çağımızın en büyük hastalıklarından bir tanesidir.
yüzlerce cilt kitap yazmış, on binlerce mürit toplamış bir zatı ''cahil, sözde allame, şerefsiz, -küfür içerikli cümleler-'' gibi laflarla aşağılamaya çalışmak hangi okuduğunuz yoğun kültür içerikli kitapta yazmakta? senin bildiğin hangi yanıldığına yetiyor?diye sorarlar adama. kafanıza sokmuşlar iki kelam küfür, onunla önünüze gelen, fikrinizle uyuşmayan herkesi aşağılayabiliyorsunuz ya. inanın karakteriniz söz konusu olamayacak derecede kıvrak. insan önce bir kendine bakar eleştiri yaparken. ben bu zatı eleştirebilecek kadar ne biliyorum ki diye. gerçi size laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor ama yoruyorum işte kol kaslarımı. kaybolun amk.
evet saygı değer yazarlar, bu nâcizâne fikri size ve fikirlerinize sunuyorum.
Şimdi, tarım ürünlerinin mâliyetinden, üretenlerin, aracıların giderinden vb. bahsetmeyeceğim. Önemli olan fiyat artışının; giderler vb. Olağan durumlarlardaki eklemeler dışında arttığını hepimiz biliyoruz. Normal yollarla oluşan fiyat elbette ki alım gücümüze uymayabilir fakat bu kadar pahalı olmayacağından kimsenin şüphesi yokturdur heralde. bildiğiniz üzere bir ürün veyâ hizmet nâdirleştiğinde değerlenir. Fiyat artışlarındaki bilinen sebeplerden birisi de budur. çiftçiler, ziraatçiler her ne derseniz üretimi yapıp çoğunluğu işin; ürünün piyasaya sürülmesiyle ilgilenmezler. Bu durumda araya "aracılar" girer ve bu aracılar ürünü üreticiden satın alarak ve kendi payını fiyata ekleyerek bize sunarlar. Olay tam da burada başlıyor zaten. Bu "aracılar" dediğimiz herifler, "nâdirleşen ürün değerlenir" metoduyla aldıkları ürünleri soğuk depolarda saklayarak değerlenmesini bekliyorlar ve ürün değerlenince piyasaya sürerek büyük vurgunu yapıyorlar.
E hani çözüm amk?
çözüm: bu ürün topraktan çıktığı andan itibaren belgeleme ve denetleme yapılmalıdır. O kadar büyük devletiz sonuçta. Liderimiz desen dünya lideri. Hükümet ve liderimiz %50den fazla halk desteğiyle gelmiş. Elbette üretici kazanacak. Ne sandınız?
Üretici sattıklarını fiyat ve miktarıyla belgelemek zorunda olacak. Aracılar da aynı şekilde. Hadi bir problem çıksın sorumlusu benim. Bunu buraya yazdım. Hadi eyvAllah.
20 sattir uyumuyorum, mutfakta bir ton bulaşık beni bekliyor (lan abazalar! Gözleriniz yeşillenmesin hemen erkeğim ben, öğrenciyim!) Ve ben pasif yazarlar belki birşeyler yazar da okurum diye burada bekliyorum. Madem entry yazmıyorsunuz ne işiniz var sözlükte? Gidin feysbukta durum güncelleyin. Ezikler sizi.
Evet, sözlük. Bana çok şey borçlusun. (bkz: patronum) denen illete bir ceza daha yapıştırdılar sayemde. Umarım uzun sürer. Daha önce de yaklaşık 10 günlük bir çaylaklığa kavuşturmuştum kendini. Başarılarımın devamını dileyin.
"sivas faşizme mezar olacak" nâralarıyla kampüs içindeki yurtları, arabaları, görevlileri vb. taşlayan pkklıların çıkarttığı olaylardır.
Bunların hepsi mi böyle diye düşündürmüştür. Bir şeyi savunurken niye diğerlerine zarar veriyor bu insanlar? Üstelik bunlar üniversite öğrencisi. Nefret ediyorum hepsinde.
Evet,bâriz mantık hatasıdır. "gün" kelimesi kökeninde zaten "gündüz"ü yani güneşin tepedeyken; bulunulan konumun aydınlığını aktarmaktadır. Bunun yanına bir de "aydın" yani ışığın renkleri yansıtacak yoğunlukta olduğu hâlini eklersen neredeyse iki eş anlamlı kelimeyi birleştirerek bir birleşik kelime oluşturmuş olursun ki bu çok saçmadır.
Bildiğiniz üzre yaklaşık iki hafta önce apple siri'ye Türkçe dil desteği ekleyerek türk kullanıcıları için bir beta sürüm sundu yeni güncellemesinde.
bunu duyan kürt vatandaşların tepkisiz kalmalarının üzerine kendi kendime "bunlar zaten çabucak gaza geliyor. Bu sefer de ben gazlayayım" dedim. Abi ayaklansanıza. Ne bekliyorsunuz? Foşist apple türkçe dil eklemiş siriye kürtçe eklememiş. Siz de apple kullanıyorsunuz. Salak mısınız? Hadi molotofları hazır edin bekliyom.
Kürt vatandaşların etmesi gereken bir isyanın sebebidir.
kültürel, turistik, arkeolojik, sanat tarihsel vb. alanlarda güzel bilgi ve çalışmaları bize ulaştıran sitedir. özellikle sanal gezilerle herhangi kültürel bir mekanı veya müzeyi sanal ortamda inceleme imkanı sunar.
tek bir sorunu vardır ki kazı sonuçları toplantılarının vb. yayımlanan verilerin indirilmesi konusunda sorunlar yaşatır. örneğin ödevim için bana gereken 34. kazı sonuçları toplantısının 2. cildi (ve diğerleri de dahil) indirilememektedir. kültür bakanlığının yetkili kurumunu aradığımda ise, kültür bakanlığının sunucularının hızlı olduğunu ve dosya boyutlarının büyük olmasından dolayı sıradan internetlerle indirilemediği cevabını almıştım. amına kodumun sivasında fiber internet vardı da biz kullanmıyoruz sanki.