nöropsikiyatri arastirma birimi 2003 yilinda dr. cem atbasoglu ve dr. halise devrimci özgüven tarafindan kurulmustur. daha sonra dr. meram can saka, dr. bora baskak ve dr. e. tugba özel kizil nöropsikiyatri arastirma birimi bünyesinde yer almislardir. öncelikli arastirma alanlari, sizofreni ve diger psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, hareket bozukluklari ve bilissel islevlerdir. nöropsikiyatri arastirma birimi’nde disiplinlerarasi çalismaya özel önem verilmekte ve nöroloji, radyoloji, fizyoloji, psikoloji, genetik, etik ve dilbilim bölümleri ile isbirligi sürdürülmektedir. haftada bir yapilan çarsamba toplantilarinda arastirma yöntem tartismalarina, olgu sunumlarina ve seminerlere yer verilmektedir.
at the top of cliff,
who dare to me
between the heaps of hate.
just looking inside of me,
i only find that
there are lots of disappointments
that suffering me.
"halkı nasıl gaza getirebilirim, onları nasıl istediğim gibi yönetebilirim ve oraya buraya girmeyi nasıl sağlayabilirim" düşüncesinin ürünü olan gelişme.
başka bir sebebi olamaz.
ha belki insanların milliyetçi duygularını ticari amaçla kullanmak olabilir.
varsın olsun.
umursamamak değil, umursayamamaktır bu sorun.
her ne kadar konuştuğum insanı sevmiş olsam bile bana anlattığı sıkıntıları bana bir şey ifade etmiyor. onunla ortak bir paydada buluşamıyorum. kötü bir özellik.
Sadece bize mi oluyor merak ediyorum. Tatlı diye alınan hemen her portakal ekşi ya da mayhoş bir tada sahip. Bu tatları sevmediğim için portakal yiyemiyorum.
let me a minute to tell you something.
there is a man who cannot sleep through the night.
he wants to live without any doubt.
maybe this thoughts coming from straight out of the hell.
know what?
Gece itiraf başlığına baktığımız zaman göze çarpan detay.
Aslında sadece itiraf başlığına uğramaya gerek yok, genel olarak bir huzursuzluk var insanlarda. Sanırım bu da onları yazmaya ve kendilerini açmaya itiyor. Belki de bundan dolayı burada yazmaya başlıyorlar.
1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) intiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Mülga ikinci cümle: 29/6/2005 – 5377/10 md.)
(4) işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.