iki çeşit yolla altcoin kazanabilirsiniz.
1) faucet yani musluk siteleri
2) airdrop yani promosyon amaçlı dağıtımlar. airdrop biraz teknik bilgi gerektirir. ama sadece üye olup para kazanacağınız siteler de mevcut.
bunlarla ilgili soru sormak ve bilgi almak isteyenler bana özel mesaj yoluyla ulaşabilir.
airdrop bedava coin toplamak için faydalıdır. takip edersiniz, basit bir form doldurursunuz. coin değerlenince o size promosyon verilen coinler bazen 5-6 dolar eder bazen 5000-6000. tamamen şans. ama kesinlikle denemeye değer.
airdrop ile bedava coin kazanmak isteyenler özel mesajla bana ulaşabilir. elimdeki listeyi paylaşırım.
bırak grafik okumayı, bitcoin tam olarak ne bilmeyen bir arkadaşım dün bana mesaj atmış " bitcoin öldü." diyerek. beni bir gülme tuttu. ülkede böyle , bilmediği konu hakkında, konu gündeme gelince atıp tutan tonla adam var. google denen şey var artık, adam açıp okumuyor kripto para nedir, mining nedir. ama haberlerde görünce atıp tutuyor.
bir dijital para 10.000 dolar seviyesine düşünce, adam öldü diyor. o zaman sen düğünlerde sana takılan şu an değeri 100 doların altında olan çeyrek altınları göm kardeş. ölmüş zira onlar.
kenarda param yok açıkcası, ancak nasıl ki ipad nedir, format atmak nedir bunları bilmek zorundaysam; bitcoin ve dijital para kavramını da bilmek zorundayım. yarın öbür gün belki yurtdışında western union yerine onu kullanmak zorunda kalacağım. öğren, kenarda dursun bilgin, işe yarar.
çok çok anlamadığım halde, şunu görebilmiştim dijital parayla ilgili. mesela altcoinler kasım-aralık ekseninde nerdeyse çoğu 1 e 3, 1 e 10 verdi. bunun böyle devam etmeyeceği belliydi. zira 1500 altcoin var, bir o kadarı da yolda, uzakdoğu'da buluşup kahve içen her yazılımcı nerdeyse bu işe el atmış durumda. gidip icolara bakın, nerdeyse 10bin altcoin var şu an piyasaya çıkmaya hazırlanan.
işte, şu an mevcut coinlere yatırım yapmaktan daha karlı bir şey bu icolara para gömmek.
şu an inanılmaz düşük seviyelerde geziniyor altcoinler. paranız varsa stoklayın. yoksa da ico yani tanıtım yapan coinler var. promosyon olarak token ve coin veriyorlar. onlara kaydolun, birkaçı illaki değerlenir ve kenarda paranız olur.
ismi aklıma gelenler:
powtoken, actioncoin, wcx, ezpos, ucash, zeepin,sphere social, hedge connect, sola, rutheneum. bunlar kaydolduğunuz an değişik miktarlarda token veriyor ki ilerde değerlencek hepsi.
yeraltı edebiyatının edebiyatımızdaki en sağlam temsilcisi. kitapları ayrıntı yayınevinden çıkar. deneysel bir tarzı vardı. hacimsiz ama manalıdır kitapları, asla ilk okuyuşta sindiremezsiniz. önemli bir edebiyatçıdır.
(bkz: gecedegiden)
elif şafak'ın underground edebiyat kasan hali. kurgusu zayıf romanlarının içine doldurduğu aforizmalarla ergenleri kendisine hayran bırakıyor ve paraları götürüyor. edebiyatımızda onca cevher varken, ergenler ona tapıyor ama iyi edebiyat okuyucusu mesafeli duruyor.
peşinde üç şair değil, nice şairler vardı. onun gönlü dördüne düştü. en çok turgut'u sevdi, en çok edip'in şiirlerine hayranlık duydu, en çabuk cemal'i unuttu ve yaşlılık günleri ülkü ile geçti. kadındı, dolu dolu bir kadındı; gönlünde kuşlar şakıyan her erkeği kendisine hayran bırakabilirdi. artık öyle kadınlar yok, onları seven öyle adamlar da.
haydar karataş'ın dersim üçlemesinin ikinci kitabıdır. ilk kitabında 38 sonrasını anlatıyordu, bunda 38 öncesini anlatıyor.
"bir göz ağlarken diğer gözün güldüğü görülmüş müdür?"
dünya kaç köşeymiş uzun uzun konuşan, konuştuklarını tekrar eden, saplantıyla özlemlerini, evveliyatlarını anlatan dersimliler. küçük, sıradan, kayıp giden hatıralar, garezler, kibirlenmeler...
yanlışın, kahırla ufalan hayatın farkında olan zazalar, kürtler, ermeniler, kızılbaşlar... candarmalar, paşalar, hükümetler, aşiretler, metruk evler, boşalmış ovalar, inatla geleneğe sarılan köylüler, atlılar, tüfengler...
gece kelebeği yeniden kanat çırpıyor...
ilk kitabın öncesine gidiyor. eprimiş bir rüyayı pastoral ve masalsı bir üslupla, kederle resmediyor. zor diyorsun, yazık! hepsinin bir hikâyesi vardı. haydar karataş canavarcasına yazar damarı olan birisi. hayvani bir yazar, bunu olumlu anlamda söylüyorum.
yaşar kemal'de de böyle doğadan kaynaklanan bir güç vardır.
murathan mungan
...haydar karataş yeni dönem yazarlar arasında kendine has sese sahip ender isimlerden... onun cümlelerine alışanlar hep aynı tadı arar.
burhan sönmez
bu derece mükemmel bir türkçe nasıl olabilir?
kaan arslanoğlu
haydar karataş, dersim'in acılı müziğini kendine özgü, soluk kesen, masalsı anlatımıyla kulaklarımıza ulaştırıyor yine.
gün zileli
türkiye'nin birkaç kum sanatçısından biridir. bir tatil köyünde tanıştım. cam şişelere kumdan figürler yapıyor, isterseniz adını da yazıyor. oldukça da sempatik ve konuşkan bir adamdı.
sözlükteki en sağlam trolldü, epey muhabbetimiz olmuştu. progresif bir troll kardeşimizdi. şimdi kimbilir nerdedir. okuyorsa mesaj kutumu şenlendirsin.
3. nesil hesabımı sudan sebeplerle uçurduktan sonra, soğuduğum ve ender yazmaya başladığım sözlük. şu an itibariyle kullanışlılık ve işlevsellik olarak ekşisözlüğün epey ilerisinde. ancak yine de ilk zamanlardaki tadını vermiyor. ilk dönemde nerdeyse herkes birbirinden haberdardı ve sözlüğün eğlenceli yazarları vardı.şimdiki hali çok cezbedici değil.
eski kalitesinden çok uzakta olan sözlük, alımları abarttılar. 2000li yılların başında, okunası bir sözlüktü, şu an ise ergenlerin itirafları ve muhabbetleriyle dolu.
gece 6da girseniz bile, yarısından fazlası türkle dolu. yabancı taklidi yaptım, adamların %99 basit düzeyde bile ingilizce bilmiyor. yazık, ülke imajımız iyice dibe vuruyor bu siteler yüzünden.