Ali şeriati'nin oğlu ve en büyük çocuğudur. Kendisi şu anda iran'da yaşamaktadır. Sosyoloji ve felsefe profesörüdür. Babasının fikirlerini benimsemiştir.
Amerika'nın bilhassa kuruluş dönemlerini ele alan amerika'nın gelişiminin en çok fen bilimlerindeki gelişmeye bağlı olduğunu anlatan, siyaseti pek çok yerde ihmal eden yavan bir belgeseldir. Tamam kabul ediyorum fen amerika'nın gelişiminde büyük bir rol oynamıştır ama tek başına fen hiçbir halta yaramaz. Sosyal bilimler en az fen bilimleri kadar önemlidir ve amerika bu sosyal bilimler olmasa kozmopolitik yapısından dolayı kurulmadan dağılırdı, farklı etnik gruplar kaynaşamazdı. Amerika'nın sosyal bilgisi Çok fazla sayıda kültürü tek bir potada eritmek yerine tüm farklılıkları bir zenginlik olarak gördüler ve bunun sayesinde kültür çatışması değil kültür zenginliği oluşturdular. Amerika'daki bu sosyal bilgi fennin de gelişimine öncü oldu. Eğer bu sosyal bilgi olmasa bugün amerika hala ufak tefek bir koloni olacaktı belki de kim bilir?
Uzun bir aradan sonra döndüğüm uludağ sözlükte gözüme çarpan durumdur. Özellikle kürtlere yönelik(kürt değilim kürtlükle alakam bile yok) ırkçı söylem zaten bir sözlük gerçeği iken bu daha da artmış. Öyle ki: sanki bir küfürmüş gibi "k*rt" şeklinde yazılmış. Her milletin içinde her çeşit insan vardır kardeşim. Bu insanların içinde tıpkı ülkemizde yaşayan diğer milletlerde olduğu gibi (mesela ben çerkezim ve her ne kadar bundan nefret etsem de benim milletimin içinden de bu ülkeye ihanet eden şerefsizler mevcut. Onların hepsinden nefret ediyorum.)hainler var elbette. Ama bu milletin içerisinde o kadar güzel insanlar var ki(pek çok iyi insan tanıdım.) Sormayın. Her milletten iyi, kötü her çeşit insan çıkar.