Kitap Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nin 2010'dan bu yana gerçekleştirdiği atölye çalışmalarından oluşuyor. On üç başlık altında yirmi yedi sinemacının dersleri var. Hem bir filmin aşama aşama nasıl oluşturulduğuna hem de film yapmakla ilgili kafalardaki birçok soruya birçok farklı cevap bulabileceğiniz 2 ciltten oluşan toplam 776 sayfalık ama bu konuda çok hevesliyseniz 1 günde bitirip "keşke bu seramoniyi biraz daha uzatsaydım" diyeceğiniz türden bir kitap. Söyleşileri bulunan sinemacılar: Nadide Argun, Fatih Aydoğdu, Esra Cora, Feza Çaldıran, Feride Çiçekoğlu, Ayhan Ergürsel, Orhan Eskiköy, Burhan Gün, Uğur içbak, Çiçek Kahraman, Cem Kısmet, Kenan Korkmaz, Cenker Kökten, Yaşar Kurtoğlu, Necip Memili, Yamaç Okur, Zeynep Özbatur, Tayfun Pirselimoğlu, Umut Şenyol, Seyfi Teoman, Selen Uçer, Özcan Vardar, Natali Yeres, Bennu Yıldırımlar, Serdar Yılmaz, Doğu Yücel, Fırat Yücel, Derviş Zaim.
başrollerinde Yılmaz Güney ve Pervin Par'ın oynadığı yönetmenliğini ise Ferit Ceylan'ın yaptığı 1964 yapımı Türk filmidir. Suç ve Ceza'nın ilk serbest uyarlamalarındandır. film hiç gösterime girmemiştir ve kayıptır.
Komik bulduğum bir deyiş. Hoşgörünün bir politika olarak değerlendirilmesi, uygulanması vs durumudur. Hazarların, yöneticilerinin museviliği benimseyip halkta zerdüştlerin, hıristiyanların, müslümanların ve şamanistlerin barınmasının süper bir "hoşgörü politikası" olarak değerlendirildiği lise tarih kitaplarını akıllara getirir niteliktedir.
Henry David Thoreau'nun Ralph Waldo Emerson'a ait olan bir arazinin üstüne bir kulübe inşa edip burada geçirdiği iki yılın ardından yazdığı "Walden" kitabının isminin kaynağıdır.