eğer türkiye'de bazı şeylerin sorunu demokrasi eksikliği ve bu sorunların çözümü daha fazla demokrasi ise* herşeyden evvela değişmesi gereken kanun, siyasi partileri genel başkanın iki dudağı arasına bırakan bu kanundur.
ancak değişmesi pek mümkün görünmüyor. zira bunu dillendiren bile yok. olmaması da normal, çünkü bu yasadan şikayet eden yegane kesim parti içi muhalefet olur her zaman. o muhalif hareket eskaza parti liderliğini ele geçirirse, bu sefer bu yasadan duyduğu rahatsızlığı unutmaya, verdiği imkanlarla yepyeni bir parti kadrosu kurmaya başlar.
bu yüzden yasayı değiştirebilecek olanlar dışında herkesin şikayetçi olduğu bu yasa, yasayı değiştirebileceklerin işine yaradığı için değişmeden kalır.
benim zoruma giden muteber bir din adamının ve cemaatinin başlı başına böyle bir iddiası olmasıdır. islami bir kaide mi bu demokrasi? namazdan sonra demokrasi geliyor da biz mi bilmiyoruz islamda? islam şahlanış dönemlerini demokrasi ile mi yaşamış ki, demokrasi bir din adamının, mütedeyyin bir camianın tek derdi olabiliyor?
istedikleri şeyleri islam adına değil de, demokrasi adına isteyenlerin herhangi bir isteğinin dini bir kılıfı nasıl mümkün olabilir? demokrasiyi o kadar aşkın bir kavram hale getirmenin, adeta islamın altıncı şartı yapmanın nasıl bir mantığı var? allah adına istemekten mi çekiniyorsunuz?
hülasa, demokrasi kavramına biat etmeden "islamda demokrasi yoktur, islam demokrasiden daha fazlası vardır" diyebilen islamcılara hasret kaldık vesselam.
tasavvuf sadece mevlevilik/semadan ibaret değildir. kendine has farklı kolları mevcuttur, nakşibendilik bunlardan en fazla bilinenidir. şimdi nakşibendilik tarikat diyecek olan müptezeller çıkacak ki, tasavvuf ile tarikat iç içedir.
tasavvufun özü edeptir. elif şafak ve türevleri kitaplardan tasavvufun posasını okuyup tasavvuf öğrendiğini zannedenlere bir not, tasavvufun özünde şeriattir. tasavvufta seyr-i sülük için farzları yapmak yetmez, her an allah'la beraber olmak gerekir. yani namaz, oruç vs. nin yanında virdi, rabıtası, hatme-zikirleriyle, allah yolunda ilerleme sağlamak amaçtır. mürşid-i kamil'in nazarı altında bu yol tamamlanmaya çalışılır.
Hayrettin Başeğmez, Ahmet Özsoy, Mehmet Küçükince, Ali Sağır haberi yalanlamışlar. mehmet küçükince bir de yazılı çaıklama yapmış;
"Milliyetçi Hareket Partisi'nin Temmuz 1983 ilk kurucu üyelerindenim. 50 yıldır çizgimde hiç değişiklik olmadı. Türkiye sevdalısı olup, yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne ve bayrağımıza hep sahip çıktım. Nesillerim de aynı duyguyu yaşamaktadır. Durum böyle olmakla beraber; kendisini sevmediğim çizgisini tasvip etmediğim Ramiz Ongun, 06/09/2010 tarihinde çeşitli haber sitelerinde kendisine koltuk değneği olarak beni de işaret etmiştir. Bir kere belki yüzünü Tercüman Gazetesinde genel koordinatör iken 19-20 yıl önce gördüğüm şahsın benimle sanki müşterek hareket etmişiz gibi evet bezirganlığına çıkması her türlü vicdan ve ahlak kurallarına aykırılık teşkil etmektedir.
Bu esef verici durumun tarafınızdan bilinmesinde fayda mülahaza ettiğimi, maksadını aşan bu keyfi durumun benimle ilgisi olmadığını ifade eder, saygılarımı sunarım.(iST.06/09/2010)
Not: Görüşüme göre, diğer kurucu arkadaşların da bu emrivaki durumdan haberleri yoktur.
tüm paketi birden oylatarak toplumu karpuz gibi ortadan ikiye bölen referandum tartışması herhalde ki hiç bir camiayı ülkücü hareket kadar bölmemiştir. mhp'nin bu referandumda bu kadar keskin bir tavır alması çok yanlıştı, hareketi bölmekten başka bir işe yaramıyor. sağolsun genel merkez "gel hasip gel, meclisin renklerini tamamlayalım" derken dtp'lilere gösterdiği şefkati eski-yeni öyle veya böyle kendisini ülkücü olarak niteleyen insanlara göstermemekte ısrar etmenin yanında, bir çoğu için ağza alınmayacak hakaretler kullanıyor. hiçbir hareketin ülkücü hareket kadar kolay adam harcamadığını biliyorduk, lakin ülkücü müsveddeleri, ülkücü bozuntuları gibi ithamlar genel merkezin bakış açısına göre partiye ve harekete ne kazandırıyor merak ediyorum. ya da sayın kurucular kurulu üyeleri, haklı olarak chp'nin ayrılıkçı kürt hareketi ile geçmiş temaslarına bakarak bölücülükle suçluyorsunuz, fakat akp'nin ayrılıkçı kürt hareketiyle temasını görmezden mi geliyorsunuz? habur skandalını kim yaşattı bu ülkeye? açılım politikalarını başlatarak türk ile kürtün arasını hiç olmadığı kadar ayrıştıran kim? akp'nin bölücülüğü chp'ninkinden evla mıdır?
birden ortasında kaldığımız anayasa tartışmasında akp'den çok evet'çilik, chp'den çok hayır'cılık yapmanın ne anlamı var? evet diyenleri hain, hayır diyenleri statükocu ilan etmenin ne faydası var? evetin de hayırın da kendine göre çok çeşitli gerekçeleri olabilir, ve bunların hiçbiri de birbirinden evla değil. kadınlara pozitif ayrımcılığın türk toplum yapısını bozabileceği düşüncesi ile hayır denebilir, milletvekilliğinin düşürülmesi kaldırıldığı için hayır denebilir, yerindelik denetimi kaldırıldığı için hayır denebilir. ya da çok çektiğimiz yüksek yargı yapısını kırmak için evet denebilir. zaten kısa süreli bir değişiklik, başvekil 2011'de yeni anayasa muştusunu da verdi zaten, bir, bir buçuk yıllık bir süre için mi bu kadar yaygara?
yeni sezon fragmanlarını ülkü ocaklarına hazırlatmışlar izlenimi doğursa da, doğru değildir. ocaklar bile daha profesyonel çalışıyor. verin ocaklara daha iyi bir prodüksiyon ortaya çıkar. ben kefilim.
churchill haklı arkadaş. "demokrasiye karşı en büyük argüman ortalama bir seçmenle yapılacak beş dakikalık sohbettir". türk seçmeni lan işte, hangi biri maddelere göre hüküm verecek sanki? kim yığınları daha iyi maruz bırakırsa o kazanacak.
hadislerde ayetler gibi numara var sanan bir cahilin din hakkında ahkam kesmesidir. aynı programda şu konuşma geçmiştir bardakçı ile aralarında.
- xxx numaralı hadiste..
- hadislerde numara yoktur.
- !'^+%
- o sizin okuduğunuz kitapta numaralandırılmıştır.
- neyse, haliyle ingilizce bir kitaptan okuyodum, orda numaralandırılmış.
neden "haliyle" ingilizcesinden hadis okuduğunu ben de anlamadım.
işte bizim devirmcilerimizin samimiyeti buraya kadar. ulan arkadaş kıbrıs barış harekatı olduğunda rum yönetiminin başında faşist bir papaz vardı. adam hem faşist, hem papaz. bak işin içinde hem din var hem de faşizm var. yani senin nefret etmen gereken herşey mevcut. daha ne bok yemeye türk tarafına laf çakıyosun be adam?
en son 2007'de star habere çıktığında "ferdi tayfur dinliyorsunuz değil mi efendim?" sorusuna "uzun yolda iyi gidiyor" dediğinden beri canlı yayına çıkmamasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum bazı bazı. kamyoncu musun mına koyim, ne uzun yolu?
20 gündür bekleyen şikayetim var benim bu fasilitede. hala bekliyor anasını satayım. hayır, doğru değilse doğru şikayet değil de kapat, niye 20 gündür bekler ki?
herkesin gammaz olmasından sonra baya bir yavaşladı.
başlığı görünce aklıma geldi mınakoyim, son partı indirecektim. murat menteş tavsiye etti diye bi bakalım dedik, pek övdü. yalnız murat reyize gönül koydum, insan bir de torrent linki ekler tavsiye yazısına. neyse rapidden buldum indiriyorum son 22 mb lik kısmı da. izleyince karalarız bişeyler daha.
"inanılmaz mantık hatası" arayan müptezelleri bir hata yapıp ciddiye alıp cevap verecektim. "tamam hepsi türkçe ama neden o zaman türk dünyası kendi arasında rusça ile anlaşıyor?" kısmını okuyunca vazgeçtim.
yahu arkadaş sen öyle bir başlık açıyosun, binlerce insana alenen orospu diyorsun, ondan sonra saygılı cevap bekliyosun bir de. arkadaşım siktirin gidin, çok ciddiyim siktirin gidin. insanları çileden çıkarmayın.
başlığı açandan daha fazla ceza alırsa, sikerim sözlüğünüzü.
demek ki neymiş, en basit anayasa tartışmasını bile birbiriyle yanyana duran partilere bakarak eleştirmekle başlamış tartışma. kimin yanında kim olduğuyla ilgilenen de biz değiliz, bu tartışmayı başlatan da.
konuyu her zaman olduğu gibi şirazesinden kaydırmakta epey mahir bir evet cephemiz var. siz ne kadar ısrar etseniz de kürt lafından iğreti duymuyoruz. pkk'ya sempati besleyen herkesden olduğu gibi pkk'ya sempati besleyen kürtlerden de nefret ediyoruz. bölgedeki dtp desteği azımsanamayacak boyutta olduğunu göz ardı etmeniz bir faydası yok. ha keza genel seçimde de bin umut adayları bölgede gösterildiği yerden çıktı.
esasen tartışma kürt sorunu değil, referandum tartışması. hocanın biri her sınavda kurtları sorarmış, öğrencilerde yine kurtları soracak diye sadece kurtlara çalışmış. hoca bu sınavda filleri sorunca talebeler fillerin hortumları vardır, bu hortumlar kurtlara benzer, kurtlar şöyle şöyledir diye devam etmişler. bizimki de o hesap, tartışmayı zemininden kaydırıp, "ya sizinle ne kürt sorununu tartışıcam" diye işin içinden çıkmak kolaycılığına başvuruyor evet cephesi.
ha unutmadan diyarbakır il başkanlığı nolmuş ona bakalım;
hakkari'de %78, diyarbakır'da %65, siirt'de %50, ığdır'da %40, şırnak'ta %53, van'da %50 oy alan bir parti. yani bölgenin en az yarısı bu partinin seçmeni. ona rağmen biz kürtlerle başlayan her cümleye bir takım korkularla yaklaşmıyoruz. kürtlerle başlayan cümleler kuran ağızlara bakıyoruz. ahmet türk ise bu ağız, biz onalrın kafasındaki kürt tanımının ne olduğunu iyi biliyoruz. onun kafasındaki kürt tanımı tam olarak hakkari'de %78, diyarbakır'da %65, siirt'de %50, ığdır'da %40, şırnak'ta %53, van'da %50'yi oluşturan kısım.
kaldı ki bu tip "kara propoganda"yı mhp chp bdp tkp emep ödp dsp başlığıyla başlatan evet cephesi neferleri. karşıtlık üzerinden kimlik tanımlak gibi bir şark kurnazlığına defaatle başvuran evet cephesi temelde. masum siyaset olarak adlandırdığınız siyaset de başından beri takip ettiğiniz bu siyaset.
mukaddesat tanımadan günlük siyasete alet eden bu masum siyasetin son örneğini de verelim;
açıklamayı yapan zat ahmet türk, yani eski dtp genel başkanı olduğu için onun kürt tanımlamasından pkk sempatizanı ve bdp'li kürtleri anlamak yanlış olmayacaktır. zira devletle sorunu olmayan kürtleri kürtten saymayıp asimile olmuş diye nitelendiren zihniyet bu parti silsilesi ve yöneticilerinin zihniyetidir.
kara propogandayı işin ehline bırakalım. biz anlamayız o işlerden.
ah canım ahmet nam cankan, almancı olması hasebiyle ismail yk ve nezeri türevlerin prototipi olan, ama yaptığı müziğin kalitesi açısıdan kıyas kabul etmeyen 90ların favori şarkıcısının bugün bile hatırda kalan şarkısı.
sözlerini ise ekşi'den aksanlı kopyalıyalım;
"gozyaslariiiim
durmak bilmioor
sevdiiim kuzele yar olamayiincaa
haszrett sana da yureeim
kaoan aglaayor
muttlu annar bisden uzak duruncaaaa
islam dünyasıyla da alakalı değildir sadece. millet çatışmalarına gelmeden daha müslümanın hristiyana, hristiyanın müslümana yapmadığını müslüman müslümana/hristiyan hristiyana yaptı yıllarca. mezhep çatışmalarında akan kan din savaşlarında akan kandan herhalde az değildir. çünkü din içi çatışmalarda karşındakini direk kutsalını dejenere eden bir topluluk olarak görüyorsun, doğal olarak daha fazla tepki gösteriyorsun.
milletler çatışmasında ise dinin ne derece birleştirici rol oynayacağı hususunda çok iyimser değilim. herşeyden evvel ingiliz/fransız çekişmeleriyle şekillenen ortadoğu coğrafyasında bu şekillenmede ekilen nefret/nifak tohumlarının sökülüp atılması gerekiyor. daha sonra islam birliğini sağlayacak, itici güç görevi görecek bir devlet şart ki, tarihin şehadetiyle birlikte bu görevi üstelenecek devlet olarak türk devleti dışında bir alternatif akla gelmiyor. bizim ise kendi içimizde ayrılıkçı kürtler meselesini çözmeden böyle bir adım atabilmemiz ne mantiki, ne de olası.
aynı kıbleye baş koyduğumuz insanların unutmaması gereken bazı şeyler var, osmanlı'nın çöküş döneminde her millet bir bir koparken onaların kaderini bu milletten ayırmayan dedelerini unutmamalılar. bu toplumun en yüksek değerlerinden biri olan devletin zaafa uğramasının bedelini sadece türkler değil bütün anadolu öder, yabancı desteklerle fitne çıkarılır, kan akıtılır, cefa çekilir ama devlet kurulamaz bunu da unutmamalılar. aynı kıbleye başkoyduğumuzu tekrar idrakine vararak hatırlamalılar. ama en önemlisi bediüzzaman said nursi'nin ayrı baş çekme sevdalısı kürt hüseyin paşa'ya cevabını unutmamalılar;
"sakın ha! bu milletin yaşayanından çok şehidi vardır; bu millete kılıç çekilmez!"