uludağ sözlükte söz konusu durumdur. insanları tüketici olarak görme * yolunda ciddi adımlar atan bir ülkede bir sözlüğün de yazarları müşteri olarak görmesinden kaynaklanmaktadır.
tanrının insan için ne olduğunu anlamaya çalışan insan doğru başlangıç noktasıdır. ne olduğunu anladıktan sonra inanıp inanmamaya karar vermesi en sağlıklısı olur kanımca. lakin bu da bir ütopya sanırım; çünkü din sorgulamadan inanmayı öğütler.
10 sn. kuralı 30 sn. kuralı şeklinde çeşitli adlar alan ve bana basketbol kurallarını andıran kurallardır. seri eksi veren ibneleri durdurma amaçlı bir yaklaşımdır. lakin hiç de faydalı bir hede değildir.
gün itibariyle girdiğim sınavdır. iyi geçmesinden dolayı sevindiğim; lakin sonrasında herkesin iyi geçtiğini öğrendiğim anda hiçbir anlam ifade etmemeye yarayan sınav oluvermiştir. ama yine de öss öncesi moral düzeltmiştir.
insanların zihinsel özürlü olup olmadığının sorgulanışıdır. lakin ortada bir yanlış vardır. sorunlu olmak akılla ilgili değildir. bu sebepten bu soru ancak çevresel etkenlerin sorgulanışı olabilir. bu nedenle bu nadide kelimeyi doğru anlamda kullanalım, kullanmayanları uyaralım.
büyük bir çoğunluğu müslüman olan bir ülkede dinin kullanılmasıyla başa geçilmesi olayına denir. ve bu ancak eğitim seviyesi düşük olan ülkelerde görülebilir. örneğin; türkiye cumhuriyeti