eninde sonunda 65 milyonluk ülke nüfusunun kabul edeceği istek. başörtüsüne karşı çıkanların samimi olması lazım. siyasi simge diyorlar. siyasi simge olmayanını-olanını nasıl ayırt edecekler? ayrıca siyasi simge olmasa sanki kabul edecekler mi? başı açık resmi olmadığı için hastaneye alınmayan kadınlar can vermedi mi bu ülkede? simgemiydi, neydi o? meseleye insan hakları çerçevesinden bakılmalı. sadece başörtülülerin meselesi değil bu mesele. üniversiteler insanlara kılık kıyafet modeli dayatamaz. kamusal alanlarda herkes kurallara uyarak hizmet verebilmelidir, hizmet alabilmelidir. devlet bu konuda nötr olmak zorundadır. kamusal alan zırvasını çıkaranlar da zaten faşist kafalardır. aynı zihniyete sahip kişiler de bunu kısa sürede benimsedi.
sağlık sektörü. insan sayısı da hastalık sayısı da artıyor, bu insanlar her zaman hastalanacak. mesela anahtarcılıkta çok para yok. bi anahtar kesiyorsun en az beş yıl kullanıyorlar onu. bir insan beş yılda en az beş defa doktora gider, berbere çok gider, lokantaya çok gider. insanlar nerelerde yoğunsa orada ekmek vardır. hastaneler tıka basa doluyor.
yakıtın sonunu getirecek olan araç. şarj süresinin geliştirilmesi lazım, çok az şarj tutuyor.
"Araçlarda akaryakıt tüketimine son verecek olan çevreci elektrikli otomobiller için ilk şarj istasyonu istanbul Büyükşehir Belediyesi otoparkına kuruldu. iBB'ye bağlı Enerji A.Ş. ve Renault'un ortak girişimi ile Saraçhane, Kadıköy, Balmumcu, Cihangir ve Bostancı'da tanıtım ve test amaçlı istasyonlar kuruldu. Önümüzdeki yıl kullanılması beklenen elektrikli otomobiller, sayıları arttırılacak istasyonlarda akaryakıt fiyatının 6'da biri oranında şarj edilebilecek."
söyledikleri ve yaptıkları 1400 yıl (14 asır) sonra 14 asır sonrasının mantığıyla, hayat algılarıyla, koşullarla değerlendirilen büyük önder, yol gösterici, lider. hz. muhammed'i daha iyi anlamak için o'nun yaşadığı dönemi tüm yönleriyle iyi bilmek lazım.