çok ani ve yoğun olmasına rağmen aslında çok kısa süren krizlerdir. yoğun olmasından dolayı hiç bitmeyecekmiş gibi gelse de kısa süren bir dürtü olduğu akıldan çıkarılmamalı. bir süre sonra daha da azalacaktır.
Lisedeyken biriktirdiği parayla 1 haftalığına istanbul'a gezmeye giden ben, şu anda lisansüstü öğrencisi olarak 1 haftalığına Eskişehir'de çanakkale'ye gidip gelmek için ince bütçe planlamaları yapıyorum.
turnuvanın şimdiye kadarki en kaliteli futbolunun oynandığı maçtır. bol skorlu bir beraberlik daha çok yakışırdı bu maça ama yapacak bir şey yok olmayınca olmuyor.
isveç'in ispanya karşısında gösterdiği oyunun yarısını biz italya karşısında yapabilseydik bu kadar utanç verici bir yenilgi almazdık.
edit: hele kaçırdıkları golleri değerlendirebilseler çok daha farklı olurdu.
Maç sonu editi: ne oynadılar harbiden be. mükemmel bir disiplinle oynadı isveç.
insanların hala futbol maçı izlemesi ile insanların hayatında futbolu gereğinden radikal şekillerde konumlandırması farklı şeyler. futbol gibi rekabetçi müsabakalar insanın psikolojik, sosyolojik ve diğer birçok meselede her türlü ihtiyacına cevap veren unsurlar. bu yüzden gayet normal bir şeydir. tabii ki futbolun hayatını olağandan fazla etkilemesi sağlıklı değil, sağlıklı olmayan diğer birçok şey gibi.
yaşanan şey gayet insani bir hata. penaltı kaçırdı diye futbolcu öldüren kabileden hallice afrika ülkeleri gibi refleks göstermemek gerekir. çok daha iyi performanslarını göstereceğine inancım tam. kredisi yüksek savunma oyuncusudur.
yıllardır gündemimizde adam akıllı güzel haberin gelebileceği tek şey futbol. sanki kendiniz memleketi kurtarıyorsunuz da şurada insanların 90 dakikalık zevki durduruyor sizi.
20 bin Tl ile geçinemeyen birisi varsa bütçe hazırlamasını ve parasını yönetmeyi bilmiyordur kendi standartına göre giderinin yükselmesinin mesele ile ilgisi yok.
enflasyon, kur farkı gibi sebeplerden kaynaklı olarak rakamsal değeri çok da önemli değildir. Bunun yanında kişiyi mutlu edecek maaş onu insanca yaşatacak ve bir o kadar da önemlisi emeğinin karşılığını veren maaştır.
insanca yaşamaktan kasıt nedir, benim için maddi ve manevi ihtiyaçlarını ucu ucuna yetirmeden, bir şeylerden kısmadan gerçekleştirebilmektir. aşırı lüks bir yaşama zaten maaşlı bir işte çalışarak kavuşmak biraz polyannacılık olur. güzel beslenebilen, tatilini yapabilen, kendisine ve çocuklarını hayatın gerisine düşürmeden bir hayat yaşatabilen kişi mutlu olmaya yetecek kadar maaş kazanıyordur.
gerçekçi bir kıyas değildir. ikinci dünya savaşının olağanüstü şartları gibi istisnaları saymazsak türkiye hiç bir zaman almanya, ingiltere gibi ülkelerle aynı ligte kıyaslanacak bir ülke olmadı. bu bakımdan Türkiye'nin kendisini kıyaslaması gereken avrupa ülkeleri doğu avrupa ülkeleridir. aksi karşılaştırmalar gerçekçi olmayacaktır.
babasının yaptığı paylaşım kendisinden habersiz yapıldıysa, ki muhtemelen öyle, babasının yaptığı gerçekten çok yanlış. kız zaten üzülmüş yeterince şimdi de sosyal medyada herkes babasının paylaşımı yüzünden 14-15 yaşındaki bir kızın sınavını konuşuyor.
bizim kültürümüzde eşarp yazma varmış bak bak... yeri geldiğinde nasıl da muhafazakar oluyorlar islamcının teki bizim kültürümüz bizim kültürümüz diye cümleye başlasa da anında modern değerlerden bahsederler. sizin gericilikten başka bir kültürünüz yok.