Pontus kökenli rizeli puştlara sağlam geçiren bir tatardir ayrıca kayserili değilim alakam yoktur genetik olarak da sibirya'ya en yakın genlere sahip olan kişiler kayseri,istanbul ve aydın da yaşar
Türkçü geçinen adamın melez olduğunu nereden biliyorsun koçum genetik test mi yaptın adama al bende türkçüyüm seceremiz var alexander miş agop muş yunan,ermeni yok alayı türk gidiyor e tabi hristiyan pontus dan dönme olduğunuz için şeriat için bu kadar heyecanlı olmanız normal hiç şeriat gormediniz çünkü yaşamak istiyorsunuz o yüzden var bu kadar heyecan
Sayın enik vandal diye millete bok atacağına boğaz köprüsünde bıçakla gencecik olaydan haberi olmayan askerin boğazını kesen,kemerle döven siz değil mısınız?
Çoluğu çocuğu şey etmek için bademleme diye isim uyduran siz değil mısınız?
20 yıl önce kutuplaşma yoktu da neden siz başa gelince başladı?
Benim derdim din mezhep ile değil din mezhep olsa şii azeriye şamanist tuva ya kardeş demeyiz
Ağza kemik olsa sadıktır dinci enik yaprağımın antifreeze madem o kadar türksünüz ne diye 20 yıldır halkı yok müslüman yok hristiyan diye bölersiniz toplumu kutuplastıran sizsiniz amk biz değil.
Harbiden pax moğol ne amk pax mongolica yazacaksın yabancı bir kalıp o ben şimdi pax hazar yazsam ne deyişen amk derler ama pax hazarica yazsam anlarlar
Bilimsel araştırmalara göre kelime dağarcığı daha zengin ve daha güvenilir tiplerdir içi ne ise dışı da o dur sana burada abi çekip arkandan küfretmez yüzüne söyler.
Aymak sözü, ayırmak, ayrı bölmeler, grup, kabile/boy, toplum anlamlarına gelir. Günümüz Moğol coğrafyasında ve Türk coğrafyalarından Kazakistan, Kırgızistan, Altay, Hakasya, Şorya ve Türklerin yaşadığı Çin'in batı ve kuzey kesiminde gibi yerlerde aymak kelimesi bölge, ilçe, yöre için idari anlamda kullanılmaktadır. Türk kültürü etkisinde kalmış Fin kökenli Ural toplumları (mesela Mariler), Farslar, Buryatlar, bazı Kafkas halkları bu terimi kullanmaktadırlar. Hakasya'da Şira aymağı örnek olarak verilebilir.
Aymak — bölüm, bölge, ilçe, toplum, sayfa, siyasi birlik manalarına gelir.
Aymaklar (Farsça: ایماق), Afganistan'da farklı kökene sahip göçebe kabilelerden oluşan bir topluluk olmasına rağmen, topluluğu oluşturan neredeyse tüm kabileler günümüzde artık anadili olarak Farsçayı konuşmaktadır. Yaşadıkları bölgeler Afganistan'ın orta bölgeleridir. Yaklaşık olarak Afganistan nüfusunun %2'sini teşkil etmektedirler. Aymak kelimesi Türkçe Oymak veya Moğolca Aimag kelimelerinden gelir ve boy demektir.
Afganistan'da daha ziyade dört oymak anlamına gelen Çohar-Aymaq (Farsça: چهار ایماق ) olarak bilinmektedir. Bu dört kabilenin adları şöyledir:
*Hazara (Moğol,afgan,türk,dari,tacik karışık)
*Cemşidi (Farslaşmış Türk kökenli)
*Teymuri (Farslaşmış Türk kökenli)
*Taymani (afgan kökenli)
Aymak-ı Hazara, Afganistan'da yaşayan diğer bir etnik grup olan Hazara'lar değildir. islam'ın Şiî itikadına mensup olan Hazara milletinden farklı olarak Aymak-ı Hazara milleti Sünnî Müslümanlardır.