paul walker'ın ölmesini, münir özkul ile bağdaştırıp hakkında ne zaman bir başlık açılacağı merak konusuydu. şaşırtmamıştır. böyle hanzolar oldukça kaçınılmaz oluyor malesef.
saray inşalarında tep taş kullanılmış, taştan yapılmıştır. keza bahçe'yi örmek içinde taşlardan set örülmüştür, bahçenin bahçe olmasını sağlayandır taş. taşsız olmuyor yani.
tek suçlu ahmet şahbaz gözüküyor nedense. o anarşist faaliyetleri yapan, ethem sarısülük'ün o meydanlara gelip ölmesine sebep olan, bu anarşizmi başlatanlar en suçludur. acaba içlerinde bu durumdan vicdan azabı cekenler var mıdır ? heralde yok ki sadece ahmet şahbaz'ın üzerine yükleniyorlar.
tek bir günah keçisi seçip, kendilerini bu günahtan arındırma yolunu seciyorlar, vicdanlarını bu yolla rahatlatmaya çalışıyorlar.
yavşaklık değildir. fakat sürekli kendi fikirleri dışında başka fikirleri benimseyenlere akpli damgası vuran yavşaklar vardır. bu sebeple böyle bir zaruriyeti olmadığı halde bunu belirtme ihtiyacı duyanlar var.
ÜNLÜ TARiHÇi MARGARET MACMILLAN tarafından yapılan övgüdür. elin margaret'i anladı ama bazı düdükler halen anlamadı büyüklüğünü.
-------
"Paris 1919: Dünyayı Değiştiren Altı Ay" kitabıyla ses getiren ünlü tarihçi Margaret MacMillan Osmanlı imparatorluğu'ndan övgü ile bahsetti. ingiltere eski başbakanı David Llyod George'un torunu olan MacMillan, yeni kitabında en çok bahsettiği Osmanlı imparatorluğu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"HASTA ADAM ALGISI DEĞiŞiYOR"
Ülkesinde Osmanlı'ya dair uluslararası bir tabir olan "Hasta Adam" algısının değiştiğini vurgulayan MacMillan sözlerine şöyle devam etti;
Osmanlı algısı Türkiye'de de değişiyor. Aradan zaman geçtikten sonra tarihi daha objektif yargılamak mümkün oluyor. Ayrıca Ortadoğu'daki sorunlara barış ve istikrar getirecek çözüm alternatifleri arayanlar geçmişe bakıyorlar ve orada da Osmanlı imparatorluğu var.
Mesela Osmanlı'da müthiş bir paylaşım vardı. Dünya bugün bunu fark ediyor. New York'ta Libya'yla ilgili bir konferansa katılmıştım. Libya Osmanlı kontrolü altındayken italyanlara nazaran çok daha üstün bir düzen olduğunu görmek beni derinden etkilemişti. Osmanlılar Libya'da okullar, üniversiteler açtılar. insanlar eğitim görüyordu. italyanların gelişi Libya'nın bir bakıma sonu oldu.