hayata siyah beyaz bakan, kutuplaşma üzerinden kendisine amaç edinen, düşüncesi küçük kişileri sevindirmesi muhtemel yalan haber.
bırakın artık yasin börü, berkin elvan vs...
üzülelim ona da ötekine de eğer mesele üzülmekse.
yanalım gençlerimiz için.
sorgulayalım, soralım ama zikri fikrinden önde gelen canıtez ahmakların propagandalarına da karşı çıkalım, şimdi yaptığım gibi.
merhametle donatmadıkça yüreklerimizi kaynak güneş de olsa karanlığa mahkumuz.
37. sayısıyla ermeni meselesini derinlemesine incelemiş okunası bir dergi. ermeni meselesiyle ilgili dosyada türk tarihçilerin yanında ecnebi isimler de mevcut. tehcir ayrıntılı bir şekilde ele alınmış. tehcir döneminde yaşanan sorunların failleri ve verilen cezalar ibretlik. bunun yanında asala terör örgütünün ortaya çıkışı ve devletin atıl, feraset ve basiretten yoksun açıklamaları içler acısı. dönemin hükümet yetkilileri ilk asala teröristinin soykırım iddialarına cevap olarak " o iddialar doğruysa bile bizi ilgilendirmez çünkü tc 1923'te kurulmuştur. belirtilen tarihler kuruluşumuzdan öncedir"diyor. evet bu açıklama olmuştur ne yazıkki. sonra da ermeni meselesini çöz çözebilirsen.
edit: imla
son dönemlerde kalitesi acayip düşen ama buna ters orantılı olarak değeri artan plastik poşet. bugünlerde bimden toplu alışveriş yapmak sorun oldu, birçok parçadan oluşan alışveriş sonrası kasiyer 3 poşet veriyor tümünü sığdıramazsanız -genelde öyle oluyor- tekrar istemek durumunda kalıyorsunuz-istemeden de vermiyor-, dahası mutlaka poşetlerden biri fire veriyor. poşet kalitesi düştüğü için çabucak yırtılıyor...
edit: imla
panik atağı, dsm 4 tanı ölçütletlerinden en az 4 belirtinin bulunduğu durumdur.
PANiK ATAĞI, DSM 4 TANI ÖLÇÜTLERi
1. Çarpıntı kalp atımlarının duyumsama ya da kalp hızında artma olması
2. terleme
3. titreme yada sarsılma
4. nefes darlığı ya da boğulur gibi olma duyumları
5. soluğun kesilmesi
6. gögüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı hissi
7. bulantı ya da karın ağrısı
8. baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
9. derealizasyon (gerçek dışılık duyguları ) ya da depersonazisyon (benliğinden ayrılmış olma)
10. kontrolu kaybedeceği yada çıldıracagı korkusu
11. ölüm korkusu
12. paresteziler (uyuşma ya da karıncalanma duyumları)
13. üşüme, ürperme ya da ateş basmaları
ebeveynlerinden ve ayrılıkçı aptal kişilerden etkilenen saf çocuktur. bir topu kestiyse öteki topu uzatmalıdır bu körpe yavrulara. bulunduğu toplumda zehirlenen çocuktan beklenmeyen davranış değildir. "tc kötü bize zulmediyor" sözcüklerine hergün maruz kalıyor bu yavrular. o nedenle ısrarla el uzatmaya devam etmelidir geri çevirmelerine aldırmadan.
binlerce ingilizce öğretmeninini kpss sınavına tabi tutup sonra kısıtlı olarak sözleşmeli/kadrolu olarak atayıp boşta kalan okullara da başka üniversitelerden mezun olan kişileri ücretli öğretmen olarak (asgari ücretle) çalıştıran milli eğitim bakanın popülist bir uygulamasıdır.
yazıklar olsun... ne denebilir ki. binlerce öğretmene "maliye bakanlığı bukadar kadro veriyor" deyip baba parasına muhtaç eden milli eğitim bakanının bu uygulamasına ne demeli...
bu ülkede ücretli öğretmenlik şeklinde bir uygulama olduğu sürece bu uygulamaya karşıyım...
DSM 4 tanı kriterlerine göre major depresif bozukluk;
A.2 Haftalık dönem işlevsellik değişikliği ile birlikte aşağıdakilerin 5 inin bulunması, en az birinin Depresif duygudurum ya da ilgi kaybı ya da zevk alamama olması gerekir
1. Her gün gün boyu süren depresif duygudurum ( Üzgün, boşlukta hissetme,ağlamaklı görünüm)
2. Her gün ve gün boyu süren etkinliklere ilgide azalma, eskisi kadar zevk alamama
3. Önemli derecede kilo kaybı ya da kilo alımı
4. insomnia ya da hipersomnia ( Uykusuzluk ya da aşırı uyuma)
5. Psikomotor ajitasyon ya da retardasyonun olması (davranışlarda aşırı artma ya da gerileme)
6. Yorgunluk, bitkinlik ve enerji kaybının olması
7. Değersizlik, aşırı ya da uygun olmayan suçluluk duygularının(sanrısal=gerçek dışı yargı) olabilir
8. Düşüncesini yoğunlaştırmada azalma ya da kararsızlık
9. Yineleyen ölüm düşünceleri ( intiharla ilgili)
B. Bu semptomlar karışık tekrarlamanın tanı ölçütlerini karşılamamaktadır.
C. Bu semptomlar madde kullanımına /Genel Tıbbi duruma bağlı değildir.
D. Kayıptan 2 aydan fazla süren semptomlar.Yas ile daha iyi açıklanamaz
yeşil reçete ile satılan kısa etkili benzodiyazepin türevi ilaçtır. Anksiyete bozukluklarında endikedir. Uyku bozukluğu ve anksiyete şikayetlerinin eşlik ettiği birçok psikiyatrik hastalıkta kullanılır. bağımlılık riskinden dolayı dikkatli kullanılmalıdır ve alkolle birlikte kullanılmamalıdır.
tanim: isteyipte ulasamadiklarını sözlükte yaşamışçasına anlatıp rahatlayan fantezi sever yazarların açtığı başlıklardır. bu tür deserebre yazarlarda yönetim pipi hakimiyetindedir.
diş fırçası üzerine macunu koyduktan sonra biryandan diş fırçasını tutarken aynı eliyle dişmacununun kapağını kapama obsesyonuna sahip bireylerde sıklıkla gözlenen talihsiz ve sinir bozucu bir olaydır.
özgürlükten dem vurup bireyin yaşama özgürlüğünü elinden alan canilere destek veren, demokrasiden dem vurup teröristlere destek veren, kardeşlikten dem vurup kardeş katillerine destek veren sağduyudan yoksun alçakların özür dilemesi gerekir...
ha bir de unutmadan; bırakın "pekeke" demeyi cok itici oluyorsunuz hele de "özgürlük ve demokrasi için pekeke" diyen üniversiteli kızlar yok mu ayy gerçekten iğrençler...
beğenip beğenmemesi kendine kalmış özel sektörde çalışan doktordur. doktor maaşları hükümetin ve gazetelerin kamuoyuna aksettirdiği gibi değildir. pratisyen ve asistan maaşı 1350 tl, uzman maaşı ise 1650 tldir. bahsi geçen rakamı üniversite de hocalar dahi almıyor. buarada üniversite hastanelerinde maaşın yanında asistanlar çoğunlukla 600-800 tl civarı döner sermaye alır, sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde de döner sermaye miktarı rölatif olarak daha yüksektir.
kişinin konum,branşı , hangi sektörde çalıştığı belirtilmeksizin yalın bir şekilde kendi maaşıyla kıyaslayarak yorum yapması uygun degildir. 12 bin tl yi beğenmeyen doktor demekki calistiği kuruma cok daha fazla kar getiriyor, farkli hastanelerden daha yüksek teklifler alıyor ki beğenmiyor hülasa kendini ilgilendiren bir durumdur.
doktolar ve maaşları hakkında yorum yaparken kendilerinin ayda 15 güne kadar nöbet tutabilen (ertesi gün de çalışmak suretiyle), ucu açık mesai yapan, hasta yaşamı hakkında her türlü riski göğüslemiş insanlar olduğunu düşünerek yorum yapınız. bahsi gecen 12 bin tl yi beğenmeyenler azınlıktadır.
doğru tespitler içermektedir ama genelleme yapmak büyük hata olur. doğunun birçok yerleşim bölgesi sosyokültürel açıdan geridedir maalesef. terör belasıyla birlikte bu daha da derinleşmektedir. o bölge insanı için devlet ve pkk erki elinde bulunduranlar olarak kabul görüyor. teşbihte hata olmaz: berdoş babadan boşanan gönlü yaralı ana ortadaki çocuğu berdoş babaya meyletmesin diye şımartıyor. süslü oyuncaklar alıyor, hatalarını görmezden geliyor. ortada kalmış eğitimsiz cocuğun aklı karışık berdoş babadan tehditler alıyor, homo sapiens fıtratında bulunanan millliyetçilik duygularının kamçılanmasıyla da tehditlere boyun eğebiliyor. annesi de doğru düzgün eğitim vereceğine kimi zaman kısıtlama yoluyla kimi zaman da şımartmayla cocuğu elinde tutmaya calisiyor. dolayısıyla çocuk şartlara göre davranan belki de davranmak zorunda olan bir bireye dönüşüyor.
o bölgede yaşayan ortada kalmış insanların kafaları karışık. hasbi insanlar da mevcut, arsızlaşıp devlet annenin verdiği imkanları çıkarlarına göre kullananlar da mevcut aynı zamanda berdoş baba rolünü üstlenen hain terör örgütünün baskısına boyun eğmek zorunda kalanlar da...
hülasa o bölge insanını toptan karalamak insafsızlıktır öte yandan toptan aklamak da körlüktür. mevcut gerçekleri görüp ayrıştırmaktan ziyade birleştirmeyi amaçlayarak adımlarımızı atmalıyız.