kişinin bir eylemi gerçekleştirmesi için ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan ve kişinin içinden değil, dış çevreden gelecek tepkilere bağlı "itici güçler"dir. Para gibi, şöhret gibi şeyler dış motivasyon kaynaklarıdır.
Kişinin bir eylemi gerçekleştirmesi için ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan ve kişinin bireysel istek ve ihtiyaçlarına yönelik "itici güçler"dir.
Örneğin bir bilim insanı için merak içsel motivasyon kaynağıdır veya sokaktaki kediyi beslemenizin sebebi, bunun sizi mutlu edecek olmasıysa bu bir içsel motivasyondur.
Kadınların eş seçiminde kullandıkları stratejilerden biri.
Richard Dawkins'in selfish gene (bencil gen) teorisine göre evrimsel olarak hayatta kalmak isteyen birey değil gendir, yani beyinlerimiz geni hayatta tutmaya programlanmışlardır. Bunun için de sağlıklı yavrular verebilecek, genotip olarak bireye ne çok uzak ne çok yakın olan, doğurgan, yavruya koruma ve bakım sağlayabilecek bireyler eş olarak seçilir. Bunun da -erkekler için- vahşi doğadaki belirtileri maskülen bir tavır; kaslı, güçlü ve sağlıklı bir bedendir. Yani "he-man"ler eş olarak seçilmede avantajlıdır.
Ancak son yıllarda yerini evcimen erkek stratejisine bırakmıştır.
2018'de vizyona gireceği düşünülen, jurassic world'ün devam filmidir.
Bir efsaneyi popüler kültüre uyarlayarak mahvetmenin güzel bir örneği. baktınız güzel para kazandırdı, ilk filmin çıkışından bir ay sonra ikinci filmin duyurusunu yapın.
Ayın hallerinin, insanların duygu durumları üzerinde etkisi olduğunu savunan bir sahte bilim dalı. Türkçeye 'ay etkisi' olarak çevrilir. Özellikle dolunay zamanı, insanların ve hayvanların vahşileştiğine inanılır.
Pek çok farklı bilim insanı, bu konunun doğruluğu üzerine çalışma yapmış ancak ayın fazlarıyla, kişilerin duygusal durumları arasında bir paralellik bulamamışlardır.
Dolunayda duyulan kurt uluması veya köpek havlaması sesleri de seçici algıdan başka bir şey değildir.
(bkz: blue moon)
(bkz: shape shifters)
Tpöçg (Türk psikoloji öğrencileri çalışma grubu) tarafından, her yıl 10 Mayısta, farklı şehirlerde farklı etkinliklerle kutlanan festivaldir.
Psikoloji öğrencileri, 10 Mayıs psikologlar günü vesilesiyle toplanarak insanları psikoloji bilimi hakkında bilgilendirmeyi, kişilere bu konuda farkındalık kazandırmayı ve en önemlisi eğlenmeyi hedeflerler.