efenim ilk önce cevşenlere yazılan dua vs bulunur. sonra word belgesine aktarılarak flash disk'e atılır ve askısıyla boyunda taşınmaya başlanır...
makbul müdür değil midir bilmem ama bunu düşünen yazarlarımız mevcuttur.
değişik konularda ilk yüzlerin aketini yapan nacizane site...
yazarlarımızdan o h a'nın da adı bulunmaktadır; 100 sunucu oylamasında. bu da benden tüyo olsun nickine dair*
oylama sırasında budur işte fasilitesinin olur olmadık yerlerde çıkması durumudur ki burada işleyeceğimiz konu bu fasilitenin eksi oy verme sırasında çıkması olayıdır.
aslında mantıksız gibi gözükse de onun da kendi içinde bir mantığı vardır. dumura uğratan entryleri arşivlemek için yaratılmış olabilir bu fasilite. ancak bu sefer de bu dumur yaratan entry sahibini "ulan bak favorilerine eklemiş beni" gazıyla aynı saçmalıkta entryler yazmasına sevk edebilir. bu durumda "bir de böyleleri var" adıyla uygulanması daha makbul olabilir. ancak bu sefer de uuser kendi kendini ifşa edecektir, "ulan maymun seni eksiledim yetmedi bir de kapak yaptım" demiş olacaktır.
amerikan sinemasının, seksenli yıllarda acıga cıkan oyuncularından biri.
oynadıgı bazı filmler;
sehir kovboyu (urban cowboy, james bridges,1980)
sardalya sokagı (cannery row,david j. ward,1982)
karadul (black widow,bob rafelson,1986)
kanun kartalları (legal eagles,ivan reitman, 1986)
sevgi sozcukleri (terms of endearment, james l. brooks,1983)
colde cay ( sheltering sky, bernardo bertolucci,1990)
milliyet gazetesi muhabiri. murathan mungan'ın "yüksek topuklar" kitabının ismini "yüksek topuklu ökçeler" şeklinde yazmasıyla ünlüdür. "derin devlet oldu devlet" kitabı hali hazırda bulunmaktadır.
(bkz: ukteydim doldum)
avustralya'yi yeni gine'den ayiran, pacific okyanusu'nun bir bolumu. bölgede endonezya'ya ait irili ufaklı adalar bulunur. tropik balıklarıyla ünlüdür.
(bkz: ukteydi doldu)
Science dergisine göre, 2006'nın önemli bilimsel gelişmeleri:
"Poincare Önermesi"nin çözümü
"DNA fosillerinin ortaya çıkarılması". Bilim insanları, 38 bin yıllık Neandertal fosillerinin DNA'larını yeniden yapılandırarak, insanınkiyle yüzde 99,9 oranında benzerlik taşıdığını tespit ettiler.
"Küçülen buzullar". Buz bilimciler, dünyanın iki büyük buzul örtüsünün giderek artan bir hızla okyanuslara karışmakta olduğunu tespit ettiler.
"Denizden karaya". Bilim insanları, 375 milyon yaşında bir balığın, deniz yaratığı ve kara hayvanı arasındaki evrim boşluğunu doldurmasının ayrıntılarını ortaya çıkardılar.
"Harry Potter'ın görünmezlik pelerini". ingiliz ve Amerikalı bilim ekibi, bir cismi mikrodalgaların bükülmesini sağlayarak görünmez olmasını sağlayan ve "metamateryal" adı verilen bir cihaz geliştirdiler.
"Umut Işığı". Klinik deneyler, "ranizumab" adlı ilacın, yaşa bağlı olarak görme bozukluğu olan hastaların üçte birinde iyileşme sağladığını ortaya çıkardı.
"Türlerin doğuşu". Sinek ve kelebekler üzerinde yapılan araştırmalar, türlerin nasıl oluştuğunun anlaşılmasına yardımcı oldu.
"Işık engelinin ötesi". Yeni mikroskopi teknikleri, biyologlara hücre ve proteinlerin ince yapılarının daha iyi gözlemlemelerine olanak sağladı.
"Anıların Israrı". Nörologlar, beynin yeni hatıraları nasıl kayıt ettiğini iç yüzünü ortaya çıkardılar.
"Küçük moleküller". Araştırmacılar, gen ifadesini (tanımını) durduran yeni bir küçük RNA molekül sınıfı tespit ettiler.
e-postalarda, msn iletilerinde "hmmm" türünden ses efektleri kullanmaktır. o kadar doğal bir hal almıştır ki; iletilerde "neydi o neydi o neydiiiii" gibi düşünce baloncukları dahi yazıya dökülmeye başlanmış ve pek bir yakında zamanda, edebiyatta yeni bir akım olarak, romanlarımıza kadar girmesinden korkulmaktadır.