barış manço'dur. henüz küçüktüm ve ilerde çok özleyeceğimi bildiğim için ağladım sanırım. ona ait yeni görüntüler gördüğümde gözlerim buğulanır. farklı bir sanatçıydı. çocukların dünyasında çok güzel izler bıraktı.
okuduğum üniversitenin ismini vermeden meseleyi dillendireyim. çünkü bu genel bir problemdir. adamın - kadınınn isminin önüne prof. doç. dr. koyulmuş ancak not olarak verdiği yazılarda de - da ayrımını dahi yapamıyor ve cümle kurmasını beceremiyor. kitaba bakarak ders anlatıyor. yani ilkokulda sözlüye kalkmış ve kitaptan kopya çeken çocuklar gibi, konu hakimiyeti sıfır. ne kitap okuyor, ne film seyrediyor ne de günceli takip ediyorlar. adama diyorum ki fidel kastro ölmüş "o kim?" diyor. oha çüşşş. vallahi abartmıyorum dostoyevski'yi duymamış hocaya rastladım.
hayatı garantileyip olmayan bilgiyi satma derdindeler. belki de ezberci kafayla yetiştiği için böyleler ancak yeni bir ufuk açma ihtimalleri neredeyse yok.
işini özveriyle yapan ve donanımlı hocalarımızı tenzih ederim.
alfred hitchcockun lifeboat - yaşamak istiyoruz filmi. (1944 yapımıdır) gece gece beni benden aldı. film bir botta geçiyor ama ne güzellikler sığdırmış arkadaş. seyret seyret doyama.
arkadaşlarımdan ikisi düğününü yapamadı. çok ilginç ama ben de bir sürü filmi sinemada izleme şansını kaybettim. neyse devletimize zeval gelmesin de, ertelenenler zaman aşımı uğrasa da gerçekleşebilir.
saçma bulduğum kitaplardır. hepsini toplayın bir tane klasik edebiyat eserinin yaptığı katkıyı sağlamaz insana. saçma öneriler ve sürekli, şu olursun - bu olabilirsin önermesinde bulunan ama kişisel gelişim kitabı yazmaktan başka kendini geliştirememiş kişilerin yazdığı kitaplardır.
rahmetliyi severdim. inatçı kişiliği hep ilgimi çekmiş başarıları hayatıma rol model olmuş kişilerdendi.
onu kendine has üslubu, özgüveni, başarıları, sporcu kişiliği ve en önemlisi insalcıl bakışıyla hatırlayacağım. üzerine çokça okumalar yaptım. bu da onlardan biri.
1980 doğumlu senarist ve yönetmendir. çektiği kısa filmlerle önemli festivallerden ödül almış nadir kadın yönetmenlerdendir. ilk uzun metrajı ana yurdu filmi dünya prömiyerini 72 venedik film festivalinde yapmış umut vaat eden kişidir.
sergio leone nin içinde bulunduğu tüm filmlerdir. western çok erkeksi gelse de leone usta kullandığı kadın figürleriyle erkek egemen bir filmde kadına hitap etmeyi başarabilmiştir.
onun filmlerine en çok yakışan kadın ise hiç şüphesiz claudia cardinale dir. o atmosferde bile kadın psikolojisi üzerine müthiş göndermeler yapar. tarantino nun filmlerinde de leone etkisini rahatlıkla görebiliyoruz.
aslında bir kadın olarak hemcinslerimin seyredip seyredemediğini merak ediyordum. ancak çevremde bazı erkeklerin de bu filmi tamamlayamadığını öğrenince kişi olarak değiştirdim. evet filmi üç kere seyretmeye çalıştım ve üçünde de bitiremedim.
başlığımı senin bilgi seviyesizliğine göre mi açacağım a cahil. azıcık genel kültürün olsa kulağına çalınırdı zaten.
projenin adı: cryonics
biraz önce national geographic kanalında detaylı bir bölüm yayınlandı. o saçma yerli dizilerinden kafanı kaldırabilseydin benden önce görme ihtimalin de olabilirdi. i see kel people.
ana yurdu filminin ön plana çıktığı festivaldir. toplam 5 ödül almıştır. istanbul film festivalinde seyrettiğimde beğendiğimi ve görülmesi gerek filmlerden olduğunu söyleyebilirim. ödüller şu şekilde sıralanmıştır:
* En iyi Film: Ana Yurdu
* Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü: Toz Bezi
* En iyi Yönetmen: Senem Tüzen (Ana Yurdu)
* En iyi Kadın Oyuncu: Asiye Dinçsoy (Toz Bezi)
* En iyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)
* En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Çiğdem Selışık Onat (Çırak)
* En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kadir Çermik (Sarmaşık)
* Onat Kutlar En iyi Senaryo Ödülü: Senem Tüzen (Ana Yurdu)
* En iyi Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir (Ana Yurdu)
* En iyi Sanat Yönetmeni: Gülçin Fathirezaei (Misafir)
* En iyi Özgün Müzik: François Couturier (Rüzgarın Hatıraları)
* En iyi Kurgu: Adam Isenberg, Yorgos Mavropsaridis ve Senem Tüzen (Ana Yurdu)
* En iyi Ses Tasarımı: Orçun Kozluca (Memleket)
* Umut Veren Yeni Yönetmen: Emre Konuk (Çırak)
* Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu: Şehnaz Bölen Taftalı (Saklı)
* Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu: Hakan Atalay (Çırak)
* Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı: Emre Konuk (Çırak).
çırak filmiyle sinemaya kaliteli bir giriş yapan yönetmendir. 27. ankara film festivalinde umut veren" ödüllerini toplamış kişidir. ayrıca trt 1 de yayınlanan yunus emre dizisinin de yönetmenidir. ileriye dönük harbiden umutlandıran yönetmenlerimizdendir.