olmaz efendim. Çünkü siyasetin temeli siyasi idelojilerdir. Siyasi ideolojilerde, ideolojilerden oluşur. Yani fikirlerin düzenli yapılandırılmış hali olan ideolojiler olmadan, nasıl bir yönetim kültürü oluşabilir ki?. Bu kültür tamamıyle bir ideolojiden gelir ve onun temelinde yatan fikirlerin sistemlendirilmiş kurallarına göre şekillenir. Aksi, yani ideolojisiz siyaset ise tamamen kaypakça, işine geldiği biçimde, kendisinin ve yandaşlarının öznel çıkarları uğruna kurgulanmış bir yönetim anlayışını doğurur . Hele bir de ideolojilerden pay(oy) kapma uğruna göstermelik ideoloji paylaşımları yokmudur, işte bu en kaypakçasıdır.
hele ki yanyana aynı işi yapıyorsan ve sürekli yediğin içtiğin bir giden kankan ise aranıza ekilen bu nifak tohumu çok canını sıkar. Kardeşim der mutlu olursun ama aynı zamanda adama karşı sorumlu olmakta seni deli eder, nasıl yapcanı kara kara düşünürsün işin içinden çıkamazsın.
Her kesimin söz hakkının olması gerekir ve mecliste ki dengede ancak her kesimin temsilcisinin olması ile sağlanır. Bu açıdan bakılınca ülke için olumsuz bir durumdur.