3 Pratik yapmamak:Pratik Yapmamak da bu üç hatanın arasında yerini alıyor. Eğer öğrendiklerinizi kullanmıyorsanız beyniniz büyük ihtimalle “Bu kelimeler bir işe yaramıyor, kapladıkları yeri boşaltayım,” diye düşünüp tüm öğrendiklerinizi veri tabanınızdan silecektir. Çünkü beyniniz bir şey ne kadar tekrar ediliyorsa konuya o kadar önem verecek şekilde işler.
Öğrendiğiniz kelimeleri veya cümleleri, önceden ayarladığınız ve sadece çalıştığınız dile özel bir deftere, on-yirmi kere yazmanız tavsiye edilir. Bunun yanında, sosyal internet ağlarından hedef dilinizi konuşanları arkadaş edinerek de pratik yapabilirsiniz. Hatta, ihtiyaç halinde kendi kendinize bile konuşabilirsiniz!
Sabır, istikrar ve tutkuya sahip olmanın yanında bu üç hatadan kaçınırsanız öğrenmek istediğiniz dili kolaylaştırarak daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Unutmayın; kendi dilinizin gramerine hâkim olur, öğrendiklerinizle yetinmez ve aralıklarla pratik yaparsanız sizi kimse tutamaz!
2 öğretilenlerle yetinmek:Sadece Size Öğretilenlerle Yetinmek yabancı bir dil öğrenilirken yapılan başlıca hatalardandır. Pek çoğumuz genellikle bize ne öğretildiyse onunla yetiniriz. Oysa yaratıcı olup öğrendiğimiz şeylerden farklı şeyler türetebilir, kelimelerin peşini bırakmak yerine bizi götürecekleri hazineye ulaşabiliriz.
Bu hatadan kurtulmak için yaratıcı olmanız gerekiyor. Mesela, sadece alıştırma kitabınızdaki cümlelerle yetinmeyin; kendi cümlelerinizi oluşturun. Yalnızca eğitmeninizden duyduğunuz kelimeleri ezberlemeyin; bu kelimelerin eş anlamlılarını, zıt anlamlılarını ya da onlarla bağlantılı kelimeleri bulun. “I like you” cümlesini değiştirip “I like her,” “My cat likes her,” “Your cat likes him,” yapın. “Hot” kelimesini öğrendiyseniz “Warm” ve “Cold” kelimelerini de öğrenin. Hatta yazdığım kelimelerin anlamlarını bilmiyorsanız hemen favori sözlüğünüzde aratın devamı için belirtin yazarım.
1 Türkçe dil bilgisini anlamamak:Türkçe Dil Bilgisini Anlamamak, bu hatalardan ilkidir. Şimdiye kadar Türkçe konuşmak için olağanüstü bir çaba harcamadınız. Doğduğunuzdan beri duyduğunuz ve kendinizi bildiniz bileli konuştuğunuz dil çünkü. Ancak, Türkçe nasıl cümle kurabildiğinizi hiç merak ettiniz mi? Özne, yüklem veya nesne nedir biliyor musunuz? Edat? Bağlaç? Üçüncü tekil şahıs şimdiki zaman ekini söyleyebilir misiniz? Eğer cevabınız hayırsa bu kısır döngüyü durduracak hatalardan bir tanesini bulduk! çözüm: Bu sorunu, Türkçeyi anlamaya çalışarak çözebilirsiniz. işe bir tane Türkçe dil bilgisi kitabı edinerek başlayabilirsiniz. ingilizce öğreniyorsanız, Briturk’ün hazırladığı “Yeni Başlayanlar için ingilizce Zamirler” videosuna bir göz atın. devamını isterseniz yazarım.
lost soul denen serseri bak sana sesleniyorum lichesse gel seni kendi tabirinle köfte yapayım amk o zaman gör gününü bekliyorum adamsan gel açıkca meydan okumaktayım nick-thechessmaster-iker.
iki youtuberın versusu uzun yıllardır sosyal medya popülerler berkcan vinle zirve yaptı enes de happy whells ve gta videoları ilk çıkışlarını yaptılar. bakalım sözlükçüler hangisini tutuyor.