King gizzard and the lizard wizard'ın güzel şarkısı. Bayağı alıyor insanı kendi alemine. Aşık Veysel'den esinlenildigi üzerine dedikodular var. Böyleyse eğer beni mutlu eder. Memleketimizde bile anlaşılmayan aşık tarzı edebiyatımızın hiç değilse dünyada bir yerlerde değer görmesi güzel olur.
Şimdi stüdyo nedir nasıl prova alınır bunu konuşalım. Bu yazı işin içinde olan insanlara bayağı saçma ve komik gelebilir ama biz de bir zamanlar stüdyo arayan, bulamayan, gitmeye çekinen çocuklardık. Arkadaşlar öncelikle şehrinizdeki stüdyolara internetten bakın. Sonra arayıp randevu almanız gerekir. Stüdyolar randevu olayına dikkat ederler. Her gittiğinizde boş bulamayabilirsiniz, başkalarının provası size denk gelebilir. Stüdyolar saat usulü çalışırlar. Saatlik ücret alırlar ve saat başlarında girersiniz provaniza. Şu an için cok iyi stüdyolar hariç olmak üzere saatlik fiyatı ortalama kırk liradır. içeride genel olarak elektro gitar calabileceginiz iki veya daha fazla amfi, bas gitar amfisi, davul ve mikrofonlar bulunur. Yani temel olarak kullanabileceğiniz şeyler bunlar. Gitarlar genel olarak stüdyolarda bulunur, bunları kullanabilirsiniz. Baget ise bazılarında verilir bazılarında verilmez. Randevu alırken sormanızda fayda var. Gelelim nasıl çalışılır. Arkadaşlar zaten bu yazıya göre stüdyoya gidiyorsanız yolun başındasinizdir. Gittiğinizde nazik olun, problemli hareketler sergilemeyin. içeride ise yine gayet efendi şekilde çalın. Öyle on kişinin dolustugu provaları sevmiyoruz ve bunu yapan grupları hoş karsilamiyoruz açıkçası (tabi bilmem kaç yıllık deneyimli, adabı bilen insanlar değilseniz). Bunlar dışında müzik olarak istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Kendinizi sınırlayamayin, engellemeyin. Aletlere nazik davranın gitarlara, amfilere dikkat edin. Bilmediğiniz şeyleri çok kurcalamayin size yardim eden çalışanlar olacak orada. Özellikle davula öyle ramazan davulcusu görmüş gibi dalmayin. Sakin sakin, güzel güzel. Daha çok provaniz olacak.
istediğiniz zaman bu konularda bilgi vermeye hazır bekliyorum arkadaşlar mesajla ulaşabilirsiniz. Keyfini çıkarın, vazgeçmeyin *
Bu arada bu yazıyı sonuna kadar okuma sabrını gosterdiyseniz gerçekten konuşalım, laflayalim. Anlaşırız bak.
mazhar fuat özkan'ın 2017 çıkışlı kendi kendine albümünde yer alan şarkı. daha önce bu şarkının kısa bir bölümünü cem yılmaz'ın pek yakında filminde dinlemiştik.
2015 yılında hayatını kaybeden sağlam bir gitaristtir. kendine has bir gitar çalış tarzı vardır. son yıllarında özge fışkın ile yaptığı sahnelerin videoları youtube'da bulunuyor. izlendiğinde sahnede kendi tınısını nasıl çınlattığı görülüyor. huzur içinde uyusun.
insanın aklına gelince bir daha yıllar boyu gitmeyen düşünce, istek. her şeyi, herkesi geride bırakma isteği. ama sonranın bilinmezliği, gidilen yerin neresi olacağının bilinmezliği, gidilen yerde ne yapılacağının bilinmezliği, belki burada düzelirim bir gün fikri hep tutar insanı.
Adalet kavramının kanunen mi yoksa vicdanen mi sağlanacağına dair çok güzel noktalara vurgu yapan film. Kısas mı insanı rahatlatır yoksa kanunlarla verilen cezalar mı sorusu hep aklimizdadir ama buna vurdulu kırdılı, kanlı korkulu değil de sessiz sessiz, normal insanların ürkekliğiyle yaklaşılıyor filmde. Başyapıt diyemem belki ama güzel. Sakin bir akşamda izlemelik.