Yakinlarda bir cop kutusu yoktur ya da elmayi yiyen kisi cope kadar gitmeye useniyordur da ondan elmayi oldugu gibi yiyordur tabii sapi haric. Netice de sap kuruyor bir yere koysan da basina bela olmuyor. Ha bir de bu elmayi cekirdekleriyle yerken o cekirdeklerin zarardan ziyade yararli olacaginin umulmasi da bence bu olayin olmazsa olmazidir. Elmayi cekirdegiyle elinde sapi kalasincaya kadar yerken etrafta sizi goren birileri olmasin, zira manyak misin diye bakabiliyorlar.
Manası gerçekten kendisi tecrübe edilmeden anlaşılamayan şeydir. Hatta bunu yazarken iyi bir iç geçirişim de bundandır. Gidilen yere, kalınacak olan zamana, ve de dönülüp dönülmeyeceğin bilinmesine oranla sızısı artabilen şeydir de aynı zamanda. Lakin ufukta dönmek varsa, ve gurbette geçirilen zaman da hem kişinin kendisine, hem de döndüğünde başkalarına faydalı olacaksa katlanılır. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğin, gurbeti yaşayan herkes bence mutlaka memleketinden sürgün edilip ölen insanları mutlaka düşünüyor ve empati kuruyor, sonra da Allahım sen verme diyordur.
Genç yaşına rağmen sanat hayatında önemli bir yol katetmiş olan ve duru gibi sesiyle Türk Sanat Müziği icra eden Devlet Kültür Bakanlığı sanatçısıdır. Türk Sanat Müziği sevenlere kendisini dinlemeyi öneririm. Kendisi yakınlarda evlendiğinden şu an Güleç soyismini kullanmaktadır. Her iki soy isimle de youtube'da yorumladığı eserleri bulmak mümkün.
Her kar yagdiginda hatirladigim kisidir. Sanirim bu biraz da genc ya da cocuk oldugumuz doneme bagli bir sey. Zira su anki cocuk ve gencler belki Akrep Nalan'i tanimiyordur bile.
Insani sebepsiz yere huzura surukleyen olay bence. Elde bir fincan kahve ya da cay varsa, bir de okunacak guzel bir kitap, ayrica kitabi vicdan azabi duymadan okuyabilecegin zaman da varsa kacirilmamasi gereken andir.
Kitaplari mutlaka okunmasi gereken, Osmanli Impratorlugu'ndan Cumhuriyet'e gecis donemini cogu eserinde fevkalade anlatan yazardir. 'Basin One Egilmesin', 'Ozgurluge Kursun', 'Taif'te Olum' tavsiye edebilecegim eserlerindendir. Eminim ki henuz okumadigim kitaplari da cok iyidir.
Bence arastirmayi yapanlara kizmali google yetkilileri, cunku bir arastirmaci her zaman veri analizini etkileyecek etkenleri goz onunde bulundurarak ise baslamalidir. Ornegin tip alaninda arastima yaparken tutup insanlardan kan ornekleri alip sonra da bazi etkenleri goz ardi ederek analiz yapip, sonuclar yaniltici cikinca da kani verenlere mi kizacaklar? Seker hastasindan kan alip sen niye soylemedin seker hastasi oldgunu diyebilir mi arastirmaci? Diyemez cunku en basta bunlari sormak, arastirmak onun gorevi. Kisaca bence ortada bir arastirma hatasi var. Milletimizi savunmak icin soyledigim sozler degil bunlar, bir arastirmaci perspektifiyle dusunduklerim, nacizhane...
Lisanstan mezun olduğum güzel okulumdur. Minibüs duraklarının arkasındaki büfede harika kaşarlı ve sucuklu tost yapılan okuldur, ya d a belki öğrencilikte bize öyle gelmiştir.
Fall of Giants (2010) isimli kitabın yazarıdır. Bu kitabı iyi bir tarihi romandır zira tarih bilsini kurguyla iyi birleştirmiştir ve tarihi bilgileri araştırmadan gelişigüzel kullanmamıştır. Bahsi geçen kitapta birinci dünya savaşı ve Rus Devrimi çerçevesinde beş ailenin hikayesini anlatmaktadır. Müteakiben seriye dahil olmak üzere iki kitap daha yayınlayacağı biliniyor. Beklemekteyim. Okumanızı tavsiyer ederim ancak malesef henüz kitabın Türkçesi yayınlanmadı.
Korkma insancık Korkma isimli eserin sahibidir. Şu Çılgın Türklerle birlikte adını çoğu kişinin öğrendiği Özakman, bu eserinde alıştığımız tarzının dışında yazmıştır, ancak güzel bir eserdir ve okunmalıdır.
Turk muzigi denilince akla gelen onemli isimlerdendir, sesi ve yorumu muazzamdir. Dinlenilmesi gerekir Turk Klasik Muzigi severleri tarafindan. Ruhunuzu dinlendiren yumusak bir ses olacaktir eminim. Ozellikle avare gonul yine sensiz hicrana daldi adli eseri kendisinden dinlemenizi tavsiye ederim. Kalbim yine uzgun seni andim da derinden, bunu da unutmamak gerek.
Osmanli tarihi konuysa adini anmasi kacinilmaz olan kiymetli tarihcimizdir. Yabanci yayinlari da bir hayli coktur, bu anlamda denebilir ki bilgisini dunyaya da aktarmaktadir. Sayesinde Turk tarihini arastiran bir yabanci bir Turk'un eserlerinden de yararlanabilmektedir. Zira tarihcilerimizin ve siyaset bilimcilerimizin cogu Ingilizce yayin yapmadiklarindan kendilerinin kiymetli fikirlerinden ulkemiz disindakile yararlanamamaktadir. Fakat Turklerle ilgili muhim meselelerden bahsederken Turk yazarlara ithafta bulunmak da bence gereklidir. Icerden bir ses duymak bence her zaman onemlidir.
Kendisinden ayrı düşünce memleketten sürgün edilenleri anlamaya başlamana sebebiyet verendir. Su gibi, hava gibi azizdir. Ayrı kalınca kendisinden, aşk acısını yanında küçümseyebileceğiniz tek kavramdır bence. Çok özlediğinizde sadece memleket kelimesini düşünmek bile duygulandırabilir. Memleket sadece doğduğunuz şehir değildir ayrı kalınca anlarsınız.
Lisansın ilk yılında ve doktoranın son yılında olanlar karşılaştırıldığında aralarında ciddi farklar gözlemlenebilecek olan ama aynı şekilde tanımlanan geniş ve çok değişkenli bir kitledir. Zira lisans yıllarındakiler hayattan okurken zevk almaya bakarken, lisans üstündekiler okul artık bitse de biz de hayattan bir zevk alsak moduna girebilir zaman zaman.