bilindiği üzere 31, sayılar arasında, hiçbir matematiksel özelliği olmayan bir sayıdır. ne 2'ye ne 3'e ne de özellikli başka bir sayıya tam bölünemez.
ayrıca özellikli hiçbir sayının çarpanı da değildir. bu bakımdan nümerolojik yaklaşımlarda kullanılabilecek bir sayı da değildir.
bu yüzden 31 nümerolojik anlamda şanslı bir sayı değildir.
31'in şansı vardır dersek, bu şans ancak ve ancak, türkçe'de argo kullanımında kazandığı anlamda yüklüdür. hiçbir sayı evet hiçbir sayı -ki buna 69 da dahildir- 31 kadar yer sahibi değildir gönüllerde. hiçbir sayı bir genci bir sınav stresinden kurtarmaya veya ayrılık acısını bastırmaya yetecek morali sağlamaz insana. hiçbir sayı uykusundan feragat ettirmez insanı.
hiçbir sayı, parasız edinilebilecek mutluluklar sağlamaz 31 kadar.
fesleğen bir çiçek adıdır. sütleğen burdur yakınlarında bir köy adıdır.
bu anlamda türkçe'de sınırlı da olsa var olan -leğen soneki sözcük türetiminde kullanılabilir bir sonektir ve yaşayan dile dahil edilebilir.
sorun dilbilgisel değil; anlamsal (semantik) olmaktadır. zira -leğen soneki eklendiği sözcüğe ne gibi bir anlam değişikliği yaratmaktadır, öncelik bu konunun aydınlığa kavuşturulmasındadır.
bunun yanında -leğen bir sonek midir, yoksa belirtisiz isim tamlamasına girmiş bir tamlanan mıdır? bunun da aydınlatılması gerekir. zira yerleşim yeri olan sütleğen'deki "leğen"in bir tamlanan isim olduğu açıktır.
tüm bu soruların yanıt bulmasının ardından, türkçe'ye şahsım tarafından kazandırılan "götleğen" sözcüğü, anlam yüklenmiş olarak ve türkçe kurallarına uygun olarak kullanıma girmiş olacaktır.
ulaştırma bakanlığı tarafından hazırlanan 12.10.2012 tarih ve GT-012-A-730418 sayılı genel tebliği'nin "yolcu vagon ve bölümlerinde görev alan kontrol memurlarının görev ve yetkileri" başlıklı 23 ve devamı maddelerde düzenlenen yasaktır. yasak 04.01.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
söz konusu maddeye göre, "yataklı, pulmanlı veya kompartımanlı vagon ve vagon bölümlerinde, seyahat eden yolcuların, diğer yolcuları rahatsız edecek şekilde ..... ve ayrıca, mastürbasyon ve sair cinsel eylemlerde bulunması önlemek, ....." şeklinde ifade edilen yasak, Anayasa ile güvence altına alınmış olan cinsel hürriyetlerin idare eliyle kısıtlanmasıdır.
Anayasa ile güvence altına alınmış herhangi bir hak ve özgürlük ancak kanun ile anayasa'ya uygun olarak kısıtlanabilir.
yürütme organı faaliyeti olan ve norm hiyerarşisi bakımından bağlayıcı niteliği ancak idare uhdesinde bulunan tebliğ müessesesi ile anayasal hak ve özgürlüklerin kısıtlanması iptal nedenidir.