iyi ve kötü anılar sürekli birikiyor zihnimizde. Okula başladığın ilk günü, ilk telefonunu veya ilk maaşını hatırlıyorsun ister istemez. ama kötü anıların verdiği acı iyilerin verdiği hazdan neden daha ağır oluyor. aşık oluyorsun, belki de o da sana aşık oluyor ve bir ilişkiye başlıyorsun. ilişki bittiğinde onunla yaşadığın güzel anılar bile acı vermeye başlıyor. acı yersin de üzerine su içerek geçirmeye çalışmak gibi daha da acıtıyor anılar. bir ölüme şahit olmak belki de en sevdiğin kişi. her şey biraz daha acı vermeye başlıyor. gün içinde mutlu görünüyorsun okulda, işte veya her nerede isen belirli bir seviyede iletişim kurmanın gereğince saklıyorsun acını. ya da gürültüde acı kayboluyor. gecenin karanlığı harekete geçiriyor hafızanın eşsiz kalıntılarında dipte kalan damlalarını. çözüm yolu aradıkça batıyorsun. özledikçe senden uzaklaşıyor, istedikçe çıkmaza giriyor. belki de insan olmanın gereği de bu. ya da hayvanlar da yaşıyor bunu ama anlamıyoruz. bir de her şeye rağmen yaşamak ve hissizleşmek var. ulaşılabilecek en üst seviye rahatlık hissizlikte. beynin kendi kendini sadece duygularla anestezi etmesi diye yazarlar umarım sözlüğe bunu. o yüzden atalarımız çok güzel demiş düşün düşün boktur işin diye.
Ülke ve dünya üzerinde yaşanan binlerce kötü hadise, küçük dünyalarda yaşanan depremler. Sanki büyük çöküş yaklaşıyor ve bir sabah uyandığımızda hiçbir şey aynı olmayacak.
insanı gereksiz yere yoran bir durumdur. biri ile görüşme diğerini sinirlendirir diğeriyle görüşseniz aynı şekilde. bir zamandan sonra barıştırma yollarını aramaya ya da birini seçmek zorunda kalırsınız.
evet bir sosyal deneydir. sosyal medyada algı üzerine gerçekleştirilmiş başarılı bir çalışma olarak veri analistlerinin yüzünü güldüren bir çalışmadır.
trafikte, okulda, iş yerinde, yolda, sosyal medyada ve akla gelebilecek her yerde bir kavga bir tartışma bir egosantrik durum var. bu kadar mutsuz olmak için kendini zorlayan insanın içinde sakin kalmak gerçekten büyük bir sorunsal artık.
buzz feed yellow tarafından hazırlanmış american taste international alcohols videosunda gösterilmiştir. videoda diğer ülkelerin içkilerinin de tadıldığı eğlenceli video; https://www.youtube.com/watch?v=Yp2oBnhtoL8
az önce gerçekleştirdiğim eylemdir. Amerika manşeili bir firmaya bilgi vermesi için mail atmış bulunuyorum. işin kötüsü şirket hakkında türkçe bir kaynağa ulaşamamış olmam. ingilizcesi iyi olan yazarlar ile gelecek maili değerlendirip güzel bilgiler aktarmak isterim.
5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hijyen Eğitimi
Yönetmeliğince;
Gıda üretim, toptan ve perakende satışına yönelik iş yerlerinde,
insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde,
insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde
Hangi sektör olduğu fark etmeksizin işletmelerin çay ocağı, yemekhane vb. bölümlerinde
çalışan tüm personeller Hijyen Eğitimi almak zorundadır.
Eğitim 8 saat olup ilgili makamlardan sağlanmaktadır.
Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Seçkin, 1939'da istanbul'da doğdu. Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Seçkin, gazeteciliğe 1959'da Ankara'da başladı. Seçkin, Türk Haberler Ajansı'nın ardından TRT'de görev yaptı. Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliğini başlatan Seçkin uzun süre Anadolu Ajansı'nda da görev aldı. Seçkin'in ayrıca "ilk
Meclis'ten Kalanlar, "Cumhuriyet Tutanağı", "Ajans Haberleri", "Musalladan Şöhrete Safiye Ayla", "Zeki Müren" ve "Türkiye Böyle Kuruldu" adlı kitapları da bulunuyor.
1959 yılında küçük bir atölyede doğan CEM markası, 2005 yılında italyan Bialetti industrıe ile birleşti ve Cem Bialetti adını aldı. Bugün, izmit'te yer alan fabrikasında, 25.000 m2 kapalı üretim alanında hem CEM hem de Bialetti industrie markası ile Amerika'dan Hong Kong'a kadar birçok ülkeye ihracatta bulunmaktadır.
Başlıca ürün grupları; tava, tencere, kek kalıbı ve çaydanlıktır.
Gürallar Grubu çatısı altında, 1994 yılında temelleri atılan ve Türkiye sofra camı üretiminde tekelci yaklaşımı kırarak sektörün gelişiminde önemli bir rol oynayan Gürallar ArtCraft, dünya markası olma hedefiyle 2014 yılı itibariyle kurumsal yenilenmeye gitmiş ve LAV markası ile yoluna devam etme kararı almıştır.
Logosundan ambalaj tasarımına kadar her açıdan yepyeni bir marka olarak tasarlanan LAV, kadınlar başta olmak üzere tüm kullanıcılarının en samimi, en tarz arkadaşı olmayı hedeflemektedir. Dikkatlice inceleyecek olursanız ürünlerin ambalajı kadın dergisi formatında ve renklerinde hazırlanmıştır.
Üretimini Kütahyada gerçekleştiren LAV, toplam 300 bin metrekare alan üzerinde kurulu 2 üretim tesisinde günde 2 milyon adede ulaşan üretimi ile dünya üreticileri arasında 6. sırada yer almaktadır. 2000 kişinin istihdam edildiği tesislerde, toplam 3500 kalem üretim gerçekleştirilirken, ürünler başta Fransa, ispanya ve iran olmak üzere, Brezilyadan Çin ve Filipinlere kadar dünyanın 130 ülkesine ihraç edilmektedir.
Ayrıca, 2001 yılında kurulan Gürallar Teknopark bünyesinde cam üretimiyle ilgili yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.
Birbirinden farklı tasarımları ile LAV markası özellikle bayan tüketici gurubuna yönelik arz teşkil etmektedir.
Yeni tasarım çay bardakları birbirinden değişik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. En dikkat çeken ürünleri; Derin, lal ve dantela isimli ürünleridir.