ophelie
0 (düz adam)
on birinci nesil yazar 0 takipçi 0.30 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    ferzan özpetek filmlerindeki yemek fetişizmi

    2.
  1. aslında bir kültür yansımasıdır bu.
    italya da Türkiye 'de yemekleriyle meşhur iki ülke.
    Özpetek her röportajında bahseder bundan. Kalabalık sofralar der.
    2 ...
  2. ak saray

    104.
  3. XIV Louis'in monarşisin gücünü göstermek için yaptırdığı Versailles Sarayı'yla aynı mantıkta yapılmış berbat yapı.
    1 ...
  4. kadir has üniversitesi

    94.
  5. Dünyanın en saçma uygulamalarına sahip üniversitesi.
    Herşey okulu bitirene kadardır. Başarılıysanız hocam ben akademisyen olcam filan derseniz ağzınıza kırmızı biber sürerler. Önünüzü açmaz tıkarlar.
    2 ...
  6. bırakınız yapsınlar

    13.
  7. Kapitalizmin bel kemiğidir. Serbest piyasa mantığıdır. Merkantalizmin bitişinide simgeler aynı zamanda.
    0 ...
  8. türkiyede din yaşayışı

    0.
  9. insanın özgürlük alanlarını perişan eden yaşayış biçimidir. Zira ne ateistlere ne de deistlere özgür bir yaşam alanı yoktur. inanç doğrultusunda bir yaşam biçimi belirlemeniz beklenir. Toplumun törelerinin bel kemiğini oluşturur.
    Zira toplum sizden 24 yaşında okulunu bitirir bitirmez evlenmenizi, sadece yaygın olan dine inanmanızı bekler.
    0 ...
  10. reklam ajansları

    3.
  11. Köleliğin meşrulaştırıldığı ortamlar. insanları "eğleniyoruz işte adı altında" uykusuz çalıştıran moral olsun diye de içiren mekanlardır. iş ahlakından gram nasibini almamıştır.
    0 ...
  12. rokoko

    21.
  13. 1715 rejans dönemiyle başlayan ve XV. Louis'in krallık dönemini kapsayan sanat tarzı.
    XIV. Louis'in mutlak monarşisinden ve baskısından bunalan aristokrasinin zevkini yansıtır. Zira XIV Louis memuriyetleri soylulara vermiyordu. Rejans döneminde II. Philippe ilk olarak aristokrasiyle olan sorunları çözmeye başladı. XIV Louis'in ağır törelerini uygulamadı. Rahat, zevk veren eğlenceli bir yaşam tarzını benimsedi. Rokoko da töredeki bu gevşemeden ortaya çıkmıştır. Sanatın törenselliği ve ağırlığı ortadan kalktı. Daha nazik, ince bir sanat anlayışı benimsendi. Rokoko bir iç dekorasyon üslubu olarak ortaya çıkmıştır. Sanatın patronları artık saray değil kendi konutlarına sahip, saraydan kısmen bağımsız aristokratlar olmuştur. Sosyete dediğimiz kavram 18. yüzyılda tam tanımını bulmuştur. Rokoko Barok'un formlarından türemiş olmasına rağmen Barok'un icra edildiği ortamlardan çok daha küçük ortamlarda varlığını göstermiştir. Büyük devasa saraylar değil "hoteller" tercih edilmiştir. Fransadaki 18. yy hotelleri bireysel konutlardır. Versailles'a nazaran oldukça küçük ve insancıldır. Barok'a göre daha hafif ve aydınlıktır. ince bezemeler rokoko mimarisinin en temel ögesidir. Rokoko dediğimiz tür bir bütündür. Resim heykel ve mimari bir aradadır. Ayrı mecralar değillerdir. Rokoko kelimesi "rocaille"den türemiştir. Rocaille istiridye kabuğu anlamına gelir.
    0 ...
  14. © 2025 uludağ sözlük