Makineler ve hatlar üzerinde, genellikle 5 dakika* içerisinde, bakımcı müdahalesi gerekmeden, operatörler tarafından giderilebilen küçük duruşlara CHOKOTE denilmektedir.
En iyi üretim sisteminden uzaklaştırıp sistemde israfa yol açan tüm aktivite ve durumlar, MURI, MURA ve MURI olarak sınıflandırılmıştır. Genellikle Muda’nın bilinip, “israf” olarak değerlendirilmesine rağmen; Muri ve Mura da gözle görülmeyen, fakat detaylıca inceleyerek ulaşabileceğimiz israf kaynaklarıdır.
Adını Japonca SEIRI (Ayıklama), SEITON (Düzenleme), SEISO (Temizlik), SEIKETSU (Standartlaştırma), SHITSUKE (Sürdürme ve Geliştirme) kelimelerinin baş harflerinden alan; bir iş yeri organizasyonu yöntemidir. Bu yöntem işyeri ortamının iyileştirilmesi adına uygulanması gereken en önemli etkendir. 5S uygulamalarını sadece tesis içi temizlik faaliyetleri olarak algılamak doğru olmaz. Kayıpların önlenmesi, verimliliğin artırılması ve tesis içi kontrolün sağlanması adına en etkili yöntemdir. Bu organizasyon sadece fabrikalarda, üretim tesislerinde değil; ev, ofis, depo, garaj gibi tüm çalışma ortamlarında uygulanabilir.
OEE (Overall Equipment Effectiveness) veya TEE (Toplam Ekipman Etkinliği) bir makine, tezgah veya ekipmandan işletmenin ne oranda yararlanabildiğini gösteren ve iyileştirme çalışmalarında baz alınabilecek bir ölçüm tekniğidir. Üretim tesislerinde mevcut makine ve ekipman performanslarının attırılması için; arızalar, hazırlık süreleri, duruşlar, çalışma hızındaki azalmalar, ıskartalar ve yeniden işlem gibi kayıplar üzerine yoğunlaşır ve iyileştirme yapılması gereken konular hakkında bilgi verir.
Robotik çalışmalarınız için yeni platformunuz ile tanışın.
evarobot; esnek tasarımı, %100 ROS uyumlu kontrol ünitesi ve açık kaynak yazılım kütüphaneleri ile kullanımınıza hazır.
Evarobot, elektronik, bilgisayar, mekatronik, kontrol mühendisliği vb. bölümlerinde robotik, yapay zeka, kontrol sistemleri, sinyal işleme gibi alanlarda lisans, master, doktora seviyelerinde yapılan araştırmalarda kullanılabilecek uluslararası standartlarda bir eğitim ve araştırma robotudur.
Modüler tasarımı sayesinde kişiye özel konfigürasyonlara imkan vermesinin yanında, piyasadaki hemen hemen bütün sensörlerle uyumlu olması ve uzun çalışma süresi ile bir adım öne çıkıyor.
ROS (Robot Operating System) uyumlu yazılımı açık kaynak olarak paylaşılan evarobot'un, yeni başlayanlar ve geliştiriciler için hazırlanmış görsel ve yazılı kılavuzlarına ingilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde de ulaşmak mümkün. Yine açık kaynak kodlu 3 boyutlu Gazebo benzetim ortamında da evarobot'un modeline ulaşarak gerçek ortamda yapılabilecek bütün çalışmalar gerçekleştirilebiliyor.
Öne Çıkan Özellikler
Konfigüre Edilebilir Yapı: Kullanıcı tarafından oluşturulabilen farklı gövde ve sensör kombinasyonları, yer değiştirebilen sensörler
Diferansiyel Sürüş: Farklı kontrol edilebilen 2 sürüş tekeri ile yüksek manevra imkanı
Dengeli Tasarım: Önde ve arkada 2 sarhoş teker ile ani duruşlarda devrilmeyen, dengeli tasarım
ROS Uyumlu Kontrol Ünitesi: ROS kütüphaneleri ile kullanıma hazır kontrol ünitesi
Uzun Çalışma Zamanı : Kolayca değiştirilebilen 2 batarya ile daha uzun çalışma zamanı
Çok Yönlü Kontrol Paneli: USB, HDMI, Ethernet, Seri Port vb. birçok arayüze sahip kontrol paneli
Açık Kaynak Kodlu Yazılım Platformu: Daima güncel ve hızla gelişen yazılım kütüphaneleri
Uygun Fiyat: Tüm eğitim kurumları için ulaşılabilir uygun fiyat
Pır pır uçtum yaprağa kondum
Yorulmuşum uyumuşum
Tıp tıp tıp tıp yağmur yapdı
Çok üşüdüm ıslanmışım
Birden güneş açtı
Vücudum ısındı
Hoop ağaya kalktım
Kanatlarımı açtım
PırPır Pırpır PırPır Pırpır
Salladım Kanadımı
Renkli Çiçeklerde
Bak Buldum Dostlarımı