doksanların gençliğinin bir kısmı tarafından hatırlanabilecek bir şarkıdır. barış gedik tarafından seslendirilmiştir. bir daha kendisinden haber alınamamıştır.
ingilizcede power distance olarak bilinen bir kavramdır. buna göre paternalist ve geleneksel toplum yapılarında birey; üst/amir ya da patronu bir iktidar ya da güç unsuru olarak değerlendirir. dolayısıyla üst ya da amir, itirazdan ya da eleştiriden münezzehtir. bu kurama göre kişi, kendini üstü karşısında bir birey olarak kuramaz. doğu toplumlarında daha bir görülür olduğu öne sürülür.
etik çalışmalarına ilişkin tartışmalardan biridir. örneğin her yasal/hukuki olanın etik olduğunu düşünmek, etik ikilem olarak değerlendirilir. buna göre şirket kaynaklarını iş dışındaki bir amaçla kullanmak bazen yasal olabildiği gibi etik olmayabilir. bazen de etik olan bazı uygulamaların yasal olmadığı durumlarla karşılaşılabilir. örneğin green peace örgütünün, doğaya zarar verdiğini düşünerek açık denizlerde avlanan gemilere müdahalesi etik olmakla birlikte yasal değildir. bu tür ikilemlere de ahlak felsefesi ve etik çalışmalarda etik ikilem denir.
bilgisayar teknolojisi ya da bilgi-iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri "akademik çalışma" sanan ya da "gelişmekte olan bir teknolojinin daha da "geliştirilmesi" amacıyla atılmış bir adımsınızdır" önermesini okumamış/anlamamış bünyelerin varlığı da etkilidir bu çalışmaların olmamasında.
frank sinatra'nın şarkılarını çok iyi yorumlayan ve amerika'da yaşayan bir türk. "yeni frank sinatra" olarak adlandırılan uluç, doğal olarak türkiye'de tanınmıyor.
avrupa birliği'nin katılım öncesi mali yardım aracı temelinde finanse ettiği "insan kaynaklarının mesleki eğitim yoluyla geliştirilmesi projesi"dir. bu kapsamda üniversitelerdeki meslek yüksekokullları ve meslek liselerindeki müfredatı, işgücü piyasaları ile uyumlaştırmak amaçlanmaktadır.
kastamonu üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapan, doktora çalışmasına dokuz eylül üniversitesinde devam eden ve küresel sermaye hareketleri konusunda çalışan bir öğretim elemanıdır.
dokuz eylül üniversitesi öğrencilerinden engin kılıçatan'ın hem yazdığı hem de yönettiği ve 17. altın koza film festivalinde en iyi deneysel film ödülünü alan kısa filmin adıdır. sistem eleştirisine ilişkin kısa ve başarılı bir çalışmadır.
pozitivist bilim anlayışının mantıksal kurgusundan/çelişkisinden bihaber; bilginin üretiliş biçimi ve bilgiyi üreten kişilerin yer aldığı toplumsal yapıyı görmezden gelen eğitim anlayışı, düşünmeyi geliştirmekten ziyade engellemektedir.