balmumu gereken şekildir.
Dişi (işçi) arıların bu çalışmalarında en çok ilgi çeken durumlardan biri onbinlerce işçi arının her birinin, birer tuğlacığını bıraktığı bu yapının, geometrik ölçülere bütünüyle uyabilmesidir. Matematikçiler verilen belirli miktardaki balmumuyla yumurtadan çıkacak kurtçukları içine alabilecek daha geniş bir yer yapılamayacağını ispatlamışlardır. Böylece işçi arılar belirli miktardaki gereçle, gereken büyüklükteki bir yapının en ekonomik biçimde nasıl yapılabileceğini göstermektedirler.
Antoine Ferchault adındaki bir Fransız böcek bilgini, bunu Arılar problemi diye tanınan bir geometri problemi olarak ortaya koymuştur. Bu problem şudur: Tabanı birbirlerine göre eğimi aynı olan üç çeşit eşkenar dörtgen ile kapanmış düzgün altıgen bir dik prizma verilsin. Bu prizmanın toplam yüzey alanının en küçük değerde olması için eşkenar dörtgenler arasındaki açılar ne olmalıdır? Biri Alman, biri isviçreli, biri de ingiliz olan üç tanınmış matematikçi bu problemin çözümüyle uğraştılar ve şu sonuca vardılar: 70° 32 (70 derece ve 32 dakika). Gerçekten de bu, dişi bal arılarının yaptığı petek gözeneklerinin açısının tamı tamına aynısıdır.
işçi arılarımız peteğin yapımına birkaç farklı noktadan başlarlar. iş ilerledikçe peteğin gözenekleri orta yerde birleşir. Bu durumda kaynaşma noktasındaki peteklerin açıları yine kusursuzdur. Bu işçi arıların peteğin yapımına rastgele koyulmadıklarını, başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki uzaklıkları, arkadaşları olan diğer işçi arılarının pozisyonlarını önceden çok ince bir şekilde hesapladıklarını ortaya koyar. En usta matematikçiler bile arının hesabının kusursuzluğunu 70° 32 (70 derece ve 32 dakika)yı hesaplayarak ortaya koymaktadırlar. Fakat bu matematik profesörlerine elinize bir cetvel alın, bu açıları tam tutturarak bir altıgen çizin desek, hele hele bu hesapları yapan üç profesöre üçünüz ayrı yerden başlayarak altıgenler çizin, ortadaki altıgenler de tam düzgün, kusursuz olsun desek hiç şüphesiz bu kadar ince bir çizimi beceremezlerdi. Görülüyor ki arı, hem büyük bir teorisyendir, hem de müthiş bir pratisyendir. Teoride hesaplanması çok zor olanı hesaplamış, pratikte ise bizim el ve gözlerimizle tayin edemeyeceğimiz hassaslıktaki ölçüleri tutturmuştur. (Kuranın matematiksel mucizelerinden bahsedeceğimiz kitabımızın ikinci kısmının, KUM15 bölümünde arıdan bahseden sure ve ayetlerdeki matematiksel kodu, arının kromozom sayısına işaretleri inceleyeceğiz. Arının yaratılışında arıya matematikçi özellikleri veren Allah, arıdan bahsettiği sure ve ayetlerde de matematiksel mucizeler oluşturmuştur.)
Altı hafta yaşayabilen arılar tüm bu hesapları ve uygulamaları nasıl gerçekleştirmektedir? Arıların bu yaptıklarını içgüdü diye niteleyip, tüm bu harikalıkları tesadüfen oluşmuş gibi göstermek Yusuf suresinin 40. ayetinin işaret ettiği gibi isimlendirmelerin arkasına sığınmaktır. içgüdü kelimesi, sadece bir isimlendirmeden ibaret olup aslında hiçbir açıklama ortaya koymayan bir terimdir. Kuran arıya vahyedildiğini söyleyerek, arının tüm bu yaptıklarının, Allahın proglamlaması ve düzenlemesinin sonucunda olduğu ortaya koymaktadır. altı haftada en zeki canlı olan insan 1,2,3″ diyerek, üçe kadar saymayı bile beceremez Arının tüm bu yaptıklarının ne arı tarafından öğrenildiğini, ne de tesadüfen oluştuğunu söylemek mümkündür. Açıkça bellidir ki arıyı Yaratan, arıyı bütün özellikleriyle beraber yaratmış, tüm bu matematiksel problemleri halletmiş ve arıya en mükemmel uygulamaları yaptırmıştır. Yine bu Yaratıcı, arıya kendi ihtiyaçlarından fazla bal yaptırtarak, insanlara nimetlerini göstermektedir.
Canlıların, hastalanmasının, ölmesinin hatta komik bir şekilde kötülüğün olmasının da tasarım delilini çürütecek şeyler olduğun düşünen insanların hiç hoşlanmadığı delil.
ayrıca, bir proteinin kendi kendine oluşumu tesadüflerle açıklanabilirse, belki geçersiz olabilecek delil.
allah'ın en güçlü delillerinden biri olmasına rağmen cahil kişiler için hiç bir şey ifade etmeyen hatta dalga konusu olmuş delildir. Akıllı tasarımla karıştırılmaktadır.
Bill Gates'in güzel bir sözünün olduğu, tasarım deliline örnek:
dinle uzaktan yakından alakası olmayan biri olan beni, öncelikle "kuran hiç tükenmeyen mucize" kitaplarıyla islam'a ısındıran ve ardından "uydurulan din ve kuran'daki din" kitabıyla islam'ın dışarıdan göründüğü gibi değil, çok daha akla dayalı ve saçmalıklardan uzak bir inanış olduğunu yine kuran ayetlerine dayanarak kanıtlayarak, dindar biri olmama vesile olan harika gruptur.
"Şuna hiç şüphe yok ki, dünyanın rasyonelliği ya da idrak edilebilirliğine duyulan dini sezgi benzeri inanç, üstün bir düzenin araştırıldığı bütün bilimsel çalışmaların ötesindedir...kendisini deneyimler dünyasında ortaya koyan üstün akla duyulan, yoğun bir hisle örülmüş olan bu sarsılmaz inanç, benim tanrı anlayışımı temsil etmektedir."