toplumsal cinsiyet rollerinde tıkılı kalmaları kesinlikle yakışmıyor bunun haricinde buradaki yok sigara içmek yakışmaz da yok kısa saç yakışmaz da tarzında egsantrik entryleri takmak da yakışmaz. kadın sadece feminen, duygusal bir tip ya da erkek sadece maskülen, yapılı, kaba saba bir tip değildir. aptal cinsiyet rollerinde kendini sınırlandırmış basit insanların aptalca anlayışlarından öteye gidemez bu durum. kendinizi özgür bırakın ve toplumun kalıplarına uymayın.
tek ben varım ve de yarattığım oyuncaklar. ezelden beri varım sonsuza kadar da varım.
madem herşeye gücüm yetiyor her şeyi yok ederim kendimle beraber. ve sadece hiçlik sarar her yanı.
sevdiğim ve zevk aldığım bir hobimi yapıyorum denyo gelmiş düşüyor mu böyle diyor. sanıyor ki herkes kendisi gibi ve sadece kız tavlamak için düşünüyor. acıyorum böylesi insanlara.
özellikle kendi toplumumuzda ciddi anlamda değer kazanan ve az bulunan bir kelime kalıbı.
şu bunu giymiş kesin şöyle! şu saatte dışarı çıkmış! bak bak elindeki bilekliğe veya taktığı arap şapkasına!
kendimiz her anlamda üstünüz ya hani diğer insanların fikirlerini hislerini eleştirmemiz doğal tabi. hoşlanmıyor olabilirsin de kardeşim bundan sana ne isteyen istediğini istediği zaman istediği şekilde giyer. ha elbet bir sınırı var ona bir lafım yok da çok abartmıyor muyuz?
basit canlılar olduğumuzu göremiyor ve üstelik kendini diğer insanlardan üstün kılabiliyorsa ben buna geri zekalılık veya belki psikolojik bir sorun olarak görürüm.
ulan neyin kafası? doğdun, çocuk yapıp öleceksin! tüm hayat amacın bu. sıradan insanlardan hiçbir farkın yok. özel falan da değilsin. aynıştayn misali tüm dünyayı falan mı değiştirdin de üstün oldun? zeki veya yetenekli misin mesela mozzart veya iq seviyesi 150+ olan abiler ablalar gibi? ne farkın var ulan ne?!
öz güveni olmayan insanın olayıdır zaten öz güvensizliğin temeli bu değil midir? maskeler ardında yaşar bu insanlar. ne maskesi biliyor musunuz? toplumsal algılar,toplumsal ahlak, çevresinin dayatmaları her biri vardır bu maskede. bu maskeyi çok kullanan insanın maskenin altındaki kendi yüzü yok olmaya ve o maske oraya yapışmaya başlar diğer bir deyişle kendi benliğini kaybeder ve toplumun yarattığı idealist insan faktörüne dönüşmeye başlar.
aslında ne kadar da basit canlılar olduğumuzu gösterir. en güçlümüzün bile herkesten (belki kendinden bile) sakladığı veya kabullenemediği zaafları, zayıf yönleri vardır. Çoğumuz savaşmışızdır bu yönlerlemizle ama sanmıyorum yenebilesiniz. bu zaaflar sizin kendi benliğinizi oluşturmanızda etkili. bunlar olmadan siz siz olamazsınız ki.
kendini değerli, zeki belki özel diğer insanları ise sıradan ve aptal olarak görür. dışarıdan bakıldığında tüm insanlığın (dünyayı değiştiren kimseler hariç) hiçbir amacı olmadığı üreyip ölmek için var olduğu görülebilir. hatıralarda saklıyız hatıra sahipleri yok olunca bizlerde hiç yaşamamış oluyoruz tıpkı çok değil bundan 100 belki 200 sene önce yaşamış sıradan bir insan gibi.
hayat dediğin sorunlarınla mücadele çabası değil mi?
Sonsuz mutluluğun hayali güzel gelebilir ancak herşey çok iyi olunca hayat sıkıcılaşır, zevk vermez insana hoş şu dertli hal ile de zevk alındığı söylenemez ama öbür türlü daha da sıkıcı olur.
güçlü kılar belki insanı ama yalnız hissettirir. bir başına olduğunu bilmek yoruyor asıl insanı. kendi bataklığımdan kendi başıma çıkacağım. çamurumdan kurtulup yeni kıyafetlerle yola devam edeceğim.
oğuz boylarının bozoklar kolununun ay kolundan atalarımın boyudur.
beydili ve tüger boyu olarak da adlandırılır günümüzde döğer boyunun torunları kurduğu köylere boylarının ismini vermiştir bu yüzden döğer, tüger,beydili köyleri meşhurdur.
"Döğerler, Oğuzların islamiyetten önceki tarihlerinde mühim bir mevkiye sahip idiler. Bununla beraber onların Selçuklu fethinde de büyük bir rol oynadıklarını söylemek mümkündür. Çünkü, müverrih Cezire'li (bugünkü Cizre) Şemseddin Muhammed b. ibrahim (1260-1339), Artuklu hanedanının bu boydan olduğunu bize bildirir. Artuk Bey ve oğullarının ise XI. ve Xn. yüzyıllarda Türkmenler arasında büyük bir nüfuza sahip bulunduğunu ve asil bir aile sayıldıklarını biliyoruz."