iyi bir insan, iyi bir bilim adamı, iyi bir türk milliyetçisi ve gerçek bir atatürkçü.
ama olmaz, en başta türkçesi çok kötü durumda, yıllardır amerika'da yaşıyor ve ingilizce konuşuyor, anadilinin de arapça olması türkçesinin bozulmasını çok kolaylaştırmış. ayrıca bizim milletimiz bilime önem vermez, siyasi bir geçmişi olmayan birinin cumhurbaşkanı seçilmesi imkansız gibi bir şey.
zaten chp yönetiminin planı bu, chp seçmeninde beklentiyi düşürüp akşener'e yönlendiriyorlar. açıktan biz aday göstermiyoruz akşener'i destekliyoruz deseler ters teper. amaç iddiasız bir aday gösterip akşener'i ikinci tura taşımak.
iyi parti tüm partilerden oy alıyor, bunu görmek için biraz bilgisayar başından kalkıp işçinin, köylünün arasına karışmak, çarşıları, pazarları, esnafları dolaşmak yeterli.
referandumda da aynısını diyorlardı %50'yi zor aldılar, şimdi de durum aynı hatta akp için aleyhte olan birçok şey de yaşandı. muhalefet akıllı davranırsa bu sefer %60, %50 değil anca %45'i görürler.
insanı insan yapan değerlerden biri tek eşlilik ve meşru ilişkidir.
bekaret hem erkek için hem de kadın için kişiliğin korunması, sağlam temelli aile ve çocuklar için en önemli unsurlardan biridir.
örneğin evlat sahibi olmadan önce sayısız erkekle ilişkiye girmiş bir kadından ailesine bağlılık ve insani annelik duyguları beklemek çok gerçekçi olmuyor. aynı şey erkekler için de geçerli.
edit: bu arada balkan göçmenlerinin en az yarısı, belki de %60'ı öz be öz türk'tür. türk olmayan balkan göçmenleri de çoktan türkleşti, marjinal kesimler olmakla birlikte arnavut, boşnak, pomak vs. gruplarda da herkes kendini önce türk milletinin bireyi olarak tanımlıyor.
sosyolojik, siyasi, ekonomik ve kültürel şekillerde olabilir.
saydığım her alanda milliyetçi olabilirsek, bunun üzerine bir de laik ve demokratik hukuk devletini işletirsek türkiye ve halkı huzur ve refaha kavuşur. aksi durumda sürünmeye devam.
erdoğan son birkaç yıldır akp'li olmayan tüm insanlarda ciddi şekilde nefret uyandırmıştır. ben chp'ye, iyi parti'ye ve o bölücü partiye oy verip de erdoğan'a sempati duyan kimse göremiyorum. insanlar geçen yılki referandumda da bu refleksle oy kullandılar ve yüzde elliye elli bir sonuç çıktı.
bu sene de değişen bir şey yok, hatta yaşanan birçok şey erdoğan aleyhine oldu. herkes emin olsun ki erdoğan'a muhalif olan insanlar referandumda nasıl hayır oyunda birleştiyse bu seçimde de hiç fazla irdelemeden erdoğan'ın karşısındaki en güçlü rakipte birleşecekler.
çoğunluğu iyi parti çatısı altına giren türk milliyetçileri bile önce erdoğan devrilsin sonra kürtçülerin icabına bakarız der oldu, ben de dahil...
erdoğan; 24 haziran'dan sonra ilk ziyaretimi azerbaycan'a yapacağım diyor. yani imalı olarak ben seçileceğim demeye getiriyor, bu genelkurmay başkanı da alkışlıyor...
akp milletvekili misin be adam, bu neyin şakşakçılığı? anlaşılıyor ki bu seneki ağustos ayı yaş toplantısında çok kişiler akp'de meşru siyaset yapmaya zorlanacaklar...
şu an akşener muhalefet kesimleri için tek aday haline getiriliyor, chp bizzat bu işin başında. chp tabanının bir kesiminin akşener'e mesafesi vardı, bu kesime abdullah gül gösterildi, böylece bu kesim abdullah gül'ü görüp akşener'e razı oluyor, hatta oldu.
geçin dalganızı, bunun chp'yi meral akşener'e yöneltme stratejisi olduğunu sizin aklınız almaz.
chp açıkça akşener'i destekliyoruz dememek için belirsizlik yaratıp kendi tabanını akşener'e yönlendiriyor. gayet de başarılı oluyor, siz daha muhalefette bölünme bekleyedurun, chp bu stratejisiyle muhalefeti birleştiriyor.
cumhuriyet halk partisi parlamenter sistem partisidir, başkanlık sistemindeki tek partili hükümet şeklinde chp yönetme kudretini elinde tutamaz.
chp koalisyonların olduğu parlamenter sistemde merkez sağ ve milliyetçi partilerle verimli, kalıcı iktidarlar kurabilir, yönetimde her daim kendi ağırlığını koruyabilir.
o yüzden chp için en uygun seçenek parlamenter sisteme dönüş için merkez sağ/milliyetçi bir ismin adaylığını direkt veya dolaylı yoldan desteklemek, başarıya ulaşma ile birlikte de parlamenter sisteme dönüşün yolunu açmaktır.
chp bu stratejiyi izlerse türkiye uzun seneler chp- merkez sağ/milliyetçi koalisyonları ile yönetilir, bu koalisyonlar da ekseriyetle chp genel başkanlarının başbakanlığında kurulur. ama tekrar ediyorum cumhurbaşkanı merkez sağ veya milliyetçi bir isim olmalı.
tayyip erdoğan faktörü varmış, hangi erdoğan? 16 senedir sürekli (güya) kandırılan, ekonomiyi bir adım ileri götüremeyen, tarımı hayvancılığı bitiren, sanayiyi dış sermayenin işçi gücü haline getiren, üretmeyen ekonomiyi ülkeye sokan, yıpranmış, tükenmiş, her seçim milleti aynı komplo teorileriyle gazlayıp, yapay düşmanlarla savaşarak iktidar olan erdoğan mı?
her halükarda akp ve erdoğan gidiyor. iyi parti, chp ve sp'nin tüm planları akp'yi deviriyor. mesele akp'yi daha da çökertmek, bunun için hangi planı işleteceklerine dair anlaşmazlık var mesele bu.
makedonya, kosova ve batı trakya türkleriyle birlikte balkan türklerini oluşturan topluluklardan biridir.
balkan türkleri içerisinde en büyük nüfus bulgaristan türkleri'ne aittir, bulgaristan'da ve avrupa ülkerinde 1 milyonu, türkiye'de ise 10 milyonu aşkın nüfusları vardır. fakat nesilden nesile gidildikçe muhacir olduğunu unutmuştur birçoğu.
belirtmek gereken bir başka özellik de şudur ki, bulgaristan türkleri; makedonya, kosova ve trakya türklerine nazaran çok daha izole yaşamış, diğer balkan müslümanlarıyla tarihsel ve coğrafi olarak iletişime geçmemişlerdir. balkanların yerli müslüman halkları olan arnavutlar, boşnaklar, pomaklar, patriyotlar ve torbeşler makedonya'da, kosova'da ve kısmen batı trakya'daki türklerle temas etmişlerdir. fakat bulgaristan türkleri balkan etkisinden uzak kalmış ve bariz asyalı/turanid kimliğini taşımıştır.