gözünü sevdiğimin medyası, yıllarca hulusi kentmen'in tonton amca figürüyle burjuvazinin nasıl babacan özellikler taşıdığını bilinçaltımıza yerleştirdi.
afedersiniz, burjuvazi yok, patron yok, kodaman yok. negatif çağrışımlar yapan kelimeleri dilden soyutlarsak onun sosyal karşılığı da yok olur, olmasa da ugrasmaya değer.
işveren var, fabrikatör var.
işçi dostu sabancı söylemi de, böylesi ucuz ve ancak üçüncü sınıf ülkelerde vucut bulur ikiyüzlülük örneğidir.
sabancınn kimleri dost bellediği biliniyor. asıl mesele, işçilerin kimi dost belleyeceği.
f tipine düşersen ki o zaman siyasi tutuklusundur, top yapmayı öğren. ıslatılmış gazeteyi rulo haline getir, naylon poşete geçir, pet şişe ile çevrele. haberleşme topundur, tecrit ortamını yıkmak için etkili araçtır.çatıları aşırarak bu yolla diğer tutuklulularla haberleşir ve alışverişin olur.
ayakta sayım verme, rencide edicidir.
postalarını gece yaz, sabah sayımına hazır et, gündüz posta almazlar.
yabancı dil çalış, sürekli bir meşgale bul. boş kalırsan canın sıkılır, içe dönük yaşarsan depresif durumlar gelişir.
nazım hikmetin mahpus şiirlerini oku, moral vericidir.
"açıldı demir kapılar ardında büyük laciverdi bahçem, aslolan hayattır beni unutma hatçem"
dışarıyla sürekli mektuplaş,haberleş, irtibatını kesme.dergilere,gazete eklerine yazılar gönder.birgün yayınlanır,sesin dısarıya ulasırsa bu iyi bir motivasyondur.
idare sıcak su vermiyorsa, beşlik pet şişeleri kışın kaloifer üzerinde yazın da havalandırmanın güneş alan yerinde ısıt. pet şişeyi siyah ayakkabı boyasıyla boyarsan güneş ışığını daha iyi çeker,spordan sonra böyle günlük duş alabilirsin.
kendine türkü defteri, şiir defteri, kitap notları defteri yap. gazete küpürlerinden arşivler yap. bunlar epey bir meşgaledir.uğraşlarını çoğaltırsan günler çabuk geçer.
ve unutma: "on yıl onbeş yıl geçirilmez değil,geçirilir.kararmasın yeterki sol memenin altındaki cevahir."
kanserden hayatını kaybeden ayşe nur zarakolu'nun kurduğu, bugün ragıp zarakolu tarafından çalışmalarını sürdüren, konu seçiminde özgün bir yayınevi.
toplumcu araştırma kitapları, rum ve ermeni edebiyatı ağırlıklı çalışma konusu.