Cenevre'deki Sosyalist Enternasyonal zirvesinde söz alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Irak'ın kuzeyindeki Mesut Barzani yönetiminin terör örgütlerine verdiği desteği anımsatarak, "Hiçbir hükümet toprakları üzerinde teröre müsamaha göstermez. Bunun tek istisnası Kuzey Irak'tır" dedi. Talabani ve Barzani konuşunken onları dinleyen Baykal, kürsüye çıktığında ikili salonu terk etti.
II. Türk Dünyası Matematik Sempozyumu 07 Temmuz 2007 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Esentepe Kampüsünde yapılacaktır.
Bu sempozyumun amacı Türk Dünyası kapsamındaki Üniversitelerden, Araştırma Enstitülerinden ve bunların yanı sıra diğer ülkelerden araştırmacıları; matematikteki yeni eğilimleri ve gelişmeleri tartışmak için bir araya getirmektir.
Bilim programı, davetli konuşmaları ve makale sunumlarını ihtiva edecektir. Davetli konuşmalar ve sunuma kabul edilen bildiriler sempozyum kitapçığında özet olarak basılacaktır.
Kabul edilen makalelerin yazarları, makalelerini, tam metin olarak basılmak üzere SAÜ. FEN EDEBiYAT DERGiSi ne teslim edebilirler.
Çok saygın bir meslek büyüğü, bazı televizyonların haber merkezlerini yöneten genç meslektaşlarına bir teklifte bulundu.
Neyle ilgili?
Şehitlerle...
Ne dedi?
"Mayın veya çatışmadaki şehit sayısı az ise... Mesela 5'ten fazla değilse, bunu birinci haber yapmayalım" dedi.
Yapma yav?
Öyle...
Başka?
"Şehit haberlerinin süresini kısa tutalım, şehitlerin cenaze törenlerini de, bültenin arka sıralarına koyalım... Atılan sloganları göstermeyelim."
Enteresan...
Başka?
"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki faaliyetlerini, bültenin arka sıralarında ve mümkün olduğunca kısa verelim."
- Gerçekten mi?
- Aynen.
- Peki, niye ismini yazmıyorsun, genç meslektaşlarına bu teklifte bulunan, saygın meslek büyüğünün?
- Yazmıyorum, çünkü her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, o saygın meslek büyüğünün kaşık daldırması da böyle demek ki, beni ilgilendirmez... Çalıştığı kurum düşünsün.
Merakım sadece şu...
Bu teklif, sansür değil midir?
Bizim işimiz, haberi vermek midir, haberi gizlemek midir? 1 şehit ile 5 şehit arasındaki fark nedir? Şehitlerin öncelikli haber yapılması için, illa "çok şehit" mi olması gerekiyor? Şehitler birinci haber değil de, on birinci haber yapıldığı zaman, daha az mı şehit vermiş oluyoruz? 25 yıl önce ordudan atılmış birinin faaliyetleri ballandıra ballandıra, uzuuuun uzun birinci haber yapıldığına göre; ordunun terörle mücadele faaliyetleri neden haber yapılmasın? Şehit cenazelerinde hükümet aleyhine atılan sloganlar, hükümeti rahatsız eder, normal; haberciler neden rahatsız olur?
Habercilere ne?
yılmaz özdil
edit: galiba şehit haberleri bizim içimizi yakarken bazılarının işine gelmiyor yada bazıları şehit haberleri gösterirken kimin eli kimin cepinde haberlerine yer kalmıyorda bundan rahatsız oluyor.
ilk matematiksel fraktal kavramı 1861 de keşfedildi. Karl Weierstrass sürekli fakat hiçbir noktada diferensiyellenebilir olmayan , yani köşe noktalarından oluşan bir eğri üzerindeki değişmeleri araştırken, hiçbir noktada değişme oranının bulunamayacağı kanaati ile sarsılmıştır. Fraktal kelimesini Weierstrass bu cins eğriler için ilk defa kullanmıştır.
Matematik anlamda ilk çalışılan fraktal, Cantor Cümlesidir. Cantor (1845-1918) Halle Üniversitesi'ndeyken matematiğin temel konularından olan ve günümüzde Cümle Teorisi olarak adlandırılan alanı kuran bir Alman matematikçidir.
Cantor cümlesi ile ilgili ilk çalışma 1883 de basılmış [G. Cantor, Über Unendliche, lineare punktmannigfaltigkeiten V, Mathematische Annalen 21 (1883) 545-591] ve bazı özel cümleler için örnek olarak gösterilmiştir. Cantor cümlesi hiçbir yerde yoğun olmayan, mükemmel (perfect) alt cümlelere bir örnektir. Fraktalların tarihi gelişiminde Cantor, Sierpinski, Von Koch, Peano gibi matematikçiler tarafından oluşturulan fraktallar matematiksel canavarlar olarak adlandırılır. Matematiksel canavarların bahçesinde veya ilk fraktalların ortaya çıktığı zamanlarda Cantor cümlesi görünüş açısından diğerlerinden daha az gösterişli olmasına ve diğerlerine göre doğal yoruma daha uzak olmasına rağmen oldukça önemlidir. Cantor cümlesinin, matematiğin pek çok alanında özelikle Kaotik Dinamik Sistemlerde önemli rol oynadığı ve pek çok fraktallar (Julia cümleleri gibi) için de gerekli bir model olduğu görülmektedir.
Etrafımızda, parlak, tuhaf, güzel şekilli cisimler görürüz. Bunlara Fraktal denir. Gerçekten bunlar nedir?
internette fraktallar hakkında çok fazla bilgi vardır, fakat bu bilgilerin büyük kısmı ya güzel resimler veya yüksek seviyeli matematiksel kavramlarla ilgilidir. Dolayısıyla kolayca anlaşılır bir ifade ile diyebiliriz ki fraktallar tuhaf resimleri olan cisimler, matematiksel nesnelerdir. Okulda karşılaştığımız matematiğin çoğu eski bilgilerdir. Örneğin, geometride karşılaştığımız çemberler, dörtgenler ve üçgenler M.Ö. 300 üncü yıllarında Öklid tarafından ortaya konulmuştur. Buna rağmen Fraktal Geometri daha çok yenidir. Fraktallar üzerinde matematikçiler tarafından araştırmalar son 25 yıldır başlamış bulunmaktadır.
Mide ülseri, mide kanseri veya mideye giren sert bir cismin yaptığı tahribat sonucu görülür. Hastanın gaitası kanlı ve kahve telvesi görünümündedir. Mide kanaması geçiren hastaya aşağıdaki şekilde yardımcı olunur.
- Telaşlanmayın,
- Hastayı hemen yatırın,
- 1 su bardağı soğuk sütü veya 1 bardak soğuk suyu yavaş yavaş içirin. Bunların yerine ufak bir parça buz da yutturabilirsiniz.
- Mümkünse hastaneye götürün.
Erkekleri bir karşı cins gibi değil de darphane zanneden kızlardır. Bunlar erkeklerin huyunu suyu değil de daha çok parasını severler. Hayattan hiçbir beklentileri yoktur mal rolüne yatar erkeğin parasını yerler.
eğer sahura kadar sözlükte takılmışsan sahurdan sonra doya doya gerçekleştireceğin faliyet.Hele bide iş güç yoksa gel keyfim gel.Bide oruçlu olmasak iyi olcak ama neyse.
Bir emile zola yapımı olan roman dünya klasikleri arasındadır.Bir aşk sayfası evli bir doktorla dul bir kadının yasak aşkını konu edinir.Bir yandan okuyun derim bir yandan okumayın
Türküyenin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir sağlık. Devlet hastahanelerinin yetersiz kalması ve özel hastenelerin ufak bir muayene için onca para istemesi ve sosyal güvencensi olan insanların özel hastanelerde sevksiz bakılmaması türkiyede sağlığın geldiği konumu açık olarak görmemize yetipte artmaktadır.
hafta sonları devlet hastahaneleri önünde biriken hastalara bakmak için çırpınan doktorlar imkan yetersizliğinden yakınmaktalar. Hastahane yetersizliği, tıbbi aletlerin yetrsizliği ve doktor yetersizliği büyük bir sorun oluşturmaktadır.