dün başlayan wimbledon'da bu yılki favorimiz sempatik sırp tenisçi. big forehand diye anılır cidden muazzam bir forehandi vardır. yalnız solak tenisçilere karşı şansı tutmaz, biraz da big backhande yüklense grand slam yarı final, finallerinden aşağıda kalmaz, bir numaraya yeniden yükselebilir.
murray'nin ilk turda elediği goffin eskişehir'de finalde marsel'i tokatlamıştı iki yıl önce. yazık goffincık'a da hep nadal, murray, federer falan denk geliyor ilk turlarda. marsel yine şanslı ama değerlendiremiyor.
yine bi türk gazıyla bu sefer geçer ilerler belki 3. 4.tur görür diye heyecanla açtım ilk sette maç puanını değerlendiremeyince kapattım, umudumuz seneye demek istemiyorum artık iş genç nesile düşüyor.
joey'nin kendi adına dizisi bile yapılmış, o kadar sevilmiştir. ross'un chandler'ın konuşmadan sadece bakışlarıyla yardıkları sahneler tonladır. zaten ikisini de izleyen net farkı görür.
tenisçiler yetiştirilme itibariyle çok mütevazidirler. saatlerce yapılan antrenmanlara ek olarak birçok sosyal eğitim de alırlar.
tenisleri de kişiliklerinin kalitesiyle doğru orantılı ilerler. kuracağı oyunu düşünmekte olan oyuncunun top seçimi tamamen profesyonellik gereğidir. adam o an işine odaklanıyor napsın.
işin fiziki boyutunu yukarıda birkaç arkadaş anlatmış ben de biraz bahsedeceğim:
spin denen kavramı az çok oynadığınız toplu sporlardan bilirsiniz. raketle topun birleştiği mili saniyede raket başını hızla yukarı asılmak topun üzerindeki tüyleri her defasında rendeler resmen. yine ileri raket tutuşlarına bağlı olarak top spin doğar. rally'de olan topa nadal ve djokovic'in her seferinde yüz küsur kilometre hızla ve top spinli vurduklarını ve o puanın elli dört vuruşla bittiğini düşünün. sıradaki servisinizde o top resmen mundar olmuştur. o top elinize gelirse elbette ki kullanmak istemeyeceksiniz. elinize alacağınız üç topu tartar ilk servisiniz için sert top ikincisi için de tüylü top tercihiniz olacaktır. ikinci kick, slice (kesme) serviste topun yüzeye yapışma ihtiyacı vardır.
(bu arada tenisçiler ballboyları çok severler, onlarla her zaman konuşup, şakalaşırlar. kendileri de beş yaşlarından beri kortta koşturduklarından o çocukları gayet iyi anlarlar ve küstahlık yapma gereği duymazlar. öz itibariyle onlara yapacakları küstahlık kendi benliklerine yapacak oldukları küstahlık olur.)
not: amatörlüğün dibinde bir turnuvada, dağlara taşlara düzeyde tenis oynayan birinin top seçtiğini görürseniz ona tüm uludağca küfredebilirsiniz. ama yapmayın etmeyin sözlükdaşlarım güzide tenisçilerimize sallamayalım.
erkeklere göre daha yavaş oynadıkları için vuruş şekillerini, çeşitliliğini daha rahat görebilmemizi sağlarlar. radwanska gibi beklenmeyen anlarda değişik vuruşlar yapıp, voleye gelen bayanları da izlemek ayrıca zevklidir. onun haricinde baseline'da inleyerek oynayanlar tenisseverlerden çok başka şeyseverlere hitap ederler.
başak burcu dişisiyle voltranı oluşturan kişidir. güldürür güler, sevdirir sever, vericidir. arada kartal moduna bağlar tek takılır. yüz iyi özelliklerine bir kötü özellik tekabül eder. bu oran başka hiçbir burç erkeğinde yoktur. genellikle tek eşlidirler, yani hayatlarının aşkı tektir, boşansalar dahi çoğunlukla tekrar evlenmezler. al evine yaşa bi ömür erkeğidir. kedi gibidir, temizdir, asildir, başını peygamber okşamış gibi sabırlıdır.
ama gel gelelim. piçi de tam piçtir.
hala equilibrium'unu açar izlerim. pshyco'da cidden denge bırakmaz insanda, alır alır çarpar seni yere. yönetmenin hakkını saklı tutuyorum orası ayrı. kariyerindeki iniş-çıkış sorunu sadece kilosunda olan gerçek oyuncudur. makinist'ten hustle'a yolculuğu malumunuzdur. filmlerinde nadir güldüğünü gördüğümüz oyuncunun epey sivri köpek dişleri vardır. seksiymiş, öyle derler. soyadını katıldığı programlarda hem 'beyl' hem de direk bildiğimiz 'bale' diye telaffuz ederler. bu da bana hep ilginç gelmiştir.
milyonların büyük ihtimalle okumadığı bu yüzden filminin yeniden çekilmesi gerektiğine inandığım halide edip romanı. hiç olmazsa millet tarihi filmlere rağbet gösterirken hala o yılları hatırlatmak iyi olurdu.
daha ilk gün sergilediği performansında juri üyelerinden tulisa'nın young parçasına getirdiği yorumuyla müzisyen olduğunu kanıtlayan ingiliz delikanlı.
bugünlerde 'chandelier' şarkısını dilimden düşüremediğim, rihanna'nın diamonds şarkısının yazarlarından olan avustralyalı şarkıcı ve söz yazarı çılgın kişilik.
bi ara adının 'leyla ile mi mecnun'a çevrileceği söylentisi olmuş bitmiş, türk dizi tarihinde absürd komedinin babası olan dizi.
edit: dizi kanal değiştirdiğinde bu isim mevzusunun olacağını duymuştum, bir sözlükdaşımız o zaman için çekilmesi planlanan filmi için düşünüldüğünü söyledi.