hocaları beş para etmeyen bir bölümdür. çoğu hocanın 'mühendis ne iş yapar' sorusunun cevabını bildiğinden bile şüpheliyim. bu bölüm öğrencilere adeta açıköğretim mühendislik okuyormuş hissi verir. hocalar kesinlikle yardım etmez.ota boka sizin sorumluluğunuz der.
gelelim sınavlara.akıllara zarar sınavları vardır. bu akıllara zararlık sınavların çok zor olmasından ileri gelmez.
hocaların öğrenci sikmeyi çok sevmelerinden ileri gelir. mesela bazı hocalar lecture not verir,dersi nottan işler,mutlu olursunuz. sonra notta olmayan şeyleri sorarlar. çoğu hiç not vermez kitapla başbaşa kalırsınız. numerical sınavında bütün metodların matlab algoritmalarını bilmenizi ve sınavda sorulacak bir tanesini yazmanızı beklerler falan filan. hiç kimsenin aklına şunu proje olarak verelim fikri gelmez.çünkü yattığı yerden göt büyütmek bu bölümün hocalarının mottosudur. geçmiş yılların sorularını kesinlikle bulamazsınız. sınavlara girerken hocanın ne tarz sorular soracağını kesinlikle kestiremezsiniz.
çok fazla 4 kredilik ders vardır ve bu büyük bir dezavantajdır.adam gibi ders programı yapamadan kalkıp amerikan okulları ile yarışmaya filan çalışırlar,salak salak uygulamalar yaparlar.onlara tavsiyem önce götünüzdeki boku temizleyin sonra dünya ile yarışırsınız.yetkin mühendislik sınavı sizin neyinize amk.
daha nice böyle mallıklarla doludur. sonuç olarak öğrenilmiş çaresizlik nedir onu görürsünüz bu okulda. kesinlikle uzak durulmalıdır.
ben makinacı olucam diyen genç birey gerekirse on kere lys'ye gir ama gazi'ye gelme.
mühendislikte türkiye 3. lafları filan zırvadır.ama en zor 1. olabilir.zorluğunun, mallığından geldiğini zaten yukarda anlattım.
yunanistan çok büyük oranda fransa ve almanya özel sektörüne borçlu. sorunda tam olarak bu. fransa ve almanya'nın tek derdi özel sektörlerine bu borçların ödenmesini sağlamak.
avrupa birliği olarak yunanistan'a kurtarma pakedi adı altında para verelim. yunanistan bu parayla bizim özel sektöre olan borcunu kapatsın. böylece yunanistan kamu kurumlarına ve imf ye borçlansın, almanya ve fransa özel sektörlerine değil. yani bu kurtarma paketleri ile alacaklı değiştiriliyor.
cnc tarzı tezgahlara dökülen toz, bilgisayar kontrollü lazer başlığı ile birleştirilir. hem daha ucuz hem daha hassas üretim yapılmış olur. malesef bu tezgahlar çok pahalı ve sadece yurtdışında üretiliyor.
karbon atomunun bal peteği örgülü yapılarından bir tanesidir. aynı zamanda bilinen ilk 2 boyutlu malzemedir.
grafen sentezleme yeteneğini kazanmak geleceği elinde tutmak demektir. elektronik, kimya, pil teknolojileri, sensörler vb birçok alanda kullanılacak ve o alanları bir üst seviyeye çıkaracak bir malzemedir grafen.