ilk önce burada yapılan eleştirilere cevap verelim. ekonomiye siyasetin etkisini göz ardı ediyor denmiş, aksine son konuşmasında şunun altını net bir şekilde çizdi. siyasiler bu denli demeç verdikçe piyasalar normale dönmeyecek, bunun etkisini hepimiz göreceğiz. siyasilerin merkez bankasına karışmaması gerekliliğini, faizleri düşürün diye tutturmanın mantıksız hamleler olduğunu sürekli dile getirmekte. ki zaten olaylara geniş açıdan bakan birinin siyasetin etkisini göz ardı etmesi saçma gelmiyor mu.
ikinci eleştiri olarak demirtaş ın fen liseleri olsun diye tutturması türkiye de işe yaramaz yazılmış, oraya gidenler zaten üstün beyinliymiş. bakın sanırım şu noktayı atlıyorsunuz, türkiye 80 milyonluk bir ülke, bu ülkede öyle yetenekli kafası çalışan çocuk var ki bir çoğu eğitim kalitesizliğinden istemediği üniversitenin işe yaramaz bölümüne gidiyor. lise çağında fen matematik eğitimini gören çocukta en azından bir ışık olur. öğrencinin lisede dahi matematikten fen bilimlerinden uzak olması, üniversite çağına geldiğinde tamamen sözel bölümlere yönelmesi demektir. sözel okumak tabi ki kötü değildir fakat ülkenin kalkınması için bilime yatırım olması artık tartışılmaz bir gerçek haline gelmiştir. o nedenle fen liselerinde olabildiğince fazla öğrenciye eğitim verilmesi gelecek için büyük bir yatırımdır. zaten her mezun olan bilim adamı olsun gibi amaç yoktur, fakat içinden bir öğrenci bile üniversiteye gittiğinde yazılım geliştirerek bunu dünya kullanırsa ülke gelişebilir.
ülkesini seven her insan gibi kendi bilgi düzeyi ölçüsünde tavsiyelerde önerilerde bulunmuş bir adamdır. ekonomist sayılarla istatistiklerle gerçeği ortaya koyar, türkiye için fotoğrafın kötü olduğunu söylüyor ve önerilerini ortaya koyuyor buna çamur atmak yerine daha iyi bir çözüm yolunu siz öne sürün. bence ülke için çok faydalı biridir ve umarım sözleri dikkate alınır da bir şeyler yapılır.
duyarlı(!) vatandaşlar tarafından yapılmıştır. şu ülkede ne kadar duyarlı insan var allah aşkına. çocukları öldürene, bombaları patlatana, terörü devam ettirene hiiiç bir şey yapma, fakat bir kişi laf etti diye onlarca kişi toplanıp linç et adamı. insan olsak biraz keşke.
eminim ki ileride çok daha fazla ismini duyacağız. kaliteli videoları, farklı tarzıyla kendisini takip ettiren belgesel yapımcısı.
dizi ve filmlerdeki kompozisyon kurallarını açıklaması "ufku 2 katına çıkaran şeyler" başlığına girecek cinsten.
madde kullanımının kaçınılmaz sonu. ilk madde alındığında eşiği aşmış olursunuz, o ilk andaki mutluluğa ulaşmak için her seferinde bir öncekinden fazla doz almak gerekir ve sonunda overdose.
öyle yada böyle ülkemizde değişmez dediğimiz şeyleri değiştirebilmiş ancak bir çoğu toplumda etkisini gösterememiştir. bu sene kamu spotlarıyla yakından ilişkimiz olacak, iyi anlaşmaya çalışıyorum.
bir yaz günü antrenman yapmaya karar verdim ve yol bisikletimi çıkarıp evden kilometrelerce uzaklaşmaya hazırlandım. 30 km gitmiştim ki hava bulutlanıp bozmaya başladı. yanıma da yağmurluk almayı akıl etmemişim. o sırada gök gürültüsüyle birlikte hafif hafif yağmaya başladı. yaz yağmurudur bir şey olmaz diyerek gitmeye devam ettim, yol kenarında benzin istasyonunda bekleyeyim de dinince geri dönerim dedim. 1 saat geçti yok, 2 saat geçti yok, dinmiyordu lanet yağmur. şimdi eve gitmeye başlamazsam hava kararacaktı. ikilemde kaldım ve yağmurda bisiklet sürmeyi göze alarak çıktım yola. hızlı hızlı sürüyorum ve alnımdan düşen terler yağmur suyuyla karışıp ağzıma giriyordu. tadının ne garip olduğunu düşünüyordum o anda, yemeğe sos olarak dökülse acaba ne olurdu, peki ya yolda oluşan çukurların içine dolan çamurların tadı? hepsinin tadına bakma fırsatım oldu. gözlüğüm çamurla kaplandı ve çamurlanmamış ufak bir delikten yola bakarak eve kadar ulaştım. her yerim ıslak ve çamurla kaplıydı. tanınmaz hale gelmiştim ama aldığım keyif de bambaşkaydı. şuan yapar mıyım bilmiyorum ama gençken hayatı çok başka yaşıyormuşum.
kitleleri manipüle etmenin yollarından biri de "tamamen ücretsiz" gibi anahtar kavramlar kullanmaktır.
bizim toplumumuz nitelikten çok niceliğe baktığı için bu söz oyunlarına aldanması çok daha kolay. bu cümleyi duyan vatandaş her şekilde karlı bir proje yapıldığını düşünür, buna inanır. halbuki işin iç yüzüne bakıldığında milyon liralık rantlar, rüşvet, kesilen ağaçlar, projenin gerekliliği-gereksizliği, adam kayırma, zenginleşen şirketler, vergi arttırımı gibi alt başlıkları kimse düşünmez.
iş hayatına başlayana kadar artarak devam eden durum. en fazla türkiye de görülür, gençlerin çalışma hayatından uzak kalması ve sosyal hayata hazırlıksız olması ana sebepleridir.
koşu ayakkabısı endüstrisinde büyük bir yere sahiptir. japon teknolojisinin hakkını veriyor, özellikle wave teknolojisi ile anılır. yalnızca teknoloji değil tasarım olarak da harika modelleri vardır. (bkz: mizuno paradox)
eğer gerçek anlamda koşmak istiyorsanız adidas ın dandik modeline 400 lira vermek yerine bu markaya da bir bakın derim.
eğer üniversite kapatılıyorsa esnafın dükkanı gibi mühür vurulmaz, oradaki öğrenciler orada okumaya devam eder, isim değişir, tabela değişir, belki akademik kadro değişebilir ama öğrencileri o binadan alıp devlet üniversitesine koymak salaklıktır.